Dator > hur man uppgraderar ett moderkort

 • hur man uppgraderar ett moderkort


 • Ett moderkort är ett annat namn för ett moderkort i en dator. Detta är styrelsen som är full eller kretsar och ansluter alla bitar på datorn tillsammans. På grund av den betydelse de moderkortet spelar i ett datorsystem, uppgradering kan ge datorn mer makt och fler möjligheter. Nackdelen är dock att man måste koppla bort allt för att ersätta styrelsen-det är integritetskränkande i alla aspekter av din dator. Det kan göras ganska lätt jämfört med andra mekaniska uppgifter, men kommer att ta lite kunnande och tålamod.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Minne.
  CPU.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort alla kablar.
  2.
  Öppna datorns hölje genom att skruva loss Vid dörren från baksidan av målet. I vissa fall kan du behöva trycka på en knapp, knappar eller en release att ta bort luckan.
  3.
  Skruva loss fläkten och kylflänsen från ovanpå processorn. Koppla den lilla kabeln från fläkten som ansluts till moderkortet. Ta bort kylfläns och fläkt. Lyft den lilla metall baren som kan hålla processorn på plats. Lyft CPU ut.
  4.
  Skjut sida kontakterna på RAM och lyft RAM-moduler ur moderkortets RAM.
  5.

  Skruva några kort från baksidan av målet. Ta bort korten och koppla bort alla de kablar som är anslutna till moderkortet, inklusive ström-och datakablar. Skruva loss moderkortet från målet och dra ut den.
  6.
  Sätt nya moderkort på plats och skruva i. Läs moderkortet manual maker kontrollera att de nuvarande hårdvara kommer att passa in och arbeta med den nya moderkortet. Ersätta alla hårdvaruprodukter som inte längre kommer att arbeta med den nya styrelsen.
  7.
  Återanslut alla kablar till moderkortet. Du kan behöva titta på diagram i manualen att bestämma var vissa kablar går. Detta gäller särskilt för fallet kablarna.
  8.
  Sätt processorn i CPU-plats och matcha upp processorn stift med processorn och facket. Det finns bara ett rätt sätt att infoga det. Skruva fast kylfläns och fläkt på toppen av CPU och koppla strömkabel till moderkortet.
  9.
  Lägg minnet i minneskortplatsen och anslut några kort och skruva fast dem på plats. Avsluta ärendet och koppla datorn i och slå på den. Byta moderkort kommer ofta att du måste installera om operativsystemet. Sätt en CD operativsystem i enheten och starta sedan om datorn och installera om Windows om det behövs. Om du inte behöver installera om Windows, kommer du åtminstone behöver infoga föraren disken och bläddra till den förare när Windows frågar efter dem.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Kan jag lägga till minne till ett Presario f572us?

Relaterade artiklar


 • Memorex CD-RW brännare 3202 3234 instruktioner
 • hur man byter nätaggregat för PC
 • sata vs ide DVD-brännare
 • hur man installerar HP patroner LaserJet med smart utskriftsteknik
 • hur du skannar formulär för att lägga till text
 • hur man byter en laptop ljudkort
 • hur du aktiverar pekskärmen pad på en bärbar dator
 • Hur fyller jag i en Kodak es 5.500 bläckpatron?
 • min Tungsten E är inte ansluta med Acer laptop
 • funktioner i CRT-skärmar