Dator > problem och lösningar i samband med att bygga en stationär dator

 • problem och lösningar i samband med att bygga en stationär dator


 • Stationära datorer kan användas till så många olika program att det är meningsfullt att ha ett stationär dator specialbyggd, med särskilda hårddiskar och hårdvara, allt. från olika storlekar bildskärmar, tangentbord och tillbehör. Problem kan uppstå baserat på vad du helst behöver den här stationära datorn för, men det finns alltid lösningar som finns bygger på hur den är byggd.

  Välj ett moderkort

  Moderkortet av alla stationära dator består av de viktigaste komponenterna i operativa system i datorn, inklusive RAM, CPU och faktiska hårddisk. Kvaliteten och efterföljande Kostnaden för detta moderkort beror helt på vad du kommer att använda datorn för. Om det är för grundläggande datoranvändning i hemmet, liksom surfa på Internet, skriva e-post och Word-dokument processor, eller dela foton, då en mycket enkel, billig moderkort bör konstrueras. Men om du gör design eller videoredigering arbete, eller spela intrikata videospel på regelbunden basis, en mer komplex och därefter dyrare moderkort ska installeras. Dessa kraftiga moderkort kan byggas för att ha mycket stora hårddiskar och processorer som kan översätta information och kommandon snabbare då bara om någon fabrik dator på marknaden.

  tillbehörsalternativ

  När man bygger en stationär dator, kan förmågan att skapa så många tillbehör eller hårddiskar till datorn vara en god idé att hålla i minnet. Om du använder skrivbordet för att redigera ett antal olika video projekt eller gör mycket av designarbetet, kommer data behöver ofta lagras på en mängd olika hårddiskar, så att den inte kommer att köra fast hastigheten på själva datorn. Anslut en andra bildskärm till den stationära datorn för att ge det mer mångsidighet, samt en webbkamera. Detta innebär att den stationära datorn ska ha ett stort antal USB och sex stift hamnar kontakt, så att den kan ha alla dessa olika enheter som är anslutna till den.

  Bärbara och stationära

  Bärbara datorer är ofta så kraftfull som skrivbord datorer och kan ge ägaren dessutom fördelen av att kunna transportera datorn med dem. Därför bör den stationära datorn och bildskärmen ha möjlighet att koppla in en bärbar dator, som kan transportera och lagra data, som en extern hårddisk, men också kunna arbeta som själva datorn. Detta kommer att ge användaren det bästa av två världar, vilket gör att de kan arbeta med en otroligt kraftfull stationär dator när de inte är på språng och låta dem ta sitt arbete med dem när de är. Den enda riktiga nackdelen med detta är kostnaden, som bärbara datorer är ofta dyrare än skräddarsydd stationära datorer.


Previous:nothing Next:funktioner i laserskrivare

Relaterade artiklar


 • IDE-hårddisk specifikationer
 • hur man överklockar en 2,66 quad core
 • hur man byter en bildskärm på en hp pavilion xf255
 • problem med F50 monitorer
 • viktiga delar av en dator
 • kompatibla moderkort för AMD Athlon
 • hur testa att en skrivarpatron är äkta
 • hur du uppgraderar grafikkortet för en Acer 5100-e5311a
 • hur du lägger till hdmi in i en dator laptop
 • Internet Disk Recovery