Dator > hur man bygger en quad-processor

 • hur man bygger en quad-processor


 • Att bygga en quad-processor PC är generellt sett inte annorlunda än att bygga en annan dator. Förteckningen över delar har samma och tekniken är densamma, men resultatet är en snabbare och mer effektiv dator som hanterar flera samtidiga operationer mycket snabbare än dual core-processorer körs på samma klockfrekvens. USB 3. 0 och bättre överklockning stöd ges av moderkortet tillsammans med ytterligare kapacitet för RAM-minne och hårddiskar. Oavsett om spel eller redigerar video på en deadline, en quad-processor maskin klara uppgiften bättre än någon tidigare teknik.

  Du behöver:
  moderkort med fyra processorer stöd
  . Quad core CPU.
  Kylfläns och fläkt.
  Termisk pasta.
  RAM.
  Case.
  Strömförsörjning.
  Hårddisk.
  Optiska enheten.
  Grafikkortet.
  Ljudkort.
  Tangentbord.
  Mus.
  Högtalare.
  Monitor.
  Operating System.
  Surge band eller batteribackup.
  Skruvmejsel set.
  Anti-statiskt armband.

  bygga en Quad System


  1.
  Höj CPU låsarm på moderkortet. Sätt i processorn mycket uppmärksam på rätt orientering av Pin 1, ofta en liten triangel på CPU och uttaget. Sänk CPU låsarm.
  2.
  Installera RAM in i systemet genom att trycka på olika modulerna långsamt i RAM-uttag tills RAM klickar på plats. Beakta rätt riktning som anges av nyckeln skåran och viktiga i facket.
  3.
  Ansök termisk pasta på processorn och sedan bifoga kylfläns och kylfläkt att den installerade processorn. Några kylare kommer med ett lager av termisk pasta som redan tillämpas. Kontrollera att kylflänsen är i full kontakt med processorn. Anslut sladden fläkteffekt till ett moderkort makt rubrik märkt "CPU fläkt. "
  4.
  Sätt baksidan frontplatta adaptern i fallet och installera moderkortet standoffs i målet för att anpassa skruvhålen på moderkortet. Sätt moderkortet genom att skjuta den bakre hamnar baksidan frontplattan adaptern och sedan sänka den på moderkortet standoffs. Skruva fast moderkortet på plats.
  5.
  Anslut strömmen till fallet och ansluta moderkortet effekt som leder anges i moderkortet handboken. Montera hårddisk och optisk enhet och ansluta makt leder till vardera. Fäst en datakabel från hårddisken till SATA port 0 på moderkortet, och bifoga en datakabel från den optiska enheten till SATA port 1 på moderkortet.
  6.
  Sätt videon kortet i rätt plats på moderkortet, vanligen längre PCIe x16-port, och bifoga det till fallet med en skruv, om ett grafikkort används. Vissa moderkort är utrustade med en inbyggd grafikkort, vilket gör detta steg onödigt. Bifoga en elkabeln till grafikkortet om ett sådant erfordras enligt dokumentationen som medföljde grafikkortet.
  7.
  In ljudkortet till en öppen plats på moderkortet om ett ljudkort används. Många moderkort kommer med ett integrerat ljudkort, vilket gör detta steg onödigt. Följ tillverkarens anvisningar för anslutning av ljudkortet till moderkortet med den medföljande kontakterna.
  8.
  Bifoga ett tangentbord, mus och bildskärm till datorn. Anslut högtalarna till den gröna ljudet porten på baksidan av datorn. Anslut nätsladden till vägguttaget band eller batteribackup.
  9.
  Ström på systemet och sätter i operativsystemet skiva i den optiska enheten. Installera operativsystemet genom att följa anvisningarna på skärmen.

  Tips och varningar


 • Köp en detaljhandel boxed CPU istället för en OEM CPU att få en bättre garanti. Detaljhandeln förpackade versionen kommer också med en kylfläns och fläkt som är godkänd för processorn.
 • Om du tänker ansluta din quad core dator till Internet behöver du installera ett Ethernet-kort, om man inte redan är integrerat i moderkortet.
 • Använd alltid en anti -statiskt armband eller motsvarande vid montering datorer som de komponenter som kan skadas av statisk elektricitet.
 • Var noga med att inte böja något av stiften på processorn. Pins är lätt böjt som kan göra garantin ogiltig och göra chip värdelösa.
 • Använd en godkänd kylsystem för processorn som är specificerade för just ditt chip.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:bakgrundsbelysning problem på en Toshiba 1805

Relaterade artiklar


 • rekommenderas moderkort för Intel Q6600
 • hur du lägger till ett tangentbord till en bärbar dator
 • hur man installerar en licens terminal server på en Workgroup Server
 • hur du kör check disk på en HP laptop
 • hur man kan öka minneskapaciteten på en laptop moderkort
 • gateway fx specifikationer
 • hur man väljer monitorer
 • hur man använder två optiska enheter
 • hur du uppdaterar kortläsare för SDHC
 • Hur man monterar fyra Platta bildskärmar som en stor monitor