Dator > hur man bygger hårdvara

 • hur man bygger hårdvara


 • Att lära sig att bygga hårdvara med en kombination av nya eller begagnade komponenter är enkel. Genom att följa dessa steg för uppgiften kan utföras med framgång första gången och gemensamma problem kan undvikas

  Du behöver:. .
  Anti-statiskt armband
  CPU med kylfläns och fläkt.
  Moderkort.
  RAM.
  Case.
  Grafikkortet.
  Hårddisk.
  Optiska enheten.
  Strömförsörjning.
  Nylon buntband.
  Tangentbord.
  Mus.
  Monitor.
  Högtalare.
  Outlet band eller batteribackup.
  Operativsystemet.
  Skruvmejsel set.


  1.
  Fäst den anti-statiskt armband till en metall del av ärendet och att en handled för att förhindra skador på känsliga för statisk elektricitet komponenter.

  2.
  Öppna CPU låsspaken på moderkortet och sätt i CPUn. Var uppmärksam på korrekt anpassning av stiften genom att lokalisera stift 1 på processorn och matcha det med stift 1 på uttaget. Långsamt lägre CPU på plats utan att använda något tryck samtidigt som du håller processorn i kanterna för att undvika att böja något av stiften. Lås spaken på plats när processorn sitter ordentligt.
  3.
  Installera CPU kylfläns och fläkt genom att placera fläkten på processorn och fästa klipp till moderkortet. Anslut strömkabeln ur CPU-fläkt till stiften på moderkortet märkt "CPU fläkt. "
  4.
  Installera RAM på moderkortet genom att försiktigt trycka på moduler rakt in i uttagen med jämnt tryck tills plastclips klickar på plats. Säkerställa korrekt orientering genom att notera de viktigaste skåra i RAM och plastnyckeln fliken i sockeln.
  5.
  Montera den bakre porten ansikte plåt som följde med moderkortet i ärendet genom att ta bort befintliga ansikte plattan och trycka nya plattan på plats från insidan av ärendet. Rikta in moderkort med ärendet och se till att det finns ett moderkort standoff motsvarar varje skruvhål plats i moderkortet och ingen extra standoffs. Sätt den bakre portarna på moderkortet i den bakre porten ansikte plattan och sänk sedan styrelsen på standoffs. Fäst moderkortet i målet med hjälp av en skruv i varje hål.
  6.
  Installera grafikkortet genom att ta bort motsvarande luckan på baksidan av målet och sedan skjuta grafikkortet i facket. Se till att fullt ut stolen in kortet i kortplatsen och sedan bifoga den till målet med hjälp av en skruv. Installera någon annan expansionskort på ett liknande sätt vid denna tid.
  7.
  Montera hårddisken i målet vid en av de dolda enhetsfack med fyra skruvar. Montera den optiska enheten i en av de exponerade vikarna genom att ta bort ett ansikte tallrik och skjuta in enheten från framsidan av datorn. Lämna skruvar lösa tills framsidan av enheten är i linje med framsidan av datorn. Fäst datakablarna till enheter och till moderkortet hamnar på den lägsta portnumret, vanligtvis port 0, för hårddisken.
  8.
  Montera nätaggregatet i fallet om det inte redan är fäst genom att anpassa den med öppningen på fallet och fäster den på plats med fyra skruvar. Anslut makt leder till moderkortet,, kör fans, och att grafikkortet om det behövs. Använd nylon buntband för att städa upp insidan av ärendet looping knyter lösa sladdar, försiktigt så att inte dra åt buntbanden för mycket och för att hålla kablar och buntband från fansen.
  9.
  avsluta ärendet och bifoga tangentbord, mus, bildskärm och högtalare på baksidan hamnar i datorn. Anslut strömkabeln till ett batteri-skyddad port på batteribackup eller till uttaget remsan. Slå på datorn och placera operativsystemet disken i den optiska enheten. Tryck på Enter när du uppmanas att starta till CD /DVD-enheten och följ instruktionerna för att installera operativsystemet.

  Tips och varningar


 • Dubbelkolla varje kabel anslutningen och se till att alla expansionskort är helt införda. Använd endast passande pinnar RAM-minne när man bygger en dator för att undvika konflikter.
 • CPU stiften är extremt känslig och böja dem kan göra garantin ogiltig och förstöra processorn. Dra inte åt skruvarna moderkortet överdrivet. Kontrollera att datorn uppfyller minimikraven som behövs hårdvara specifikationer för operativsystemet installeras. Se till att CPU-fläkten är beräknat för den installerade processorn.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man ansluter en pro KVM-switch

Relaterade artiklar


 • netbook Celeron vs atom
 • hur man överklocka GeForce 8600 GT
 • Vista-kompatibel Canon-skrivare
 • hur reparera isass.exe
 • Felsökning USB-enheter
 • Presario 2500 2,6 Celeron specifikationer
 • felsökning papper som inte kommer att läsa rakt i en kanon iP2600 skrivare
 • specifikationer av Acer Aspire x3812
 • hur du öppnar ett hp pavilion dv 7-1245dx sd sida kortplats
 • Dell Power kant 2850 specifikationer