Dator > hur man bygger en 2008 media pc

 • hur man bygger en 2008 media pc


 • En media PC eller hemmabio PC (HTPC) är en dator avsedd som navet i ett hushålls media behov: film, tv, musik, spel och Internet. Bygga ditt eget HTPC är roligt, utmanande och mycket givande. Windows Server 2008 kan vara en bra plattform för din HTPC och lyckligtvis finns det en uppsättning verktyg som hjälper dig att ställa in den optimalt för detta ändamål. Granska dessa steg för att skapa din egen htpc
  1.
  erhålla rätt processor. Du behöver en processor som är snabb nog för perfekt hantera video och ljud avkodning av HD-material. En 3,1 GHz dual-core processor konstruerad för att köras på en lägre temperatur kommer att vara lämpliga, till exempel en AMD Athlon II X2 255 Socket AM3.
  2.
  Hitta en användbar moderkort. Skaffa ett som matchar din valda processor. Om du vill ha en liten HTPC om storleken på en VCR, välj en micro-ATX moderkort. Om du väljer en med inbyggd grafikprocessor (GPU) och HDMI, behöver du inte köpa ett separat grafikkort. På samma sätt är sunda och nätverk hårdvara ofta in i moderkortet, men du kanske vill välja dina egna dedikerade kort eller adaptrar för att få de egenskaper eller kvalitet du vill ha till exempel 7,1 istället för 5,1 ljud. Om du köper en AMD-processor, måste moderkortet vara ett Socket AM3 typ, till exempel Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H.
  3.
  Förvärva tillräcklig Random Access Memory (RAM). RAM-är inte en avgörande del i en HTPC. Två 1-gigabtye (GB) kort ska vara tillräcklig, men välja två 2-GB om du föredrar. Kontrollera vilken typ matchar moderkortet, till exempel bör det DDR3 för Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H.
  4.
  Skaffa en hårddisk (hårddisk). Kapaciteten beror på vad du tror att du kommer att spara på den. Ge dig själv mer än du behöver så att du inte behöver oroa sig för lagring. Leta efter en tyst och energieffektiv en, till exempel Western Digital GreenPower. Observera att filmer tar betydligt mer plats till förvaring. Ofta tre till fyra gigabyte per film.
  5.
  Säkra en optisk enhet. En DVD Read Only Memory (ROM) är enhet rekommenderas som lägsta alternativet, men du kanske vill Blu-ray-kompatibilitet, om du kan spendera mer, till exempel ett 8X BD-ROM 16X DVD-ROM 40X CD-ROM.

  6.
  hitta och köpa en väska och strömförsörjningsenhet (PSU). Om du fastnade för ett micro-ATX moderkort, få en micro-ATX fall. Många fall omfatta en PSU. En 350W nätagg bör räcka. Kontrollera att nätaggregatet är rimligt kvalitet (det är bättre att undvika den billigaste), och försöka få en lugn.
  7
  Hook-up ett tangentbord och mus. Skaffa ett trådlöst tangentbord och mus för HTPC
  8
  ihop systemet och. . konfigurera moderkortet enligt dess dokumentation. Anslut CPU i moderkortet, matcha lämpliga stift, se till att inte böja någon av dess stift. Installera moderkortet i fallet och haka upp strömförsörjningen. Installera optiska och hårddiskar, ansluta dem till moderkortet med lämpliga kablar och säkra dem i deras spår.  Plug-in någon grafik och ljudkort vid behov. Sätt i RAM, se till att det sitter korrekt i sin rätt spår genom att matcha RAM-minnet till facket. Närbild fallet och fäster musen och tangentbordet genom att konfigurera dessa trådlösa enheter.
  9.
  Installera Windows Server 2008. Hämta och köra Windows 2008 Workstation Converter. Dessa verktyg hjälper dig att göra din Windows Server 2008 in på en arbetsstation genom att stänga av funktioner som du inte behöver, som server tjänster och roll setup och hjälper dig att ställa in de funktioner du behöver för din HTPC.
  tio.
  Hämta och installera de senaste drivrutinerna för olika enheter för Windows Server 2008.

  tips och varningar


 • Du kanske också är intresserad av i byggandet av en tyst htpc-system att förbättra din hemmabioupplevelse genom att välja en fläktlös moderkort och grafikkort, tysta processorkylare och strömförsörjning och ett fall optimerad för värme konvektion och luft genomströmning använder väl positionerat stora 120 mm diameter fläktar som körs med lågt varvtal.

Previous:nothing Next:hur man bygger en MCE PC

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en Brother LC-51 patron
 • användbara riktlinjer för att köpa en dator
 • hur synkronisering med Exchange
 • hur man bygger en minidator
 • hur man felsöka ett problem Formatera SD-kort
 • hur du aktiverar IR-port
 • Varför flyttar en muspekare till höger?
 • hur till låsa upp en Compaq c563nr
 • min buslink USB-hårddisk kommer inte att erkännas av min vista laptop
 • hur man demonterar en HP Slimline-serien