Dator > typer av backup-enheter

 • typer av backup-enheter


 • Spänningssprång, datorvirus och programvara buggar är bara några av de saker som får resultera i förlust eller skada av datafiler. Det är därför du bör säkerhetskopiera din dator. Säkerhetskopiera data garanterar att du kommer inte att förlora några filer om datorn kraschar. Det finns flera olika sätt att säkerhetskopiera dina data, måste du välja vilken metod som bäst passar dina behov

  Externa hårddiskar

  Externa hårddiskar är hårdvaruenheter som du lagrar datafiler. . De är fullt fungerande hårddiskar, liknande dem installerade i datorn. Externa hårddiskar ansluts till datorn med USB-kabel och ger möjligheten att kopiera filer direkt från ditt interna enhet. Många externa hårddiskar-som Western Digital Passport Essential och Seagates FreeAgent GoFlex-är små, lätta och bärbara design. Sådana enheter är lätt att bära från en plats till en annan, gör det möjligt att kopiera filer från flera datorer. Många bärbara modeller är inte mycket större än en typisk mobiltelefon. De brukar åtgärd 3 till 4 inches lång, två inches bred, en centimeter djup och väger omkring u00A3 0,5 Övriga externa hårddiskar-som Seagates Expansion och Iomega Prestige-är stationära modeller, som är tyngre än den bärbara sort och ofta större. Många stationära enheter är runt åtta inches bred, 1,5 inches hög, fem eller fler inches djup och väger 2-3 kg. Båda typerna erbjuda olika lagringskapacitet, från 250 till 500 gigabytes (GB) för bärbara modeller och 500GB till två terabyte (TB) för stationära modeller. Byte är en mätning av lagringsutrymme på en dators hårddisk. En gigabyte är motsvarande en miljard byte och en terabyte motsvarar 1. 000 gigabyte eller en biljon byte. Oavsett om du köper en bärbar eller stationär modell, räkna med att betala ca $ 100.

  Flash Drives

  Flash-enheter, även känd som USB-minnen, är små, bärbara enheter som ansluts direkt till en USB-port. Minnen få sitt namn eftersom de är ungefär samma storlek som din tumme. De är extremt lätt och passar i din ficka. De flesta modeller, såsom Lexar JumpDrive: s TwistTurn och PNY Micro Swivel kan vara direkt ansluten till din nyckelring för enkel transport. Minnen finns i många kapacitet, varav en, två, fyra, åtta och 16GB och-i fråga om Kingston Data Traveler-256GB. De flesta minnen har samma rektangulära konstruktionen och, för den stora mängd data de kan hålla, de är prissatta ganska låg. Räkna med att betala $ 5 till $ 10 för en till två GB, $ 20 för fyra till 16GB och allt från $ 400 till $ 600 för 256GB.

  CD /DVD-skivor

  Trots att det är en lång process, kan du bränna alltid din data till CD-R och DVD-skivor. De flesta CD-skivor inneha 700 MB data, medan de flesta DVD-skivor rymmer 4,7 GB. Om du har 180GB av information du vill säkerhetskopiera, skulle du behöva köpa nästan 40 DVD-skivor eller 265 cd-skivor för att passa alla dina filer. Eftersom DVD-och CD-skivor kan repa, lagra dem säkert i CD /DVD böcker och plastfickor. Räkna med att betala ca $ 15 to $ 25 för en bunt med 50 CD-skivor eller åtta till 16 DVD-skivor.


Previous:nothing Next:riskerna för bios uppgraderingar

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en tonerkassett i en clp300
 • Toshiba A60 specifikationer
 • Dell Axim specifikationer
 • hur till låsa upp en VoIP-adapter
 • hur du ställer in Mac OS X Leopard om exakta färger
 • hur du tar bort en iMac täcka
 • hur tyst en laptop hårddisk
 • hur man uppgraderar en Compaq Armanda M700
 • Hur komprimera gamla filer med cleanmgr
 • vad är funktion av en diskett?