Dator > hur man kan påskynda en Dell Dimension 4300

 • hur man kan påskynda en Dell Dimension 4300


 • Dell Dimension 4300 är en äldre dator modell använder föråldrad hårdvara, såsom Pentium 4 processorer och Synchronous Dynamic Random Access Memory (SDRAM). Dell sålde denna modell med antingen Windows 2000 eller ME installerat, men det kan också köra Windows XP. För användare som vill surfa på webben och göra läxor, denna dator tillräckligt. Snabba upp dimensionen 4300 genom att installera en snabbare processor och mer minne, som du hittar i begagnade datorbutiker eller genom online-auktioner

  Bestäm Uppgraderingar Köp


  1.
  Högerklicka på "Den här datorn", som ligger på antingen skrivbordet eller "Start"-menyn. Välj "egenskaper" och skriv ner din dators processor hastighet och minneskapacitet. Försök inte att uppgradera mer än en 2 GHz processor hastighet eller en minneskapacitet på 512 MB, eftersom dessa är den maximala specifikationerna för denna modell.
  2.
  Köp en Socket 478 Pentium 4 stationära processor med en 400 megahertz (MHz) busshastighet och 256 kilobyte (KB) Nivå 2-cache. Processorer i Pentium 4-familjen med dessa specifikationer variera mellan 1,4 GHz och 2 GHz.
  3.
  Köp SDRAM med en hastighet av 133 MHz för minnet uppgradering. Öppna datorlådan och leta efter minne. Pinnar av SDRAM är 5-tum lång rektangulär kretskorten hålls nere på moderkortet genom en klämma i varje ände. Om din dator redan använder 256 MB SDRAM och du bara ser en pinne installerat, så köp en andra 256 MB SDRAM-minne. Annars köpa två 256 MB minnen.

  Installera uppgraderingar


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den från väggen. Lägg ner datorn platt så att sidan med gummifötter är vänd nedåt. Tryck in knapparna på båda sidor i ärendet och lyft upp för att öppna ärendet. Lyft upp plasten luftflöde svepning, som finns under strömförsörjningen på moderkortet. Tryck ner en av metallklämmorna hålla ned kylflänsen och ta bort den, och sedan göra samma sak för de andra klippet. Lyft kylfläns upp, och lägga det åt sidan. Lyft de små, plast spak som sitter bredvid processorchipet, och lyft sedan ur processorn marker av sin sockel.
  2.
  Line upp guldet pil tryckt på din nya processor-chip med hörnet av uttaget som saknas några stift hål. Placera marker i uttaget utan att tvinga den, och sedan trycka ner spaken. Byt kylflänsen, och sätt tillbaka metallklämmorna. Tryck plast luftflödet slöja tillbaka ner till sin ursprungliga position över kylflänsen.
  3.
  Tryck klippen tillbaka på minnet uttag och ta bort minnet redan installerat. Men om det är ett 256 MB minne installerat på moderkortet, lämna det en ensam. För att installera en ny minne, radas upp skårorna i stick s pin-kant med skårorna i sockeln och skjut in Memory Stick i uttaget. Tryck klipp i båda ändarna av pinnen.
  4.
  Anslut din dator och slå på den igen. Omedelbart efter att vrida på den, trycker på F2 tills Basic Input /Output System (BIOS) laster. Kontrollera processor och minne specifikationer för att se om datorn är korrekt känner igen din ny maskinvara. Kom ihåg att minnet belopp visar lite olika siffror i BIOS än i Windows på grund av avrundade siffror. Om allt ser bra ut, sedan starta om datorn och låt Windows för att ladda ordentligt.

  Tips och varningar


 • Arbeta alltid bort från statiska faror som sällskapsdjur eller mattor. Om du äger en antistatisk armband, bär den medan du arbetar på datorn.

Previous:nothing Next:hur man överklockar en amd 3800 x2

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en Logitech mx5000 tangentbord
 • hur till stryka dvd firmware
 • Savin 9922dp Kopiatorspecifikationer
 • nero & Windows kommer inte radera min återskrivningsbar cd
 • hur man kan återställa en hårddiskpartition
 • hur du lägger till minne till ett grafikkort
 • hur du uppgraderar eMachines
 • USB-hårddisk återhämtning för Vista
 • hur du anpassar en ide till en sata
 • hur du ställer in en lokal skrivare med Ethernet-kabel