Dator > hur man byter en CD-enhet

 • hur man byter en CD-enhet


 • Vid första anblicken kan utföra din egen reparation hårdvara verkar vara en skrämmande uppgift. Det kan dyka upp ännu mer så när du öppnar tornet och titta inuti. Lyckligtvis ersätter datorkomponenter är långt ifrån så svårt som det kan verka. Du kan ersätta det stora flertalet enheter i datorn i en timme eller mindre. Med lite tålamod och rätt verktyg kan du återställa datorn till funktionsdugligt skick. Processen för att ersätta en cd-enhet är en av de minst komplicerade förfaranden man kan utföra.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Ersätter CD-enheten.


  1.
  Lossa kabeln som leder till strömförsörjningen på baksidan av din dator torn.
  2.

  Öppna datorn torn. I vissa fall kan du behöva ta bort en eller två skruvar från baksidan av datorn för att ta bort luckan. Om du är osäker på hur du tar bort panelen, se bruksanvisningen som följde med datorn.
  3.
  Bort framsidan av din dator torn. Detta görs genom att trycka på en release switch sitter på undersidan av datorn och lyfta underkanten av ansiktet bort från tornet.
  4.
  Leta reda på baksidan av CD-enheten du vill ersätta och koppla loss kablarna från baksidan av enheten. CD-enheter har vanligtvis tre kablar som är anslutna till dem. Den första är strömförsörjningen, kan identifieras av röda, svarta och gula ledningarna. Nästa är en platt grå kabel, en "ribbon kabel. " Den tredje kabeln är en liten tråd som leder till datorns ljudkort. Du kan ta bort någon av de tre kablarna genom att försiktigt dra bakåt på dem.
  5.
  Ta funktionsstörningen CD-enheten. Från framsidan av tornet, tryck på våren spakarna på varje sida av CD-enheten och dra enheten utåt. Detta kommer att koppla den från enhetsfacket.
  6.
  Fäst styrskenorna medföljer nya CD-enheten enligt anvisningarna i instruktionerna som medföljde enheten. Styrskenorna är C formade skenor som fäster via två skruvar på både vänster och höger sida av CD-enheten. Det finns en fjäder metall bit i ena änden av skenan. De måste placeras så våren metall slut står inför främre delen av enheten.
  7.
  Sätt in den nya CD-enheten i det öppna enhetsfacket. Du vet när enheten sitter ordentligt när våren spakarna på gejdrar låses på plats och enheten inte längre kunna röra sig.
  8.
  Anslut de tre kablarna som du bortkopplad från den gamla enheten, med början i ljudkortet kabeln, sedan flatkabeln och slutligen, kabeln.
  9.
  tillbaka tornet ansikte panelen och luckan till datorn tornet.
  10.
  Anslut nätaggregatet igen och starta din dator. Datorn kommer att känna igen den nya CD-enheten automatiskt och installera nödvändiga drivrutiner. När installationen av drivrutinen är klar kommer ditt nya cd-enheten vara klar för användning.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man fixar min DVD-R-enhet om Vista-uppdateringar inaktiverat det

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en KVM-switch för usb
 • vista kompatibel firewire-kort
 • hur du installerar minne på en Dell 1520
 • hur man backup till disk med Nas
 • hur man kan eliminera suset från en dator ljudutgång
 • hur du uppdaterar drivrutinen för ett Matrox grafikkort förundras G200 AGP
 • hur man byter LCD på Compaq Presario CQ50 115nr
 • RAM vs videoupplösning
 • installation av Officejet J5700-serien
 • Dell Dimension 4600 moderkort specifikationer