Dator > hur man byter CPU för en Sony Vaio skrivbord

 • hur man byter CPU för en Sony Vaio skrivbord


 • Installera en ny centralenhet (CPU) i din Sony VAIO-dator är ett enkelt sätt att öka prestandan. Och till skillnad från ett moderkort eller hårddisk uppgradering, behöver du inte installera om Windows när du är klar. Detta är en allmän guide om hur du ersätter din VAIO Desktop CPU, och det kommer också att arbeta med de flesta andra tillverkare maskiner

  Du behöver:.
  Ersätter CPU
  . Phillips skruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  CPU termisk pasta.
  Gummi-sulor skor.

  Förberedelser


  1.
  Innan du börjar, se till att processorn du tänker installera är kompatibel med din dator. Kontrollera Egenskaper för datorn i Windows för att hitta din aktuella CPU-typen. Om din dator startar inte, gå till en annan och leta upp specifikationerna för din specifika modell på tillverkarens hemsida (i detta fall, Sony. com). Se till att din nya processor är i samma produktfamilj som den gamla, helst samma modell eller en snabbare. Du kan kontrollera kompatibilitet CPU på CPU tillverkarens webbplats. Intel (Intel. com) och AMD (amd. com) är de två stora CPU tillverkare.
  2.
  Koppla ur strömmen och data kablar från datorn. Undersök baksidan. Portarna för din bildskärm, tangentbord, etc. kommer att ligga på antingen höger eller vänster sida. Plocka datorn upp och lägg den platt på en stor, rent bord, med den sida som gränsar till dina portar nedåt. Återigen, om din hamnar på vänster sida av ryggen panelen, lägg ner datorn med den högra sidan uppåt och vice versa. Bordet ska vara i ett område från mattor eller täta damm.
  3.
  Se till att du bär gummi sula, som sneakers. En antistatisk armband är att föredra, men inte nödvändigt. Lägg ut dina varor på bordet bredvid datorn: att ersätta CPU, både skruvmejslar och termisk pasta

  Installation


  1
  Undersök baksidan. . Det bör finnas två eller tre skruvarna som håller top-vänd sidopanel på plats. Ta bort dem med dina Phillips skruvmejsel. Tryck sidopanelen försiktigt i riktning mot baksidan. När panelen klick eller slutar, lyft bort det från datorn och ställ den åt sidan.
  2.
  Identifiera CPU-modul. Processorn är under en stor fläkt sitter på moderkortet, oftast bakåt. Fläkten kan ha en Intel eller AMD etikett på det. Ta bort alla kablar skymmer ditt arbete, som noterar när de går för Återinförandet senare. Det finns en liten strömkabel ansluta fläkten till moderkortet, den har en vit plast huvud. Ta det försiktigt.
  3.
  Använda Phillips eller skruvmejsel i förekommande fall, skruva bort skruvarna 2-4 runt fläkten. Du bör höra ett pop eller en fjäder. När den sista skruven är lös från moderkortet, försiktigt tag i fläkten, dra ut det ur datorn och ställ den på bordet.
  4.
  Beroende på ålder och tillverkare av din nuvarande CPU, kan det finnas en liten spak påförande plastplatta över CPU. Dra spaken bakåt om det behövs, lyft sedan upp plåten och låt det vila på sina gångjärn. Att vara säker på att inte röra vid botten av processorn eller dess kärl, försiktigt tag i den med tummen, pekfingret och långfingret. Höj det ur datorn och ställ den åt sidan.
  5.
  Ta del av mönstret för kontakter i CPU slot på moderkortet. Plocka upp din ersättare CPU och undersöka undersidan. Se till att stiften på processorn och kontakterna på plats ordentligt är ställda försiktigt placera den nya processorn i CPU-plats. På äldre maskiner en liten mängd av våld kan vara nödvändigt.

  Re-församling


  1.
  Ta din termisk pasta och tillsätt en liten droppe om storleken på en ärt till silver toppen av den installerade processorn. Byt plastplattan och spaken om ditt moderkort har dem. Om din nya processor kom med en kylfläkt, plocka upp det, om det inte, ta fan du tog bort i steg 3 i avsnitt 2. Undersök kontakt plattan på undersidan av fläkten, om det är torkad termisk pasta fortfarande fast vid den, ta bort den med ett mynt eller rakblad
  2
  Passa kylfläkten över. . den installerade CPU och se till att rada upp hålen för skruvarna. Skruva fast fläkten med lämpliga skruvmejsel. Detta kan kräva viss styrka, men tänk på att inte lägga mycket vikt eller så kan du skada komponenterna. Anslut den lilla fäst vid fläkten till rätt moderkort stift (se avsnitt 2 steg 3).
  3.
  Byt ut kablar du kan få bort för att få tillgång till CPU-fläkten. Placera datorn sida panel igen, skjut den framåt, och ersätta skruvarna på baksidan. Grattis! Du har ersatts VAIO processor. Placera datorn i sin gamla plats, koppla in externa kablar och starta upp med din ny maskinvara.


Previous:nothing Next:hur du justerar pekplattan känsligheten på en Acer Aspire

Relaterade artiklar


 • Felsökning APC batteri backup
 • Felsökning för HP d2445 skrivaren
 • Asus Eee PC minneskort 900 16 specifikationer
 • hur man kan återställa partitioner på en Toshiba Tecra A7-s612
 • hur man byter DVD-ROM i en HP dv6636nr
 • hur du aktiverar det numeriska tangentbordet på en mini tangentbord
 • hur man uppgraderar ett grafikkort i en hp pavilion bärbar dator
 • Varför en mac blinkar datorskärmen?
 • hur du uppdaterar BIOS i XP Pro på en Sony Vaio
 • hur du ansluter en bärbar dator till en bildskärm