Dator > felsökning av en bärbar dator som inte kommer att starta efter att uppgraderas till 4 gig RAM

 • felsökning av en bärbar dator som inte kommer att starta efter att uppgraderas till 4 gig RAM


 • Installera RAM i din bärbara dator är en känslig process som tar särskild uppmärksamhet och omsorg. Ett vanligt problem efter installationen är en oförmåga att starta datorn. Den snabbaste lösningen är att installera RAM igen, kontrollera vilken typ av RAM och kontrollera konfigurationen för noggrannhet. Om detta inte fungerar kan det RAM vara dåliga. I detta fall bör du byta ut den och installera nya RAM

  Du behöver:.
  Kompatibel RAM-moduler
  . Laptop instruktionsboken.
  Phillips-skruvmejsel.
  Nya RAM dokumentation eller förpackning.

  kontrollera kompatibiliteten


  1.
  Undersök specifikationer på förpackningen till ditt nyinstallerade RAM eller i dokumentationen som följde med RAM.

  2.
  Öppna din bärbara bruksanvisning och leta efter avsnittet om den bärbara minne specifikationer och installation. De flesta bärbara handböcker har en "uppgradering" avsnitt som beskriver kompatibla uppgraderingar för datorn och hur du installerar dem. Om din manual har inga sådana avsnitt, titta efter avsnitt som beskriver den bärbara datorn specifikationer.
  3.
  Jämför den manuella noterade minne specifikationer för den bärbara datorn med specifikationerna på förpackningen eller dokumentation av din nya RAM. Alla specifikationer måste matcha. Till exempel, om din dator kräver 400 MHz PC-3200 DDR SDRAM, dessa exakta bokstäver och siffror skall sammanfalla med det du har installerat. Kontrollera också det högsta belopp för att se ditt system kan hantera 4 GB minne. Om du har köpt fel typ av RAM-minne, måste du lämna vad du köpt och få den typ som anges i bruksanvisningen.

  kontrollera installationen


  1.
  Stäng av datorn och koppla alla sladdar till den. Stäng locket, vänd den bärbara datorn över och koppla bort batteriet.
  2.
  Leta minnet viken locket, som vanligtvis finns på undersidan av bärbara datorer. Öppna locket med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Mata din RAM-moduler genom att trycka ner eller passiv på de två klippen innehav varje modul på plats.
  3.
  Dra RAM gratis och inspektera moduler för tydliga och synliga tecken på skador som sprickor i modulerna. Om RAM ser fin ut, sätt in modulerna i rätt ordning. De flesta bärbara datorer utse den slots med siffror. Om dina minnesmoduler finns olika storlekar, installera den största i det första facket och installera resten i fallande ordning med de minsta modul installerad i den sista platsen.
  4.
  Tryck hårt på varje RAM-modul för att säkerställa att den låses på plats. Stäng minne låset och åter ansluta batteriet innan du ansluter alla nätsladdar och eventuell annan önskad sladdar i den bärbara datorn.
  5.
  försöker starta den bärbara datorn. Minnet är förmodligen fel är att kontrollera att installationen fungerade inte. Skicka minnet tillbaka till där du köpte den och byta ut det, om möjligt. Om inte, kan du behöva köpa nya RAM.

  Tips och varningar


 • Om din nya minnet fortfarande inte fungerar och du har den gamla RAM ursprungligen installerade i den bärbara datorn, installera det gamla RAM. Om din bärbara dator startar upp efter ominstallation det gamla RAM, indikerar detta att problemet ligger hos det nya minnet. Om den bärbara datorn fortfarande startar inte, kan du ha skadat en annan bärbar dator komponent i samband med uppgraderingen.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man konfigurerar utbyte till auto arkiv

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en Dell faxmodem
 • Felsökning av HP 2500c
 • hur man backup till disk med Nas
 • hur man kan förbättra bildskärm på en Toshiba P205
 • Hur berätta om en Logitech webbkamera Pro for Notebooks har ett Carl Zeiss objektiv
 • toner livslängd
 • hur man överklockar en Intel Core 2 Q9550
 • Felsökning vista som inte skrivs ut
 • hur man överklockar ett moderkort för billig
 • Anvisningar för att lägga RAM-minne till compaq NC6220