Dator > det bästa sättet att säkra ett minne

 • det bästa sättet att säkra ett minne


 • USB-minnen ge datoranvändare ett praktiskt sätt att transportera stora mängder data. USB-enheter är hållbara, liten och lätt att använda bara genom att ansluta dem till en dators USB-port. Bekvämlighet och portabilitet gör också minnen en säkerhetsrisk eftersom de är lätt förloras eller blir stulen. Om du transporterar data på tummen enhet som du behöver för att skydda från nyfikna ögon, använda några enkla strategier för att säkra enheten

  Fysisk säkerhet

  Den första raden av säkerhet för tummen enhet är uppenbar: Tappa inte bort den. Utveckla goda vanor tummen köra hantering. Räkna ut en plats där du lägger alltid upp disken och lägga den där religiöst så att du inte förlägger den. De flesta kommer med ett sätt att fästa enheten till en nyckelring eller snöre. Var noga och bifoga ring eller snodd till något som du sannolikt inte att förlora, som din bil nycklar eller plånbok. Ett överraskande mängd data förlust inträffar på grund av enkel vårdslöshet snarare än brottslig verksamhet.

  virus och skadlig kod

  Eftersom din USB-enhet inte bär sina egna anti-virus program, se till att du skanna enheten efter virus och malware som helst du har använt den med en dator som du inte bekant. De flesta datorer scan automatiskt en ny drivkraft för infektion, men alla är inte lika försiktig som du är, så, vid tveksamhet-skanna den. Detta kan spara dig mycket sorg.

  Gratis krypteringsmetoder

  Många USB-minnen kommer med sin egen krypteringsprogram. Verbatim's V-Safe, till exempel, är med på alla nya Verbatim-minnen. Det skapar en lösenordsskyddad partition på USB-minne som fungerar som en katalog och kräver ett lösenord för att öppna. Remora USB Disk Guard är ett gratisprogram säkerhetsprogram som installeras på tummen enhet och krypterar individuella filer med 128-bitars kryptering. Ett enkelt gränssnitt kan du kryptera och unencrypt filer enkelt. Remora ger god säkerhet, men för industriell styrka trygghet, en så kallad freeware program TrueCrypt erbjuder 448-bitars kryptering. Också installeras på minne, skapar TrueCrypt en volym som ser ut som en fil på enheten. Denna fil är en viss del av den enhet som du vill ägna åt en säker katalog. När volymen har skapats, du flyttar filen till en oanvänd enhetsbeteckning på datorn, montera volymen på "kör" och skapa ett lösenord för att öppna den. Om du förlorar ditt lösenord, ger detta mångbottnad krypteringsschema inget alternativ lösenordshämtning. Filen är helt enkelt förlorad.

  Lokaler Säkerhet

  Secure det enkelt och Iron Key är kommersiella skydd program som erbjuder möjligheter för ett företag att säkra alla minnen deras anställda använder. Den inbyggda programvaran till centrala säkerhetsprogram medger att systemet kan spåra minnen var de används och säkra uppgifter från icke godkända användare. Underlåtenhet att ange rätt lösenord ett visst antal gånger kommer digitalt stek minne, antingen med programmet att göra alla minne data oanvändbar. Andra billigare professionella minne säkerhet paket inkluderar Filkryptering XP mapp Crypto lösenord och Folder Lock. Varje använder sina egna proprietära kryptering process.

  Hårdvara Data Protection

  Några minnen är gjorda med biometrisk fingeravtrycksläsare för ökad säkerhet. Medan en dyr väg att gå, ger enheten top-notch säkerhet. En inbyggd scanner läser ditt fingeravtryck innan den ger dig tillgång till enheten. Eftersom fingeravtrycksigenkänning programvaran måste installeras på datorn du använder, men det begränsar där du kan använda USB-minne.

  Säkerhetskopieringsskydd

  Den sista försvaret för tummen enhet är helt enkelt att säkerhetskopiera dina data regelbundet. Oavsett om du skapar en säkerhetskopia USB enhet på datorn eller använda en av online backup-tjänster, om man tar med oersättliga data på ett USB-minne, att du har det backas upp i minst ett eller två ställen för säkerhets skull.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man ansluter en MacBook till en Dell extern bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en 3 1 / 2 disk på låg densitet
 • Hur konvertera s-video till VGA
 • hur man hittar specifika minne information på din dator
 • hur kopiera kassettband till mp3 på en dator
 • hur man konfigurerar min dator tillbaka till ringa upp från DSL
 • hur man kan få en gammal laptop hårddisk om den bärbara datorn startar inte upp
 • hur man fixar en lokal profil på en Dell XPS pc
 • Hur konvertera vga till pc
 • hur du tar bort sidokåpan en Dell Studio XPS stationär
 • hur man gör HP-tonerkassetter håller längre