Dator > hur ändrar hk dv9023us fläkt

 • hur ändrar hk dv9023us fläkt


 • Byte av fläkt i HP Pavilion notebook DV9023US innebär ingrepp i datorn hela vägen ner till moderkortet. Du måste ägna stor uppmärksamhet åt allt du ta bort från datorn som du utför riva ner, annars, när du försöker att försätta datorn tillsammans igen, kan du sätta en skruv på fel ställe, glömma vissa skruvar, eller infoga ett kabeln i fel kontakt. Det arbete du behöver göra för att ersätta fläkten är värt den tid och ansträngning, men på grund, utan att fläkten kommer datorn överhettas och du kommer att på marknaden för en ny.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Plast Smörgåspåsar.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort alla kablar och komponenter från hamnarna på den.
  2.

  Stäng skärmen, stänga av datorn base-side-up, med displayen gångjärn på toppen av datorn och ta bort batteriet från dess viken på gångjärnssidan på datorn.
  3 .
  Extrahera de två skruvarna på varje hårddisk locket (på nedre vänstra och nedre högra hörn bas, åtskilda av minnesmodulfacket) och ta bort skalen. För att ta bort hårddisken i facket, dra upp på fliken högst upp på hårddisken och lyft den ur facket.
  4.
  Leta reda på ventilen utanför topp-vänster hörnet av minnesmodulfacket. Utdrag skruven strax utanför det nedre vänstra hörnet av ventilen. Sätt ett gem i den optiska enheten release hål för att mata ut enheten och sedan dra ut den ur datorn.
  5.
  Extrahera två skruvarna från locket till minnesmodulfacket och ta av locket . Leta reda på Mini PCI-kortet i facket och koppla bort antennkablarna från kortet.
  6.
  Extrahera alla synliga skruven från botten och fack i botten (med undantag av i minnet modul fack). Det finns 26 skruvar i alla.
  7.
  Vänd datorn top-side-upp och öppna fönstret så att det är platt mot din arbetsplats.
  8.
  Ta bort omkopplarskyddet (plastremsan mellan skärmen och tangentbordet) från datorn.
  9.
  Extrahera de tre skruvarna från tangentbordets ovansida och vända på tangentbordet och ner på handledsstödet. Koppla bort tangentbordet kabeln och ta bort tangentbordet från datorn.
  10.
  Koppla bort högtalarkabeln från dess kontakt nära den vänstra änden av högtalaren församling (precis under displayen) och ta antennkablar och mikrofonkabeln ur sina guider på högra änden av högtalaren församling.
  elva.
  Extrahera de två skruvarna på högtalaren montering och ta bort från datorn.
  12.
  Koppla bort bildskärmskabeln och mikrofonkabeln från sina kontakter på vänster sida av datorn, precis under skärmen och koppla bort kameran kabeln från dess kontakt i mitten av datorn.
  13.
  Extrahera de tre skruvarna från vänster gångjärnet och en skruv från höger gångjärn och lyft displayen av datorn.
  14.

  Koppla ur strömkabeln knappen ombord, LED styrelse kabeln och pekplatta kabeln från sina kontakter precis ovanför pekplattan.
  15.
  Utdrag sex skruvarna från tangentbordet område på datorn. Två är på den vänstra kanten, är en mellan Power Board och LED kontakter styrelsen och pekplatta kontakten är en högst upp på tangentbordet området, är en i det övre högra hörnet på tangentbordet området, och den sista är i mitten av dator, precis ovanför pekplattan kontakten.
  16.
  Lyft den övre luckan och handledsstödet av datorn.
  17.

  Koppla den trådlösa kabeln växel från främre vänstra hörnet av moderkortet och koppla ljudet styrelsen kabeln från främre mellersta delen av moderkortet.
  18.
  Utdrag skruven på ljud ombord och tar ut kortet. Utdrag skruven på USB /magnettavla på det främre högra hörnet av datorn, koppla bort USB /magnettavla kabeln och ta ur kortet ur datorn.
  19.
  Extrahera skruven från övre vänstra hörnet av datorn och dra ut remsan på baksidan av datorn.
  20.
  Extrahera två skruvarna från strömkontakten monteringskonsolen på top- högra hörnet av datorn och ta bort fästet. Utdrag skruven på USB ombord, koppla bort USB-kabeln styrelsen och ta ur kortet ur datorn. Utdrag skruven från strömkontakten montering, kopplar montering kabeln och ta bort från datorn.
  21.
  Utdrag sex skruvarna från moderkortet. Två är i front vänster, är en på mitten-höger kant och tre på det övre vänstra hörnet.
  22.
  Lyft moderkortet ur datorn bas och vänd på för att komma åt fläkt /kylfläns montering.
  23.
  Koppla bort fläktkabeln, extrahera de fyra skruvarna från kylflänsen och ta bort från moderkortet.
  24.
  Utför stegen i omvänd ordning för att installera ersätta fläkten och sätta datorn ihop igen.

  tips och varningar


 • upprätthålla ett organisatoriskt system av plast Smörgåspåsar är nyckeln att sätta din dator ihop igen. Sätt varje komponent i en påse med skruvar, och om det finns olika storlekar skruvar i en komponent åt tumskruvarna i separata påsar och sedan lägga dem i påsen med sin komponent. Kom ihåg vilket hål skruvarna gå in, eftersom fel skruv kan skada eller förstöra datorn.
 • Du bör jorda dig genom att bära ett antistatarmband eller vidrör en omålad metallyta eller föremål medan du arbetar på din datorns inre delar.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:inte st RAM hastighetsbegränsning processor?

Relaterade artiklar


 • kan jag spara. wav-filer på ett USB hoppa enheten?
 • min vista Skrivaren skriver inte ut huvud till fot
 • hur man skriver ut svart-vita foton på en Epson
 • hur gör jag fylla på Lexmark X6575 bläckpatroner?
 • hur du ställer in ett nätverk med en ethernet sladd
 • hur man undviker bild stretching på bred datorskärmar
 • hur till låsa upp en IBM Thinkpad med strömmen på
 • Vad är en e-läsare?
 • MSI G31M-f moderkort specifikationer
 • hur man ansluter en VAIO till en TV