Dator > felsökning av en dator som rullar av sig själv

 • felsökning av en dator som rullar av sig själv


 • Ibland musen börjar rulla av sig själv, vilket gör att du känner sig mycket irriterad och förvirrad. Denna fråga är vanligtvis förknippas med en trådlös mus, men kan också påverka en USB-eller bärbar dator pekplatta. Det finns flera saker du kan göra för att felsöka musen innan du tänker på att ersätta det, vilket kan bli dyrt, särskilt om problemet uppstår på den bärbara datorn pekplattan

  extern mus


  1.
  Kontrollera batterierna om du använder en trådlös mus. En trådlös mus tenderar att bläddra när batterierna är svaga. När du har bytt batterier i musen börjar arbeta korrekt.
  2.
  Kontrollera synkronisering av den trådlösa musen. Kontrollera om mottagarens blinkar eller instabilt. Re-synkronisera musen genom att trycka på knappen på mottagaren stationen. Detta kommer att uppdatera inställningarna. Kontrollera din trådlösa mus handbok för vidareutnyttjande synkronisering instruktioner om din station inte har en knapp.
  3.
  Titta runt ditt skrivbord och märker om några trådlösa enheter som en iPod, trådlös telefon eller cellulära sitter bredvid musen. Dessa enheter kan påverka hur musen. Om du hittar några trådlösa enheter i närheten, ändra sina platser. Din mus kan börja arbeta ordentligt.
  4.
  Ändra musens anslutning till en annan hamn för att kontrollera att det inte USB-porten som går omkull. Blås in tryckluft i alla USB-portar innan du ansluter musen.
  5.
  Ta bort eventuella plåster, uppdatera eller program du nyligen installerat som kan orsaka rullning. Om du nyligen installerade en patch, program eller uppdatera, kan vissa av filerna vara skadad, vilket kan orsaka rullning. Gå till "Start", "Kontrollpanelen" och "Program" och välj program, patch eller uppdatering som du senast installerat. Klicka på "Uninstall". Starta om datorn och installera om programmet.
  6.
  Installera om eller uppdatera drivrutinerna för musen, eftersom det kan vara skadad eller inaktuell. Uppdatera programvaran genom att besöka tillverkarens webbplats. Fyll i din mus modell nummer och klicka på länken. Välj att "Spara" filen när du ombeds att spara eller köra den och klicka på ikonen två gånger för att installera den nya drivrutinen. Använd musen som du normalt gör.
  7.
  Gå till "Start" och "Kontrollpanelen". Välj "Security Center" och klicka på "Firewall Settings. " Stäng av brandväggen av som ibland musen blockeras automatiskt eller misstag av brandväggen.
  8.
  Kör ditt antivirusprogram som problemet kan orsakas av ett virus. Om du inte har ett bra antivirusprogram, hämta och installera ett gratis antivirusprogram som AVG, Avira eller Avast.
  9.
  Ersätt musen för att bli av med problemet om inget av dessa felsökningsmetoder fungerade.

  pekplattemus


  1.
  Gå till "Start" och "program". Välj ditt antivirusprogram. Klicka på "Scan" när programmet öppnas. Ladda ner en gratis antivirusprogram som Avast, Avira eller AVG om du inte har ett antivirusprogram installerat på din maskin. Ett virus kan vara orsaken till dina frågor dator rullning.
  2.
  Uppdatera din pekplatta drivrutiner från datortillverkaren webbplatsen. Leta reda på supportavdelningen och ange din datormodell. Klicka på "Downloads" eller "Drivers" och leta efter musmatta föraren. Klicka på länken "Download" och väljer att spara föraren när de ombads att spara eller köra programmet. Klicka på ikonen två gånger för att installera den. Starta om din maskin och se om rullning problemet är borta.
  3.
  Bort eventuella uppdateringen patch eller program som du nyligen installerat som kan orsaka problemet. Korrupta filer kan ha installerat och orsakar musen problemet. Gå till "Start" och "Kontrollpanelen". Välj "Program". Välj den senaste program du installerat och klicka på "Avinstallera". Använd musen för att se om problemet är borta. Re-ladda ner och installera programmet igen.
  4.
  Anslut en extern mus till den bärbara datorn. Inaktivera interna musen genom att gå till "Start" och "Kontrollpanelen". Välj "Skrivare och annan maskinvara. " Välj "Mouse" från det nya fönstret som visas och klicka på fliken "Maskinvara". Välj pekplattemus från den nedrullningsbara listan och klicka på "Egenskaper". Välj att inaktivera enheten. Använd den externa musen och rulla ska sluta. Skicka den bärbara datorn till en verkstad om du vill att touchpaden att fungera igen, eller helt enkelt använda extern mus och hålla pekplattan funktionshindrade.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man får pensionerade datordelar

Relaterade artiklar


 • Sun Ultra Enterprise 450 specifikationer
 • Presario 6000 specifikationer
 • lexmark 18c0035 specifikationer
 • hur man installerar Acer 9300 bärbara datorer
 • specifikationer för eMachines m5312
 • hur du ändrar bakgrundsbelysningen i en Compaq Presario V2000
 • HP dv5-serien specifikationer
 • Toshiba A505 s6960 specifikationer
 • AMD Geode LX specifikationer
 • vad är ett DAQ-kort?