Dator > felsökning av en ny dator bygga

 • felsökning av en ny dator bygga


 • Felsökning en ny dator bygga kan vara frustrerande, speciellt om du inte vet var jag ska börja. Problemen kan vara relativt enkla, som en bortglömd strömkontakt eller en SATA-sladd kopplad till fel port. Problem kan även uppstå från oförenliga komponenter eller felaktiga komponenter. Du kan effektivt felsöka en ny dator genom att metodiskt kontrollera anslutningar och komponenter testning

  Du behöver:. .
  Power Supply Tester
  Antistatiska arbetsstation eller armband.
  Skruvmejsel.
  RAM-testet programvara.

  Power Supply


  1.
  Undersök datorn för att se till att du har den ansluten till ett eluttag och ansluten till bildskärmen. Detta är ofta en orsak till en dator som inte startar upp.
  2.
  Tryck på strömbrytaren. Om fläktarna inte köra och det finns inga tecken på datorn får ström, öppna datorn fallet genom att lossa skruvarna på baksidan. Några fall kommer att kräva en skruvmejsel, medan andra använder tumskruvarna att du kan ta bort för hand.
  3.
  Bifoga ditt anti-statisk armband till marken på kraftkällan och undersöka moderkortet för att se till att den ansluts till elnätet. Leta efter en massa kablar, med 20-pin-kontakt i slutet som går från strömförsörjningen till moderkortet. Vissa moderkort har två eller tre kablar som måste ansluta den till elnätet innan den kommer att starta upp. Tryck på strömbrytaren och titta på skärmen.
  4.
  Anslut 20-pin ATX-kontakten i nätaggregatet testaren Om datorn fortfarande vägrar att starta. Nätaggregatet testare kommer att kontrollera spänningen avläsningar. Du skall återvända någon strömförsörjning inte att mata ut rätt spänning.

  dator inte att gå förbi RAM Kontrollera


  1.
  Sätt i cd eller diskett som innehåller programvaran för att testa RAM. Samlingar av program såsom fdisk, Super Fdisk och Memtest86 är gratis och alla kan utföra detta test.
  2.
  Låt RAM-testet för att avsluta. Detta kan ta minuter eller timmar beroende på mängden RAM.
  3.
  Öppna felloggen. RAM-minnet är defekt även om programmet finns ett enda misstag. Byt ut RAM testas som defekta.

  Ingen hårddisk Hittade


  1.
  Tryck på strömbrytaren. Om datorn startar men visar ingen hårddisk, kan detta tyda på defekt hårddisk, ett felaktigt fast hårddisk eller lösa trådar.
  2.
  Bryt strömmen och SATA kablar från hårddiskar. Ta RAM och grafikkort ut. Byt ut komponenterna efter att ha läst instruktionerna. Anslutningarna bör vara så strama som möjligt och ren från damm.
  3.
  Ta ut hårddisken, sätter en annan hårddisk, och starta om datorn. Om datorn kan starta, kan den ursprungliga hårddisken vara defekt.
  4.
  Installera programvara för hårddiskar om de ansluter till en RAID-kort. Datorn känner inte igen hårddiskar utan att programvara.

  Tips och varningar


 • Ta datorn till en butik eller dator professionell. De har professionella nuvarande och kontinuitet testare samt komponenter som de kan snabbt växla in och ut för att kontrollera vad som är fel.
 • Ta alltid antistatiska försiktighetsåtgärder genom att använda ett armband eller antistatiska arbetsstation.

Previous:nothing Next:hur man bygger en kvalitet spel dator

Relaterade artiklar


 • hur man reparera en Microsoft Bluetooth Mouse 5000
 • hur man rengör en HP 2605 bildtrumman
 • hur man återanvända en gammal dator
 • hur du lägger till en IPP-skrivare
 • hur man byter logikkortet på en PowerMac G4 867 MHz
 • hur du återställer dllcache filer
 • hur du uppgraderar emachine hårdvara minne
 • hur man uppgraderar bios på en Zotac 790i ultra
 • hur man överklockar en 2,66 quad core
 • vad skrivare använder HP 96 bläckpatroner?