Dator > hur man återanvända en gammal dator

 • hur man återanvända en gammal dator


 • Skämtet att datorer blir föråldrade det ögonblick du köper dem har funnits sedan 1990-talet, och det har visat apt även två decennier senare. Men även när du uppgraderar till en ny dator, behöver den gamla inte att gå till spillo. Det eller dess komponenter kan återanvändas, antingen av dig själv eller av andra. Om du väljer att återanvända det själv, vissa komponenter som hårddiskar och optiska enheter disk är lätt överföras mellan datorer. Om du vill donera det, är det bästa alternativet att använda en renovering tjänst, t. ex. de som finns på Microsofts Registrerade Refurbisher katalog.

  Du behöver:
  kryssmejsel

  Donera


  1
  Besök Microsofts Registrerade Refurbisher katalog. . . Logga in om du redan har ett konto. Om inte, registrera dig.
  2.
  Välj det första alternativet och väljer land från rullgardinsmenyn. Tryck "Sök".
  3.
  Tryck på "Ctrl" och "F" på ditt tangentbord samtidigt. Detta kommer att ta upp en sökruta.
  4.
  Skriv in namnet på din stad i sökrutan. Om du inte bor i en stad, sedan använda namnet på den närmaste.
  5.
  Klicka på knappen "Nästa" i sökrutan för att rulla genom refurbishers i ditt område. Klicka på varje och skriva ner sina kontaktuppgifter.
  6.
  Kontakta refurbishers och fråga om de tar emot din dator. Om så är fallet, få den att deras affär och lämna den i sin vård. De kommer antingen bevilja det direkt till en ny användare eller remsor det för återanvändbara delar.

  Bärgning Delar For Yourself


  1.
  Koppla ur den gamla datorn och öppna sina fall. Normalt äldre modeller måste du skruva loss sidopanelerna, om de kan använda en spärr istället.
  2.
  Koppla bort spänningen och data kablar bifogas de komponenter du avser att rädda, t. ex. hårddiskar och DVD-spelare.
  3.
  Ta bort de komponenter du tänker att rädda. Vissa kan skruvas på plats, så du måste först skruva loss dem från fall interna ramen.
  4.
  Ställ din räddas komponenter vara "slavar" som glider bygeln över slaven stift. Detta hanteras olika för varje modell, även om de flesta enheter har ett diagram som visar hur detta görs. Om du inte hittar ett diagram på disken och sedan gå på tillverkarens webbplats och leta efter en manual.
  5.
  Koppla ur den nya datorn och öppna sedan dess fall. Fäst den gamla komponenter i tillgängliga slots och sedan ansluta dem till datorn med hjälp av gratis data-och strömkablarna. Om det inte finns någon makt kablar måste du antingen byta ut nätaggregatet eller dra ur en annan komponent. Om det inte finns några data kablar, ta bort en datakabel från den gamla datorn och koppla in den nya datorns moderkort.

  Installera Räddade Komponenter


  1.
  Koppla din nya dator och sedan öppna sin sak.
  2.
  Fix den gamla komponenter i tillgängliga platser. Drive-platser finns normalt på framsidan av datorhöljet, nära strömbrytaren. För optiska enheter såsom CD och DVD skivor, kan frontpanelen tas bort.
  3.
  Anslut enheter till datorn med hjälp tillgänglig kraftkablar. Om det inte finns någon makt kablar måste du antingen byta ut nätaggregatet eller dra ur en annan komponent.
  4.
  Fäst datakablar till hårddisken. Om det inte finns några data kablar, ta bort en datakabel från den gamla datorn och koppla in den nya datorns moderkort. Både enheten och moderkortet kommer att innehålla kvinnliga uttagen, så om du är osäker på hur det ser ut, söka efter en jack som är en omkastning av mönstret på din datakabel huvud.
  5.

  Stäng den nya datorn: s fall och sätt i den igen det.

  tips och varningar


 • Vid installation och avinstallation datorkomponenter, akta er för chockerande elektronik, eftersom detta kan permanent skada. Det säkraste sättet att undvika detta är att bära en antistatisk armband, fast i en nypa kan du jorda dig genom att hålla minst en hand på datorns fallet vid alla tillfällen.

Previous:nothing Next:hur man byter en domän för Windows Small Business Server 2003

Relaterade artiklar


 • Hur du tar isär en XPS 1530
 • hur man driver en vänsterhänt och högerhänt mus
 • hur man uppgraderar en Compaq Presario sr1910nx
 • hur du automatiskt synkronisera bluetooth
 • ljudet drivrutinen för Lenovo 3000 G400 kommer inte att installera
 • hur du gör din skrivare trådlöst med Netgear
 • Hur du tar isär en bärbar Toshiba Satellite: A135-s2326
 • hur man byter DVD-ROM i en HP dv6636nr
 • hur fjärråtkomst till en USB-hubb
 • nvidia 8200 grafikkort specifikationer