Dator > hur man använder en bärbar dator med hjälp av en extern bildskärm

 • hur man använder en bärbar dator med hjälp av en extern bildskärm


 • Laptop-användare behöver ibland ansluta en extern bildskärm till datorerna. Vissa användare som en större skärm när man arbetar på bärbara datorer hemma, men nöja sig med mindre skärm på vägen. Andra användare använder sina bärbara datorer som en centralenhet (CPU) och fäst annan kringutrustning som tangentbord för att skapa ett skrivbord. Laptop användare kan också ansluta en extern bildskärm fortsätta att använda en bärbar dator med en trasig skärm

  Du behöver:. .
  Laptop
  Extern bildskärm.
  DVI till VGA-adapter (endast Mac).

  För PC-datorer


  1.
  Anslut VGA-kabeln till den bärbara datorn. Kabeln kommer att ha en likbent trapets-formade huvudet och två skruvar. Placeringen av VGA-porten på den bärbara datorn kommer att variera med modellen, men det kommer vanligen på sidan eller baksidan av maskinen.
  2.
  Ändra skärminställning. Vissa bärbara datorer automatiskt upptäcka externa enheter och kommer att be om användaren vill använda den externa enheten. Klicka på "ja. " Om inte, ändra den manuellt genom att hålla nere Fn-tangenten och på lämplig funktionstangent. På lämplig funktionstangent varierar efter modell, men de flesta modeller använder F3, F4, F5, F8 eller F9. De flesta modellerna kommer att ha en bild av en bärbar dator och rektangel eller en etikett på knappen CRT /LCD. De flesta modeller kan man växla mellan tre visningsalternativ -. . Laptop bara, bärbar dator och den externa enheten och den externa enheten endast
  3
  Justera upplösningen. Vissa bärbara datorer känner automatiskt upplösningen på den externa bildskärmen. Om inte, Windows-användare kan manuellt synkronisera den bärbara datorn och bildskärmens upplösning under den grafiska alternativet Egenskaper. Beroende på operativsystem kan detta alternativ finns i kontrollpanelen eller genom att högerklicka på skrivbordet.

  för Macintosh


  1.
  Anslut VGA-kabeln till DVI till VGA-adapter. Apple erbjuder flera olika modeller av adaptrar för olika typer av bärbara datorer. Var noga med att köpa rätt adapter.
  2.
  Anslut adaptern till den bärbara datorn i video-utgång. Liksom PC ger detta den bärbara datorn skall kunna fungera med den externa bildskärmen.
  3.
  Justera inställningarna. Gå till "Systeminställningar" och sedan "Visa" efter den bärbara datorn upptäcker den externa bildskärmen. Justera upplösningen om det behövs och välja vilken skärm-den bärbara datorn eller en extern bildskärm-kommer att fungera som den primära bildskärmen.

  tips och varningar


 • Om du vill använda en PC som en bärbar dator, anslut annan kringutrustning, såsom tangentbord och mus. Sedan ändra ljudinställningar För tala om för datorn att "göra ingenting" när datorn är stängd och drivs av sladden.
 • Om du vill använda en MacBook som en bärbar dator stänga locket och anslut kringutrustning. Den bärbara datorn kommer att stängas av och starta upp igen när den upptäcker kringutrustning.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur gör jag fylla på Lexmark X6575 bläckpatroner?

Relaterade artiklar


 • Hur konverterar jag en dator till TV trådlöst?
 • hur man sätter bilder i ordning på DVD-skivor
 • Hur uppgraderar jag en Dell reva01 moderkort?
 • Min HP batteri för bärbar dator kommer inte att stanna debiteras
 • Compaq DC5000 SFF RAM specifikationer
 • HP 2430 fixeringsenheten instruktioner
 • hur man installerar Lexmark z715
 • hur man byter en bärbar dator psu
 • hur man fixar en monitor fladdrande dator
 • Hur man överför från en Xilisoft iPad till en dator