Dator > hur man skapar st användargränssnitt för integrerade styrenheter

 • hur man skapar st användargränssnitt för integrerade styrenheter


 • Inbyggda regulatorer mikroprocessorer eller micro-controllers som är integrerade (eller inbäddade) till en annan enhet, t. ex. en mediespelare, apparat eller fordon. Eftersom integrerade styrenheter är placerade inom andra enheter, kan en användargränssnitt för den registeransvarige inte tillgängliga, men du kan skapa ett användargränssnitt på en dator för att utföra uppgifter som att testa, konfigurera och uppdatera den inbäddade styrenheten. En PC användargränssnitt för en inbäddad controller behöver ta emot och visa data från de inbäddade styrenheten och skicka data och kommandon till styrenheten.

  Du behöver:
  inbyggda styrsystem
  . PC med tillgängliga kommunikationsport.
  Programvaruutveckling av ditt val.


  1.
  Välj en hårdvara kommunikationskanal som är kompatibel med din PC. Din inbäddade enhet kan erbjuda flera alternativ för datakommunikation, som kan omfatta seriell, USB och trådlöst. USB är en populär kanal för utbyte av data mellan datorer och inbyggda enheter och är vanligt förekommande på nyare datorer.
  2.
  Designa ett kommunikationsprotokoll som är layouten av uppgifter som skall utbytas om meddelandet kanal du valt. Du behöver ett meddelande identifierare, till exempel en speciell sekvens av tecken, för varje meddelande som anger vilken typ av meddelande skickas eller tas emot. Meddelanden kan fast längd eller variabel längd, om variabel längd-meddelanden används bör din protokoll innehålla ett sätt att fastställa meddelandets längd, exempelvis en längd fält
  3
  . . Bygg ett användargränssnitt skärmen med någon av de populära språken PC-programmering, till exempel Visual Basic, C # eller Java skall skärmen inkludera kontroller som visar data från den inbyggda regulatorn. Du kan använda on /off typ kontroller för binära värden såsom strömbrytare inställningar. Textrutor eller grafiska kontroller kan användas för att visa numeriska eller text som erhållits från den inbäddade styrenheten.
  4.
  Skapa kommando kontrollerar. Förutom att visa data från den inbyggda styrenheten, måste du kunna skicka data eller kommandon till styrenheten. Du kan använda knappar eller växla kontroller för binära värden och textrutor eller kontroller reglaget för numeriska eller textdata gå till den inbäddade styrenheten.
  5.
  Testa användargränssnittet. Börja med något enkelt som visar ett värde som mottagits från den inbyggda regulatorn och skicka den registeransvarige ett enkelt kommando, som att vrida ett ljus på och av. När du har förtroende för ditt nätverkskort, kan du gå vidare till mer komplexa gränssnittet.

  Tips och varningar


 • Om du kan programmera den inbäddade styrenheten, Du kan ladda en enkel test program som ekon (eller skickar tillbaka) oavsett karaktär mottogs den kommunikationskanalen. Denna typ av program hjälper dig att kontrollera skicka och ta emot uppgifter från båda sidor i en enkel program.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur du kan kontrollera USB 2.0

Relaterade artiklar


 • hur man reparera en ntfs katalog gratis
 • laptop fläkt frågor
 • Visioneer 9650 specifikationer
 • teknisk betydelse för mikrochip
 • hur man rengör ett HP LaserJet 1300
 • hur man hämtar D-enheten
 • hur man förvandlar en dator till hemmet säkerhet
 • hur man bygger en laptop kraftpaket
 • hur man underhåller befintliga skrivare
 • kompatibel bläck för Canon PIXMA MX330