Dator > Compaq Armada 7800 får ingen ström

 • Compaq Armada 7800 får ingen ström


 • Compaq Armada 7800 är användarvänlig och erbjuder bärbarhet, men när maskinvarufel uppstår det kan få frustrerande och dyrt, speciellt om du inte hittar den felande delen. En död bärbar dator kan orsakas av en mängd olika frågor, som något så enkelt som en dålig nätsladd eller en dålig batteri. Det kan också orsakas av något komplicerat som ett dåligt moderkort eller dålig DC jack. Det finns några enkla åtgärder du kan utföra för att felsöka Compaq Armada 7800 för att försöka isolera och åtgärda problemet, eller skicka det i att yrkesmässigt repareras.

  Du behöver:
  voltmeter
  . Ersättning nätsladden.
  Nytt batteri.
  Set med precisionsmejslar.
  Tvättsprit.
  Luddfri trasa.


  1.
  Kontrollera AC-adapter för att se om det fungerar. Detta är det enklaste, billigaste och vanligaste problem med strömmen i samband med en bärbar dator. Titta över sladden och kontrollera om nedskärningar eller lösa trådar. Om brottet är inte dåligt, använda eltejp för att tejpa sladden. Testa sladd med en voltmeter för att se om volt, ampere och ohm är korrekta. Sätt de positiva och negativa terminal från den digitala voltmätaren in i kontakten som kopplas till datorn. Anslut den andra änden av sladden till eluttaget. Skriv ner behandlingen du ser på digitala skärmen. Titta på etiketten på sladden regulatorn på rätt spänning, ampere och ohm sladden skulle släcka. Om dessa skiljer sig, byta sladden. Slå på datorn med den nya sladden och använda datorn normalt.
  2.
  Ta ut batteriet ur den bärbara datorn, eftersom det kan vara kortslutning och stoppa den bärbara datorn från startas upp. Anslut den bärbara datorn via nätsladden till eluttaget utan batteri. Slå på datorn. Om den slås på, använd det här sättet för några timmar för att se vad det gör. Om datorn kraschar inte att byta batteri.
  3.
  Kontrollera om strömmen lyser ligger nära framför datorn kom igen. Om dessa är på, lyssna till dator ljud och ansluta en extern bildskärm till den bärbara datorn. Kontrollera om Windows bilderna på den externa bildskärmen. Du kan behöva trycka på en funktionstangent för att få den externa bilden att fungera. På vissa datorer är denna "funktion" och "F2", men andra kan använda olika "F" knapparna. Kontrollera datorns handbok för att hitta rätt "Funktion" och "F" tangentkombinationen.
  4.
  Koppla den bärbara datorn från sladden och ta bort alla andra kablar som kan knytas till det . Ta bort batteriet också. Vänd den bärbara datorn så att botten är vänd mot dig. Ta bort den lilla botten laptop täcker genom att ta bort skruvarna som fäster dem till fallet med en liten precision stjärnskruvmejsel. Leta reda på RAM. Detta kommer att vara en eller två små rektangulära, linjal-formade kretskort som sitter i slots. Tryck ut facket spakarna något med tummen och ringfingret. RAM-minnet kommer att öppnas på en 45-graders vinkel. Dra ut RAM. Häll en liten mängd gnugga alkohol på en luddfri trasa och torka av RAM stiften rena. Blås tryckluft i spåren. Byt ut RAM och makt på den bärbara datorn för att se om det handlar om.
  5.
  Ta den bärbara datorn till en verkstad om ingen av dessa lösningar fungerade, eftersom det är mest troligt ett moderkort eller DC jack problem och bör fastställas med en certifierad tekniker.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur man bygger en hårddisk kapsling

Relaterade artiklar


 • hur nötkött upp min signal för ett trådlöst AirCard
 • Felsökning av en HP Officejet 5610
 • felsökning av en Dell-tangentbord och mus från Logitech
 • hur du installerar minne på en dell c640
 • hur man återställer bios lösenord på en Dell Latitude D610
 • hur man byter en QX6700 processor
 • hur man vrider ner volymen på din Dell laptop
 • hur man bränner en DVD på en acer
 • Återskapa data från en diskettstation
 • Felsökning Diskdefragmenteraren