Dator > problem med renoverade bläckpatroner

 • problem med renoverade bläckpatroner


 • renoverade bläckpatroner används patroner som har rengöras och fyllas av en tredje part för återförsäljning. De är billigare än märkes patroner och bra för miljön, vilket gör dem ett attraktivt alternativ för konsumenten. Vissa återanvänd patroner utför jämförbart med namn märke patroner, men kvaliteten kan variera mellan leverantörer och även patron till patron. Använda återanvänd patroner kan spara pengar, men det finns kända problem.

  Clogs

  skrivarens bläck varierar i tjocklek och viskositet. Om en renoveringsföretag använder en färg som är tjockare än originalet, kan den täppa till patronen eller skrivhuvudet. Vissa tillverkare, som Hewlett-Packard och Lexmark, integrera skrivhuvudet på bläckpatronen. Dessa cylinderampuller är utformade för engångsbruk. Om de inte är ordentligt rengjorda eller om skrivhuvudet skadas under renoveringsprocessen kan de täppa och kommer inte ut ordentligt eller inte alls.

  Kvalitet

  I de flesta fall renoverade tonerkassetter svart text på vanligt papper med jämförbar kvalitet till Märkesprodukter patroner, även om texten, bilderna kanske inte lika skarpa. De flesta kvalitetsfrågor är relaterade till färgutskrifter. Dessa frågor är vanligast när du skriver ut foton med hög upplösning eller dokument i färg på fotopapper. Färgerna kanske inte så levande, har udda nyanser eller abrupta förändringar mellan nyanser av samma färg.

  Permanence

  Rochester Institute of Technology (KTH) genomfört ett test för att jämföra förmåga olika bläck för att motstå effekterna av åldrande. Färgutskrifter placerades i en kammare och utsätts för ultraviolett ljus och luftföroreningar som är kända för att orsaka blekning till screentryck. Även om alla typer av bläck haft en del effekter i de flesta fall har tillverkaren ursprungliga patron bestämt sig för att vara mer beständiga än sina renoverade motsvarigheter.

  Tillförlitlighet

  I ett annat test, fastställt RIT att märkes-patroner genomgående installerad och tryckta, medan återanvänd patroner hade en högre frekvens av misslyckande. Detta problem beror ibland på tillverkare av skrivare placera mikrochips i sina skrivare eller patroner för att göra det svårare för generiska produkter att utföra.

  Sidförbrukning

  När man använder en återanvänd bläckpatron, är det viktigt att jämföra sidkapaciteten till originalet. Även om patronen får utföra ett tillfredsställande sätt, om sidan avkastningen är betydligt mindre, kan de besparingar bli en omtvistad fråga.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur att reparera hk plotter fel 0b0006

Relaterade artiklar


 • Hur använder jag en laserjet p4515x?
 • hur man återställer hk 74 bläckpatroner
 • Hur man testar ett ASUS G2S
 • hur man använder flera skärmar till T60
 • anvisningarna för att ansluta projektorn kablarna till bärbara datorer
 • hur du ställer in menyn i en Toshiba A25
 • hur du aktiverar användning av usb-lagringsenheter
 • Så här åtgärdar du övervaka färg på en Toshiba 215 satellit
 • hur du ändrar bakgrundsbelysningen i en Compaq Presario V2000
 • hur du tar bort gångjärnsskyddet på en Dell C610