Dator > hur man kommunicerar med ZigBee på mac äpple

 • hur man kommunicerar med ZigBee på mac äpple


 • Använda Zigbee trådlöst kommunikationsprotokoll med din Mac är enkelt så länge du har rätt hårdvara för att ansluta till datorn. Zigbee gör det enkelt och billigt att skicka data punkt till punkt eller mellan ett helt nätverk av trådlösa noder. Det enklaste sättet att genomföra Zigbee är att använda Xbee moduler, små kretskort som innehåller alla kretsar du behöver för att skicka och ta emot data. Xbee moduler är gjorda för att ansluta direkt till uttagen på andra kretskort, vilket gör det möjligt att bygga upp din Zigbee projekt utan lödning.

  Du behöver:
  2 Xbee moduler
  . 2 Xbee adapter styrelser.
  FTDI USB-adapter ombord eller kabel.
  Mikrokontroller.


  1.
  Få minst två Xbee enheter och styrelser adapter. Zigbee är en radio kommunikationsprotokoll, inte en specifik enhet. Xbee är en serie av små, lätt att använda enheter som genomför Zigbee-protokollet. Den Xbee är att pop direkt i ett uttag på en adapter ombord. Det omfattar alla de yttre kretsen behövs för att köra enheten och gör stiften du behöver lättillgänglig. En mängd adapter kort finns tillgängliga (se länkarna i avsnittet Resurser).
  2.
  Köp en USB-adapter styrelse betytt för Xbee eller en FTDI-kabel. Den Xbee kommunicerar med en seriell data protokoll, så du måste köra det i ett chip som kommer att anpassa den till en USB för att ansluta till datorn. De flesta seriell till USB-adaptrar använda en FTDI chip, som är en utanpåliggande IC. Ytmontering enheter är svåra att löda för hand, så gör din egen USB-adapter är inte praktiskt. Skaffa en adapter styrelse med en FTDI chip och en USB-kontakt eller en FTDI kabel (se länkarna i avsnittet Resurser).
  3.
  Följ länken i avsnittet Resurser för att ladda ner drivrutiner FTDI för Mac OS X, och installera dem. Dessa förare kommer att tillåta att datorn kan kommunicera via USB med FTDI chip att använda din USB-port som en seriell anslutning.
  4.
  Ta första Xbee modulen, koppla in den i adaptern styrelsen och anslut adaptern styrelsen att en mikrokontroller. Anslut stift matningsspänning av adaptern styrelsen att mikrokontrollers nätspänning och ansluta marken också. Anslut adaptern styrelsens RX stift till mikrokontrollers TX stift, och ansluta adaptern styrelsens TX stift till mikrokontrollers RX stift. TX är seriell utgång, och RX är seriell ingång. När du är klar, kommer mikrokontroller att kunna kommunicera trådlöst med din Mac.
  5.
  Anslut den andra Xbee till en adapter ombord och ansluta adaptern styrelsen att en FTDI USB adapter. Alternativt finns FTDI styrelser finns som görs för att ta en Xbee direkt, utan adapter styrelse i mellan. USB-kommer att ge makt till Xbee.
  6.
  Anslut en USB-kabeln till adaptern styrelse och datorn.
  7.
  Programmera din mikrokontroller för att skicka och ta emot data över den seriella linjen. Den exakta riktningar beror på programmeringsspråk din mikrokontroller använder. Alla data som du skickar kommer att sändas av Xbee och Xbee skickar data den tar emot till mikrokontroller över datalinjen. Som standard använder Xbee ett 9600 baud serial hastighet.
  8.
  Öppna ett "Finder"-fönstret, gå till "Program" och sedan "Verktyg" och öppna "Terminal". Ange "ls /dev /tty . *" (utan citattecken) för att se en lista över dina seriella portar. Om FTDI drivrutinerna är korrekt installerade och enheten är ansluten till en USB-port, bör den visas i listan. Ange "skärm [serieport namn] 9600" för att börja visa datalinjen. Data hämtas av Xbee ansluten till datorn kommer att visas i terminalfönstret och uppgifter du anger kommer att skickas trådlöst till mikrokontroller. Tryck på "Kontroll" och "A" tangenterna tillsammans, följt av "Control" och "\" för att avsluta skärmen ansökan.

  Tips och varningar


 • ditt projekt kraftfullare genom att skriva programvara som kan skicka och ta emot seriell data. Du kan använda Xbee moduler för att skicka data fram och tillbaka mellan datorn och en robot eller någon annan trådlös enhet som du kan tänka upp.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur du kan maximera VRAM på en iMac

Relaterade artiklar


 • de delar av en dator för barn
 • hur man överklockar en 8800 GTS
 • hur man tilldela knapparna på Microsoft Natural Ergonomic Desktop 7000
 • Vista Utforskare problem efter installationen av 4GB RAM
 • hur man skriver ut en banderoll på en skrivare
 • Lenovo 3000 G530 specifikationer
 • hur man konfigurerar utbyte till auto arkiv
 • specifikationer för micron transport GX3
 • Vad är en e-läsare?
 • hur till återvinna bilder från en xD flash-kort