Dator > Hur konvertera rakt igenom korsad kabel

 • Hur konvertera rakt igenom korsad kabel


 • Datorer finns överallt omkring oss. Att kommunicera med varandra, datorer ansluta till nätverk som använder TCP /IP-protokollet. Nätverk innehålla nav, växlar och routrar för att kontrollera informationsflödet. Den mest grundläggande av kablar som används i ett TCP /IP-nätverk är Cat5 (kategori 5) med RJ-45 anslutningar. Dessa kablar använda antingen 568-B eller 568-A ledningar standard på båda ändar av kabeln. Om du vill ansluta en dator till en annan utan att använda ett fullskaligt nätverk, använder du korsad kabel. En crossover-kabel har den 568-B ledningar standard på ena änden av kabeln och den 568-A ledningar standard på andra

  Du behöver:. .
  Kombination Striper /VECKARE
  CAT5 rak kabel.
  RJ-45 kontakt.
  Kabeltestare.


  1.
  Använd kombinationen Striper /VECKARE verktyg för att skära i ena änden av din befintliga TCP /IP Cat5 rak kabel. Ta del av vilka ledningar standard som används. Läs tråden från vänster till höger med RJ-45 kontakt pekade uppåt och plastklämma pekade bort från dig.

  568-B standard: vit-orange, orange, vit-grön, blå, vit-blå, grön, vit-brun och brun.

  568-A standard:. . vit-grön, grön, vit-orange, blå, vit-blå, orange, vit-brun, brun
  2

  Skala av manteln från den kapade ändan med kombinationen verktyget. Verktyget har ett stopp som mäter rätt belopp till band, vilket är cirka 1 /2 tum. Om din kabel innehåller ett pull sträng, klipp av vid den yttre jackan höjd med hjälp av verktyget. Klipp inte någon av de inre ledarna.
  3.
  Inspektera inre tråd för skador. Skär den skalade delen av och upprepa steg 2 om det finns några skärsår i jackor av den inre kablarna.
  4.
  Skilj fyra inre ledarpar, sedan ytterligare dela upp dem i ordning på andra ledningar standard från vad du bestämde i Steg 1. Om du hittade att ledningsdragningen standard som används i steg 1 var 568-B, använder 568-A. Använd 568-B standard om du upptäckt att kabeln var med 568-A. Om du har glömt vilka ledningar standard har använts, kontrollera intakt kontakten på kabeln och använda den andra ledningar standard så att du hamnar med 568-B i ena änden och 568-A på den andra.
  5.
  Håll trådarna platt mellan tummen och pekfingret med beställningen från vänster till höger. Trimma minimalt möjligt på ändarna av trådarna så de är alla av samma längd.
  6.
  Skjut RJ-45 kontakt på kabeln slutar med kabeln pekade uppåt och RJ-45 kontakt klipp pekade bort från dig. Kontrollera att kablarna går in i deras individuella platser och bo i rätt ordning. Vara säker på att kablarna bilden hela vägen till slutet av kontakten.
  7.
  Pressa RJ-45 kontakt på Cat5 kabel slut med kombinationen verktyget. Skjut kontakten till RJ-45 plats på verktyget. Kläm verktyget ordentligt för att krusa den. Testa din kabel med en kabel testare eller mellan två datorer med en anslutning som du vet är bra.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur du formaterar en tom CDR

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar en multimedia-PC
 • hur man installerar en hårddisk sedan starta upp från en cd
 • hur fax från en HP All-in-One från en dator
 • hur man öppnar en bärbar dator för reparation
 • hur man får PictureMate att skriva ut kantfria
 • CD-fodralet fakta
 • hur man använder min webbkamera med Windows Vista
 • Felsökning en Dell mus bluetooth resa
 • Avinstallera sparare Toshiba Power
 • Hur installerar jag min Ethernet-kontroller?