Dator > hur man startar upp en hårddisk från en IDE-controller-kort

 • hur man startar upp en hårddisk från en IDE-controller-kort


 • Integrated Drive Electronics (IDE)-enheter var den första generationen av datorns enheter, infördes på 1980-talet. De har sedan överträffas av SATA-enheter, men du kan fortfarande hitta och använda IDE-enheter på ditt system. Hårddiskarna är normalt ansluten till moderkortet, men om du har en äldre moderkort eller behöver mer IDE anslutningar kan du installera en IDE controller kort. Det är möjligt att starta en hårddisk från en av dessa IDE kontrollerkort med viss konfiguration ändringar i systemet.

  Du behöver:
  Dator med tomma kortplatsen
  . IDE controller kort.
  IDE-hårddisk.
  IDE-kabeln.
  Skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn om den är på. Stäng av systemet och avsluta. Koppla bort datorn från väggen.
  2.
  Öppna datorns hölje. Koppla ur alla kringutrustning ansluten till datorn, till exempel USB-enheter eller skrivare. Vänd fall ungefär så du kan se över ventilerna på baksidan. Ta bort skruvarna längs kanten av ärendet. Lyft fall av maskinen.
  3.
  Ta bort alla byggt upp statisk elektricitet i kroppen. Detta kan skada datorn delar. Rör vid ett metallföremål, exempelvis en lampa eller skrivbord.
  4.
  Leta upp en ledig kortplats för IDE controller kort. De flesta av korten kommer att använda ett PCI-gränssnitt. Sätt regulatorn kortet i facket och tryck bestämt nedåt. Säkra kort i målet vid den bakre med skruven.
  5.
  Ställ enheten till master. Äldre enheter, till exempel IDE-enheter, måste ha hoppare ställa på baksidan för att tala om för systemet om detta är en master eller slav enhet. Eftersom detta IDE-enhet kommer att starta, måste du ställa in den till master. Det bör finnas ett klistermärke på den enhet som talar om vilken hoppare du behöver komma i kontakt med den medföljande bygel stift.
  6.
  Sätt in hårddisken i enhetsfacket. De vikar ligger vanligen på ena sidan av insidan av ärendet. Andra enheter, t. ex. en DVD-eller CD-ROM, kan installeras i redan där. Skjut hårddisken i facket med det elektroniska kretskortet pekade nedåt. Fäst med de fyra skruvarna.
  7.
  Anslut ena änden av IDE-styrenheten kabeln till uttaget på IDE ombord. Anslut den andra änden av kabeln till hårddisken. Anslut strömförsörjningen till hårddisken. Strömförsörjningen tråden är mångfärgad och består av fyra trådar som hålls samman med en plast-kontakt på slutet.
  8.
  Tillbaka locket på datorn. Fäst med skruvarna. Återanslut alla skrivare eller andra enheter och nätsladden. Slå på systemet.
  9.
  Ange ditt systems BIOS (Basic Input Output System). Datorn kommer att tala om hur du matar in BIOS när den startar upp. Det är oftast genom att trycka på "F1" knappen eller en kombination av tangenter. Ställ in din BIOS så att den startar från IDE controller kort. Detta kommer att vara i en sektion som heter "boot order" eller något liknande. Konsultera ditt moderkort manualen för specifikationer. Väl inställd, se till att spara ändringarna i BIOS innan du avslutar. Datorn startas om.
  10.
  Installera din valda operativsystemet på din IDE-hårddisk. Du är nu att starta upp från hårddisken på IDE controller kort, men om inte det är något på disken, kommer ditt system inte göra någonting.


Previous:nothing Next:specifikationer för ett Plantronics h31cd

Relaterade artiklar


 • information om delar av en dator
 • Ta bort information på en san disk
 • hur man installerar en licens terminal server på en Workgroup Server
 • hur du synkroniserar den kreativa h1200
 • vad bärbara datorer är kompatibelt med AOL: 9,5?
 • blända DVC 100 specifikationer
 • gateway astro 400 specifikationer
 • hur man matar ut en tom CD från en iBook
 • de delar av en dator för barn
 • hur du ansluter kortläsare till moderkortet