Dator > knep för att förlänga livslängden på min laptop batteri

 • knep för att förlänga livslängden på min laptop batteri


 • Du behöver:
  eltejp
  . Sax.

  Tränger längre batteritid på din bärbara dator är en lätt uppnått mål. Oavsett om Mac eller PC, finns det ett antal saker du kan göra för att minska din energiförbrukning när du är borta från vägguttaget.

  Dämpa belysningen

  Dimming din skärm är ett enkelt sätt att skära ner på strömförbrukningen. Helt enkelt justera ljusstyrkan på din bärbara dator display. Med bara några steg bort din ljusstyrka kan hjälpa dig att förlänga livslängden på din laptop batteri.

  Undvik CD /DVD-enhet

  Din CD /DVD-enheten använder mycket energi att snurra skivan och läsa det. Även om du inte verkligen använder enheten, vilket ger en skiva i enheten kommer att få datorn att buffra köra i ett försök att läsa skivan. Hålla enheten tomma kommer att bidra till inte dränera batteriets kapacitet.

  Stäng portar som inte används

  Om du inte behöver vara ansluten till Internet medan du arbetar på din bärbara dator, stäng av Wi-Fi-antenn. Likaså om du inte använder en andra VGA-skärm medan du arbetar, stänga av VGA-port. Beroende på vilket operativsystem du kör på din bärbara dator, bör du enkelt kunna konfigurera ett energisparläge profil som kommer att begränsa antalet oanvända portar körs på din bärbara dator.

  Stay Cool

  När du använder din bärbara dator i knät, använd en kylning pad för att hjälpa den bärbara datorn svalka. Som maskinen värmer upp, måste den använda ytterligare resurser för att köra fläktar för att försöka kyla sig själv. Dina ben kommer att hjälpa att fånga värme, kylning pad kommer att förhindra att

  Renlighet Din reception

  Om ditt skrivbord är rörigt eller dammigt, rengöring kan hjälpa till att hålla damm, smuts och hår från att bygga upp inuti din laptop. . Smutsen träskor fansen som hjälper din dator kyla sig själv och tvinga datorn att köra dem längre tid att svalna.

  Rätt spänning Adapter

  Använda en nätadapter med fel spänning kan skada batteriet och leda till en kostsam ersättning. Om du använder en adapter ersättningskraft, se till att kontrollera att det är rätt spänning till din bärbara dator. Du kan hitta denna information i användarhandboken för din bärbara dator och på förpackningen för strömadaptern.

  Minska Bakgrund program

  Stäng bakgrund program som körs om du inte behöver dem. Extra, onödiga program kraft din processor att arbeta hårdare och kostar batteritid. Med ett par sekunder för att spara och stänga av program hjälper till att förlänga din bärbara dator batteritid.

  Kontrollera batteriet kontakter

  Om du kan ta bort batteriet på din bärbara dator, kontrollera att metallkontakterna på både batteriet och den bärbara datorn är fri från damm eller ludd eller smuts. Rengör kontakterna kommer att bidra till att förlänga livslängden på ditt batteri.


Previous:nothing Next:hur man styr bakgrundsbelyst tangentbord på en bärbar pc

Relaterade artiklar


 • hur man patch en Ethernet nätverkskabel sladd
 • lagringskapacitet av en zip-enhet
 • Toshiba A10 specifikationer
 • hur man byter min gigabyte moderkort
 • hur du kopierar en skrivardrivrutin för CD
 • hur du överför bilder från en DVD till en cd
 • olika typer av datorutrustning
 • hur man läser dl DVD-skivor
 • hur du ställer in en Ethernet-kort
 • hur du formaterar en dvd att acceptera jpegs?