Dator > riskerna för bios uppgraderingar

 • riskerna för bios uppgraderingar


 • Varje dator innehåller moderkort en programvara som kallas BIOS, eller grundläggande Input /Output System. Detta program initierar när datorn startar, och ansvarar för aktivering av systemets maskinvara och starta operativsystemet. Medan de flesta moderna BIOS program är nästan universellt kompatibla, uppgradera en del av maskinvaran ibland kräver en BIOS-uppdatering för att fungera. Även om det skulle visa sig nödvändigt att uppgradera BIOS har inneboende risker som ett felaktigt uppdaterat program kan orsaka stora felfunktioner. På grund av dessa risker bör användarna endast uppgradera BIOS-programvara Om systemet inte annars fungerar korrekt.

  Felidentifiering

  BIOS-programvara skapas på olika sätt för varje specifik moderkort modell och BIOS-programvara kommer inte att fungera korrekt i ett moderkort inte konstruerade för det. Tyvärr är inte alla moderkort väl märkta med modell nummer, och det är fortfarande fullt möjligt att misidentify hårdvaran när de förbereder för en uppgradering. Bara börja en BIOS uppgradering om du är absolut säker på att du har korrekt identifierat moderkortet och upphandlas rätt programvara.

  Strömavbrott

  Medan förlora makten när som helst kan leda till att systemet förlorar viktig information, får ett fel under en BIOS uppgradering lämna systemet utan en fungerande moderkort. I en sådan situation, kan du behöva starta om drift, installera om operativsystemet eller har systemet professionellt repareras beroende på när avbrottet inträffade och vilka specifika data var förlorat. Använd ett batteri remsa reservkraft för stationära datorer och ladda upp batteriet på en bärbar dator för att minimera denna risk.

  Forcerad Rollback

  Om en uppdatering misslyckas eller stöter på ett fel kan du bli tvungen att rulla tillbaka systemet med hjälp av interna BIOS menyer. Om ditt BIOS innehåller en automatisk rollback-funktionen, är risken i detta fall minimal. Kontrollera BIOS-programvara vid start innan uppgradering för att utforska alla tillgängliga rollback alternativ. Vissa BIOS-uppgradering verktyg erbjuder även möjlighet att skapa en säkerhetskopia av befintlig programvara innan du fortsätter.

  Uppgraderar Underlåtenhet

  Det värsta scenariot under en BIOS-uppgradering kan göra datorn helt obrukbar. Om uppgraderingen misslyckas och BIOS inte har någon backup, BIOS har ingen möjlighet att aktivera maskinvara eller starta operativsystemet. Datorer skadats på detta sätt behöver professionell reparationer eller utbyte av hårdvara innan återuppta funktionalitet.


Previous:nothing Next:saker att titta efter när man köper en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • Felsökning Sony SnapLab
 • hur du krypterar minnen
 • hyperdrive information
 • Dell Inspiron 9300 tekniska specifikationer
 • Inaktivera Windows VPN-programvara kompression
 • hur till återvinna från misslyckades BIOS-uppdatering
 • hur man ändrar de viktigaste lösenord på en iMac
 • Introduktion till datorkomponenter
 • Vad är HP: s Infinity-skärm?
 • hur man bränner en DVD på en acer