Dator > sätt att säkerställa att bärbara datorer inte är anslutna till Internet

 • sätt att säkerställa att bärbara datorer inte är anslutna till Internet


 • Bärbara datorer brukar komma förinstallerat med ett trådlöst nätverkskort som automatiskt "sniffar" radion etern för att hitta en router eller åtkomstpunkt som den kan ansluta till. I vissa fall kanske du inte vill eller behöver de bärbara datorer Wi-Fi-funktionen om du har andra anledningar att använda din bärbara dator. Du har flera alternativ för att kontrollera att din bärbara dator inte är ansluten till Internet.

  Wi-Fi knapp

  Många tillverkare och beslutsfattare datorutrustning bärbara datorer med en Wi-Fi-knapp som kan slå på och stänga av den trådlösa funktionen av den bärbara datorn. Det sätt på vilket detta WiFi-knapp eller verk kontroll varierar beroende på den specifika datorn. Till exempel, vissa bärbara datorer innehåller en knapp nära på strömbrytaren. I indikatorn kan komma på när den här knappen trycks in och anger att Wi-Fi har inaktiverats. Vissa bärbara datorer kan kräva att du trycker på "Fn" (funktion) tangenten i kombination med en nyckel i den översta raden på tangentbordet för att sätta på och stänga av Wi-Fi. När du trycker denna tangentkombination eller Wi-Fi-knapp, flesta bärbara datorer kort visa ett Wi-Fi symbol på skärmen för att signalera att du är Inaktivera eller aktivera den trådlösa funktionen.

  Network Adapter

  För att din bärbara dator är inte ansluten till Internet kan du inaktivera det trådlösa nätverkskortet i den bärbara datorn. Du kan konfigurera den här inställningen via avancerade egenskaper för Wi-Fi-adapter, som finns i Enhetshanteraren i Windows. För att öppna avancerade egenskaper, du dubbelklickar på namnet på ditt trådlösa kort i "Nätverkskort" i Enhetshanteraren. Du väljer fliken "Allmänt" om du använder Windows XP och välj "Använd inte denna enhet" i "Användning av enhet"-avsnittet. Du måste välja fliken "Drivrutin" om du använder Windows 7 eller Vista, och klicka på "Inaktivera"-knappen.

  Anslutning Inställningar

  Förutsatt att du inte använder en tredje part för att hantera dina nätverksanslutningar kan du Se till att din bärbara dator inte är ansluten genom att ändra inställningarna Internetanslutning för tillgängliga nätverk. När du klickar på ikonen Internet-anslutning i nedre högra hörnet ser du en lista över tillgängliga nätverksanslutningar. För att stoppa en automatisk anslutning kan du gå till "Egenskaper" i din aktiv anslutning. I "Connection"-fliken, måste du rensa "Anslut automatiskt när nätverket är inom räckhåll" kryssrutan. När du manuellt koppla från aktiv Internet-anslutningen genom att välja "Disconnect" i listan över tillgängliga anslutningar, kommer du inte automatiskt kopplas in igen tills du manuellt klicka på knappen "Anslut".

  Windows Services

  Windows bärbara datorer innehåller en komponent som hanterar operativsystemets Wi-Fi-tjänster. Detta kan stängas av, stoppa din Internet-anslutning direkt. För att inaktivera tjänsten måste du gå in i "Tjänster" console genom att skriva "services. msc" i "Run" rutan och trycka på "Enter". Du måste dubbelklicka på "Wireless Zero Configuration" om du använder Windows XP och "WLAN AutoConfig" om du använder Windows 7. Ställa in "Startmetod" till "Disabled" och sedan klicka på knappen "Stopp" stänger din bärbara Internet-anslutning.


Previous:nothing Next:hur du ansluter fler än två enheter till en enda IDE-kabeln

Relaterade artiklar


 • Dell Dimension 4550 komponenter
 • hur man återställer MP170 bläck
 • Compaq Armada M300 333 MHz specifikationer
 • C330 minneskapacitet
 • hur du ställer in tre skärmar på en Dell OptiPlex 755
 • hur man överklockar en AMD Athlon 1700
 • hur du uppdaterar en Phoenix-Award BIOS
 • hur du säkerhetskopierar en databas på disk överskrivning
 • Problemet med G7 trådlös mus fryser på skärmen
 • hur du aktiverar ssl Exchange 2003