Dator > funktioner i laserskrivare

 • funktioner i laserskrivare


 • Laserskrivare generera skarp, tydlig och upprepade bilder på olika material, från papper och kartong till plast och metall tryckplåtar. . Ett papper laserskrivare fungerar på samma sätt som en kopiator i det ljuset magnetiserar specifika områden på en trumma, locka magnetisk-färgade toner. Tonern överförs sedan till pappret och smälter samman med en brännhet rulle. Skillnaden mellan en laserskrivare och kopiator är att kopiatorn använder en ljus för att återspegla en bild från ett original till trummans yta. En laserskrivare använder en dator-styrd laser att exponera trumman i en rad mycket små, placerade exakt prickar. När trumman utsätts det då plockar upp toner och överför den till papper, så kombinationen är smält.

  Resolution

  Laserskrivare avbildning papper kan ha olika upplösningar, från 300 laser punkter per tum (dpi) för upp till 1200 dpi. Lasern producerar mindre och mindre prickar för motsvarande ökning av antalet punkter per tum. Laserskrivare imaging papper har sällan resolutioner som överstiger 1200 dpi eftersom de fysiska egenskaperna hos tonern inte kan reduceras till mindre partiklar.  Med högre upplösning ökar, så ökar smidigheten och klarheten i den tryckta bilden. Mindre och mindre prickar ordnade i kurvor och lutningar leda till mindre ojämna kanter och mer subtila förändringar i skärmar. Ju högre upplösning desto fler nyanser av grått finns tillgängliga. Tre hundra dpi laserskrivare kan producera 16 nyanser av grått, medan 1200 dpi skrivare kan producera 128.

  Speed

  Laser-skrivare hastighet är sällan begränsas av mekanisk förmåga att flytta papper. Hastighet bestäms av laserns förmåga att bilden på trumman för upprepade passerar. Dessutom är laser-skrivare hastigheter påverkas av den datorkraft tillgänglig för att behandla och översätta bilden för lasern. Laserskrivare har processorer och RAM-minne (RAM), precis som den dator som används för att producera den ursprungliga filen. Vissa laserskrivare har hårddiskar för att lagra data som font-filer och andra nödvändiga grafiska filer. Alla dessa faktorer kan påverka laserskrivare är hastighet, mätt i sidor /minut. En relativt långsam laserskrivare kan köras på 12 till 16 sidor per minut. Snabbare laserskrivare kan nå hastigheter på över 60 sidor per minut. Dessa maskiner används för high-end grafisk produktion som adress sändare och kompletterar reklam.

  Färg

  Färglaserskrivare arbete identisk med endast svart laserskrivare med ett undantag. Istället för en trumma och en toner, har skrivaren fyra: svart, cyan (en ljusblå), magenta (en rosa röd) och gul. De fyra lasrar bild fyra trummor, och på papperet passerar varje trumma för sig. När alla fyra toners är på papperet, det är smält. Färglaserskrivare kommer oftast i bara 1200 dpi upplösning för att producera exakta färger. Dessutom färglaserskrivare köra på relativt lägre hastigheter på grund av komplexiteten i att anpassa papper för exakt färg registrering och flera laser-och toner.


Previous:nothing Next:Vilka är komponenterna i en diskettenhet?

Relaterade artiklar


 • hur man kan påskynda en Dell Dimension
 • hur du aktiverar CD-bränning på alla CD-enheter i Win XP
 • Varför är dual core processorer långsammare än enstaka core processorer?
 • hur man fixar skärmen på en hp pavilion n5431
 • hur man fixar en laptop jack
 • Dell Bluetooth fungerar inte
 • hur du låser bilder på datorn
 • Hur du tar isär en hp pavilion zd8000
 • felsökning av en Hewlett-Packard
 • hur man använder en bärbar dator skärm för en stationär