Dator > Internet-anslutning kort som är kompatibla med Mac

 • Internet-anslutning kort som är kompatibla med Mac


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Antistatiskt armband.

  Oavsett om en person använder en bärbar eller stationär Apple Macintosh-dator, kan han installera kort Internet-anslutning som inte kom förpackade med det. Den person som kan installera trådbundet eller trådlöst kort Internet, men de kommer att variera beroende på vilken modell av Mac som du har. För bärbara datorer, till exempel beroende på år Mac gjordes, kan personen installerar en intern kort eller använda en plug-in typ. För stationära datorer, han kan installera antingen trådbundet eller trådlöst kort beroende på modell, eller så kan han använda plug-ins.

  AirPort

  Det mest självklara valet för en Internet-anslutning kort för en bärbar eller stationär modell Mac är den tillverkas av Apple själva. AirPort-kort, eller mer nyligen AirPort Extreme, kommer i de flesta moderna Mac-datorer, men det hjälpte inte alltid. Om personen har en G3 bärbara Mac som en Pismo, eller en G4 laptop som en titan, aluminium-modellen, kan hon använda en AirPort-kort. I alla dessa bärbara Mac-datorer, öppna kroppen på datorn kommer att ge henne tillgång till den plats som reserverats för ett AirPort-kort. Det kommer att finnas en liten antenn redan installerat. Anslut bara in den i AirPort-kortet, sätta ihop datorn och hon kommer att ha en trådlös anslutning till Internet.

  Motorola

  Motorola gjorde PCMCIA eller PC Memory Card International Association kort som passar i en PC-kortplats på bärbara Mac-datorer . PCMCIA-kort ofta kallas PC-kort. Den modell som fungerar med Mac-datorer, låg slut Mac rapporterna har ett utseende av WN825G. Denna särskilda PCMCIA-kort läser i Mac, precis som ett AirPort-kort. Detta innebär att om personen har Mac OS X körs på hans Mac laptop, kommer kortet läsa utan extra drivrutiner. För tidigare versioner av operativsystemet, kan han behöva en chaufför. Inte alla bärbara Mac-datorer har slots PC-kort. De flesta av dem konstruerad för professionella marknader såsom G3 Pismo och G4 titan och aluminium har slots PC-kort. Konsumenten nivå marknad datorer som iBook-och Macbooks inte. Nyare MacBook Pro har kortplatser, men inte för PCMCIA-kort, så Motorola WN825G kortet inte längre passar.

  Belkin

  Belkin gör en mängd olika kort Internet-anslutning för många typer av Mac-datorer. Till exempel producerar företaget sådana modeller som F4D6000 och F5D7000 som PCI eller Peripheral Component Interconnect kort avsedda för användning i stationära Mac-datorer. Alla stationära Mac som kan acceptera PCI-kort kan använda dessa kort. Apple redan börjat anta PCI-platser under 1996, så någon av Power Macintosh, G3s, G4S och G5 kan använda Belkin PCI-kort. Konsument-nivå modeller såsom iMac inte har PCI-platser. Belkin gör även en USB-kontakt för trådlös Internet-anslutning kort med modellbeteckningen F5D6050 som fungerar i alla Mac med en USB-port, även om det kommer att vara långsam på tidig USB 1. 0 port datorer. Mac-datorer har fortfarande USB 2. 0-portar, och de sträcker sig tillbaka till deras införande på 1999 Lombard laptop och 1999 G3-modeller skrivbordet.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:hur reparera en Compaq V2000 skärm

Relaterade artiklar


 • Ashton digital maximate 420 specifikationer
 • hur man på ett Internet-server
 • Hur du tar ut batteriet ur en bärbar dator när den är inkopplad
 • hur man identifierar ett SDRAM-chip
 • hur du tar bort tjänster från Mac OS X Leopard
 • användningsområden för outnyttjade bläckstråle bläck
 • wifi grunderna
 • hur reparera en Compaq lcd
 • hur man kan integrera styrplattan på Acer Aspire One
 • hur man ansluter en TV & en laptop skärm trådlöst