Dator > hemlagad laptop cool pad

 • hemlagad laptop cool pad


 • Bärbara datorer blir varma. I bästa de ska värma upp knät lite för mycket för komfort, i värsta fall kan oventilerade värmen orsaka komponentfel i den bärbara datorn, eller dåliga resultat kan leda till dator-inducerad frustration. Även om obevisade, en del män oroar sig för att värmen i kombination med elektronisk våglängder som avges av datorer, skulle kunna orsaka sterilitet när de placeras i deras knä. Det finns gott om starka skäl att överväga att bygga din egen laptop cool pad

  Analysera din bärbara Kylning Funktioner

  Standard laptop kylning inte är standardiserad. Ibland fläktar är placerade under den bärbara datorn, andra gånger man kan finna att den ena eller den andra, eller bakåt. På grund av detta, anpassade hemmagjorda kyla alternativ är ofta mer effektiva än tillverkas Värmeskydd eftersom du kan designa kylaren på specifikationerna för din bärbara dator fans.

  Planera noggrant för att skapa ett block som kyler din bärbara komponenter, fokuserar på begreppet ventilation. Planerar att placera fläktar så att kall luft blåses på de heta laptop och varm luft inte fastnar.

  Ligger Fans under bärbara datorer är lätt att blockera, och resultaten av detta är ofta mer förödande för en bärbar dator prestanda än blockering av en sida eller bak fläkt. Gör inte detta misstag när du bygger din svala pad.

  Samla Komponenter

  Du behöver flera saker för att bygga din laptop sval pad, t. ex. kanal eller eltejp, fläktar, en strömsladd och ett hölje enhet för komponenterna.

  Det första du behöver är en gammal USB-kabel. Det behöver inte vara lång, men det behöver sin röda och svarta kablarna som ska demonteras, och den kommer att behöva vara tillräckligt lång för att vara ansluten till öppna USB-port som du väljer på den bärbara datorn.

  Du kommer att behöva minst ett fall fläkt med sitt moderkort connecter klippa och ledningar strippad (kommer dessa att kopplas till USB-kabeln). Större 120mm fläktar föreslås på grund av sin överlägsna ventilation kapacitet på långsammare och tystare snurra hastigheter, men alla fall fläkten kommer att fungera.

  Du behöver även en bostad för komponenterna. Precis vad som helst kommer att fungera. Få så kreativ som du vill, men det bör vara minst längden och bredden på din bärbara dator. Ett enkelt alternativ är att använda en gammal tre-ringpärmar, styckning hål för fläktar på lämpliga platser, men detta kanske inte fungerar för större bärbara datorer. Andra möjligheter är trä eller kraftig kartong eller en egenkonstruerad plexiglas behållare.

  Montering och användning

  Oavsett val av bostadshuset, skär hål i toppen på platser av strategisk betydelse för din bärbara dator. Fokus på luftning varmluft från produktionen fans och cykling sval luft över datorns undersida. Du kan behöva experimentera lite för att få det rätt. Också skära ett hål på sidan av bostadshuset på USB-kabeln någonstans i närheten av USB-porten du vill använda för att driva fläktarna.

  Installera fansen i ytan i bostadshuset. Fäst dem hur du vill, men skruvar är de säkraste metoden. Kontrollera att fläkten strömkablar gå in i bostaden i närheten av hålet du klippa för USB-kabeln.

  Anslut USB och kablar fläkt, röd till röd, svart till svart. Du kan använda tejp eller eltejp, eller eller så kan du få lust och löd ihop dem, men oavsett vilken metod du väljer, bör de två nakna kablar inte vidröra varandra. Detta kan orsaka en kort och kan skada din laptop.

  Ställ den bärbara datorn på den coola pad och ansluta USB sladden i medan den bärbara datorn är påslagen. Fläktarna bör makt ända upp och börja ventilera.

  Andra alternativ

  Du kan experimentera med andra tillägg till installationen, till exempel en strömbrytare, en varvtalsregulator för fansen, eller en extern strömkälla för ett extra kraft uppsving upp fläkthastigheten --- och kyla kapacitet --- ännu mer.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:Hur man testar kylfläkten i en HP Notebook

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka hastigheten datorer billigt
 • hur man ändrar bakgrundsfärgen för en laptop
 • hur man installera Linksys Wireless G USB nätverkskort
 • hur man väljer en Intel-processor
 • hur man byter RAM i en PC
 • hur man kopierar en hårddisk ata till en sata
 • hur man kan jämföra Intel CPU hastigheter
 • hur man ansluter en andra skärm till en bärbar dator
 • hur du kör med dubbla skärmar med inbyggda video-
 • hur man gör bärbar extern hårddisk