Dator > felsökning med en fingeravtrycksläsare som inte fungerar

 • felsökning med en fingeravtrycksläsare som inte fungerar


 • En fingeravtrycksläsare är en säkerhetsenhet tillgänglig för Windows och Macintosh datorer som tillåter användare att komma åt datorn utan att ange ett lösenord eller komplettera annan säkerhetskontroll. Enheten innehåller ett kontrollprogram som registrerar användarens fingeravtryck, liksom alla andra fingeravtryck från personer tillstånd att använda datorn. Fingeravtrycksläsare kan utveckla problem, bland annat inte erkänner fingeravtryck, med en ovanligt lång tid att logga in i datasystemet eller lägga fram fel som visar ett problem med fingeravtryck eller enheten.

  Du behöver:
  cellofantejp
  . Mild ammoniak-baserad fönsterputs.
  Mjuk trasa eller handduk.

  Rengöring av Fingerprint Reader


  1.
  Skär en en-tums bit tejp från ett band dispensern.

  2.
  Placera den klibbiga sidan av tejpen på fingeravtrycksläsaren fönster. Tryck på tejp på fönstret, sedan snabbt bort den.
  3.
  Dra fingret över läsaren fönster från topp till botten för att komma åt datorn. Om läsaren inte känner igen fingeravtryck eller ett "kan inte läsa" fel uppstår, vidare till nästa steg.
  4.
  Applicera 1 msk. av ett milt ammoniak-baserad fönsterputs på en mjuk duk. Torka av fingeravtrycksläsaren fönster försiktigt med trasa eller handduk. Använd en ren del av handduk eller trasa och torka av läsaren igen.
  5.
  Dra fingret över läsaren igen för att få tillgång till datorn. Om läsaren inte känner igen ditt fingeravtryck eller sakta börjar bearbeta fingeravtryck och sedan presenterar en "kan inte läsa" fel, gå till "Omstart av fingeravtrycksläsaren. "

  Omstart av Fingerprint Reader


  1.
  Stäng av datorn och koppla fingeravtrycksläsaren från datorns USB-port, om läsaren är oberoende av datorns hölje, tangentbord eller mus. Om läsaren är en del av datorns tangentbord eller mus, koppla ur tangentbordet eller musen.
  2.
  Slå på datorn och anslut fingeravtrycksläsare, tangentbordet eller musen medan datorn startar upp. Anslut inte fingeravtrycksläsaren en USB-hubb-dessa enheter kanske inte fungerar korrekt med läsaren. Anslut fingeravtrycksläsaren direkt till en USB-port.
  3.
  Gnugga tummen och ett finger tillsammans för att mätta ditt finger med olja eller fukt. Dra fingret över läsaren från topp till botten för att komma åt datorn. Var noga med att inte röra fingret från sida till sida när du drar den på läsaren, vilket kommer att leda till att läsaren inte känna igen ditt fingeravtryck. Om läsaren inte känner igen ditt fingeravtryck, gå vidare till "omregistrering av Fingerprint Reader"-avsnittet.

  Omregistrering av Fingerprint Reader


  1.
  Klicka på "Start", "Alla program" fingeravtrycksläsaren varumärke, sedan "Registrering av fingeravtryck Wizard", "Fingerprint Setup Wizard" eller en likalydande ansökan i Windows. För en Mac klickar du på Mac hårddisk ikon, "Program" fingeravtrycksläsaren varumärke, sedan "Registrering av fingeravtryck Wizard", "Fingerprint Setup Wizard" eller en likalydande ansökan.
  2.

  Stick in ett finger i läsaren när du ombeds att registrera din utskrift. Du kan använda ett annat finger än den som tidigare användes för att registrera fingeravtrycksläsaren. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra guiden ansökan. Klicka på "Finish" när du är klar.
  3.
  Starta om datorn. Gnugga tummen och ett finger för att fukta det och sedan dra fingret du registrerade över läsaren från topp till botten för att komma åt datorn.

  Tips och varningar


 • Om du fortfarande upplever problem tillgång till datorn med hjälp av fingeravtrycksläsare, ta bort fingeravtrycksläsaren styrprogram med hjälp av "Lägg till /Ta bort program" eller "Avinstallera ett program" verktyg i Windows-systemet "Kontrollpanelen. "Om du använder en Mac, drar fingeravtrycksläsare mapp, finnas i" Program "-mappen, till" papperskorgen. "Sedan tillbaka läsarens kontrollprogrammet.
 • Om du använder Windows, göra en Windows Update genom att klicka på "Microsoft Windows Update" i avsnittet Resurser för att uppdatera datorsystemets filer som kan vara i konflikt med fingeravtrycksläsare.
 • Om du använder en Mac, gör en Mac Software Update genom att klicka på Apple-ikonen vänstra hörnet av skärmen, klicka sedan "Software Update. "Ange ditt" Administratör kontonamn "och lösenord när det efterfrågas. Mac kommer att få åtkomst till Internet och hämta några uppdateringar tillgängliga.

Previous:nothing Next:de bästa datorerna för redigering

Relaterade artiklar


 • information om delar av en dator
 • hur man ansluter en Wacom Cintiq att en quad core iMac
 • Intel 875P moderkort specifikationer
 • hur du återvinner Gerber folie patroner
 • hur man använder HDMI och ljudingång på en Acer monitor
 • hur makten processorn
 • Toshiba Qosmio G35-av600 specs
 • hur du ställer in två eller flera hårddiskar
 • hur du lägger till ett SSL-certifikat till IIS
 • vad är minne att ta itu med en dator?