Dator > Vad är ett nätverk router?

 • Vad är ett nätverk router?


 • Ett nätverk router låter flera datorer att dela på samma Internet-anslutning och kontakt med varandra, samtidigt som ytterligare säkerhet i form av portkontroll, anslutning filtrering och tjänster brandvägg. Routrar är viktiga verktyg för både grundläggande nätverk och online-säkerhet. De kommer ofta i en trådlös sort sända en radiosignal som ger anslutning till alla enheter inom räckvidden

  Betydelse

  En router routs datapaket från ett nätverk till ett annat. För datorer, finns routrar som ofta används för att ansluta ett hemma-nätverk med några datorer till Internet. På ett professionellt sammanhang kan routrar användas för att ansluta enorma nätverk av datorer i en komplex väv, alla anslutna till Internet. I många fall routrar fungerar också som översättare för olika Internet-protokoll, som garanterar en effektiv och hämningslöst överföring av uppgifter.

  Funktion

  Router också hantera samband prioriteringar och kan programmeras för att identifiera vissa uppgifter som viktigare än andra . Dessa maskiner direkt data till där det behövs, undanhållande onödig information och funktion för att hålla nätet rör sig med så snabb hastighet som möjligt. De kan verka som mycket grundläggande bitar av maskiner, men som nätverk blir mer komplexa, har routern mycket mer arbete att göra. Den mest kraftfulla routrar har specialiserat höghastighetståg processorer och stora mängder inbyggt minne för att hantera den stora mängd data som flödar genom dem.

  Funktioner

  Den kanske viktigaste roll som routrar rollen av en hårdvara säkerhetsmekanism. Till skillnad från programvara brandväggar, routrar inte kan manipuleras direkt, och ger ett viktigt skydd mot många vanliga hacking tekniker. Nätverksadministratörer kan definiera vilka nätverksportar kan användas för vilka ändamål och med vilka datorer i nätverket, genom att använda router konfigurationsprogram. Det är ett kraftfullt men enkelt verktyg för att maximera effektiviteten och säkerheten i ett nätverk

  Överväganden

  Nätverkssäkerhet är något som många människor skulle kunna stå för att ta lite mer på allvar -. Synnerhet i trådlösa nätverk. De flesta som bildat ett nätverk aldrig ändra standardlösenordet administratör. Särskilt för trådlösa routrar, ställer detta många människor riskerar att få sina nät äventyras. Detta gör identitetsstöld och andra brott dator lätt xecute. Rådfråga din instruktionsbok för att lära sig att ställa upp starka nätverk lösenord och se till att någon sänds trådlösa signalen är krypterad.

  Potentiella

  Routing mjukvara kan göra vilken dator som helst med lämplig datakraft i ett funktionellt router. Routrar är helt enkelt små, specialiserade datorer avsedda för en specifik uppgift. Det är ofta möjligt att ge hög effekt routing använder en gammal dator som kan vara liggande och samlar damm. Använda öppen källkod routing program kan en före detta databehandling Papperspress bli en relativt kraftfull router som tillhandahåller nät lösningar-och betydande ytterligare säkerhet, eftersom de kan också användas som en extra brandvägg för nätverket, i egenskap av ett ytterligare filter för nätet.


Previous:nothing Next:Fördelarna med hem trygghetssystemen

Relaterade artiklar


 • typer av dator mikrofoner
 • Hur man redigerar ett grafikkort
 • hur du ställer in en WiFi-systemet i ditt hus
 • hur du uppgraderar grafikkortet för en Acer 5100-e5311a
 • specifikationerna för en Qosmio G35-av650
 • Felsökning nukote bläckpatroner för skrivare
 • hur man identifierar en moderkortet
 • hur man installerar gateway Media Center på hp
 • vad är PATA på en dator moderkort?
 • hur man bygger ett Pro Tools HD system