Dator > hur du partitionerar en minnessticka

 • hur du partitionerar en minnessticka


 • Partitionera ett minne är en process där ett enda minne är uppdelat i olika sektioner, som kallas partitioner, där operativsystemet sedan behandlar som individuella minnen. Processen med att partitionera en hårddisk är enkelt, men för att partitionera en flyttbar media, ett minne, är några extra steg som behövs. Operativsystemet Windows inte tillåter uppdelning av flyttbara media bortsett från externa hårddiskar, så för att utföra processen på ett Memory Stick, är extra programvara krävs.

  Du behöver:
  Memory Stick
  . HP USB-disk lagringsformat programvara.


  1.
  Ladda ner den kostnadsfria HP USB-disk lagringsformat verktyg (se Resurser). Detta verktyg kan du förvandla din-minne till en startbar enhet. Även om programmet var indragen för Hewlett Packard, det fungerar bra för alla USB-lagringsenheter som minnen.
  2.
  Kör HP-format verktyg som du har laddat ner och välj "Skapa DOS startdiskett "alternativet. Varning, detta kommer att formatera Memory Stick och göra det till en startbar enhet, så se till att ingen viktig information lagras på minnet.
  3.
  Starta om datorn och ange Basic Input Output System (BIOS). Nyckeln för att ange ditt BIOS visas längst ned på skärmen när datorn startas om. På de flesta datorer är det "F2" eller "DEL" nycklar, men det finns en massa olika BIOS beslutsfattare som har sina egna koder, så var uppmärksam på vad som visas på skärmen och tryck på motsvarande knapp.

  4.
  ändra boot inställningarna för datorn i BIOS. Målet är att din dator att starta upp från USB-enheten före hårddisken. Titta igenom de tillgängliga alternativen i BIOS (återigen BIOS-skärmen kommer att vara olika för varje annat märke BIOS så det är omöjligt att lista exakt vad som kommer att visas på skärmen) för något som anges som "startsekvensen. "

  5.
  Använd piltangenterna eller "Page Up" och "Page Down" tangenterna (beroende på BIOS märke) för att ändra startordningen så att minnet, som bör listas som en "USB-enhet" är ovan hårddiskarna.
  6.
  Spara de ändringar du har gjort och avsluta BIOS. BIOS kommer att uppmana dig att spara när du väljer "Exit" alternativet så väljer du bara "Ja" från de tillgängliga alternativen. Datorn kommer nu automatiskt starta och om du utfört allting rätt, kommer nu att starta upp från minnet.
  7.
  Kontrollera om uppstartsprocessen lyckades och ditt minne är listad som "C"-enhet. Kommandotolken kommer att visa "C:>" om alla lyckades. Skriv "DIR" och tryck på "ENTER". Detta kommando listar storleken och innehållet i den aktuella enheten, och borde visa "0 filer" och storleken bör motsvara kapaciteten i ditt minne.
  8.
  ut Memory Stick och starta om datorn. Om du har kontrollerat att minnet är startbar och tillgänglig i DOS, kan du nu återvända till ditt Windows-operativsystem för att överföra filer som behövs för att partitionera stick i DOS. Enkelt att ta bort pinnen och startat om datorn kommer du tillbaka till din vanliga operativsystem.
  9.
  Ladda ner en partition program som är kompatibelt med DOS och kopiera den till ditt minne. Gratis program som gör jobbet är FreeDOS och Ranish Partition Manager (se Resurser).
  10.
  Starta om din PC med Memory Stick så att den startar från den. När du är tillbaka på "C: \" kommandotolken bara köra verktyget som du har kopierat till ditt minne genom att skriva dess namn. Du kommer att presenteras med en skärm som visar alla lagringsenheter som är anslutna till datorn. Var extremt försiktig här, för om du partitionera fel enhet, kan du utplåna all din information.
  11.
  Välj USB-enheten med hjälp av piltangenterna och ta bort den befintliga partitionen på minnet genom att trycka på "Delete"-tangenten. Ingen av de ändringar du gör kommer att begås tills du använda det i slutet, men du bör ändå vara mycket säker att partitionen du vill ta bort är minnet och inte någon av dina hårddiskar. Volymen etikett och storleken på varje enhet kommer att visas så du kommer att se vilka enheter som.
  12.
  Välj den storlek du vill var och en av dina partitioner ska vara. Memory Stick kunna delas upp i upp till fyra segment, men du kan använda tre eller bara två partitioner om du vill. RPM Programmet har en "wizard" funktion som du kan använda för att guida dig genom de nödvändiga stegen om du inte är helt säker, men om du inte är bekant med partitionering enheter, är detta förfarande rekommenderas inte.
  13.
  Spara de ändringar du har gjort. Detta kan göras genom att trycka på "F2" tangenten. Du uppmanas att formatera den nyinrättade partitioner. Du kommer att ha möjlighet att formatera eller snabb formatera partitionerna, är det rekommenderat att du använder snabbformatering eftersom det kommer att spara tid. Kom ihåg när partitioner skapas och formateras, kommer minnet inte längre vara startbar.
  14.
  Ut Memory Stick och starta om datorn. När du är tillbaka i ditt operativsystem kan du ansluta USB-minnet igen och du kommer att se det dyka upp som två eller flera hopp enheter, beroende på hur många partitioner du har skapat.

  Tips och Varningar


 • detta på egen risk. Om du gör denna uppgift fel och av misstag partition fel enhet, kan du förlora alla program och dokument på din dator och måste installera om hela operativsystemet.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur gör jag klippa dator band?

Relaterade artiklar


 • hur ändrar CPU-fläkt i en Compaq Presario V5000 laptop
 • hur man installerar en 1TB 7200rpm SATA 6,0 Gb / s intern hårddisk
 • hur man byter toner i en HP tonerkassett
 • Sony DDU 1615 specifikationer
 • hur du tar bort ett tangentbord i en Compaq nc6320
 • AMD Geode LX specifikationer
 • hur man byter HP moderkortet k8n8x-la
 • hur du lägger upp filer med gratis lagringsutrymme
 • HP Pavilion xt970 specifikationer
 • hur man skapar st användargränssnitt för integrerade styrenheter