Dator > hur man bygger ett vardagsrum pc

 • hur man bygger ett vardagsrum pc


 • Få saker är så tillfredsställande som att bygga något själv. Datorer är inget undantag. Med intåget av webbplatser som Hulu. com, kunde ett vardagsrum datorn användas som ett nöjescentrum. Bygga en själv kommer inte bara att producera en maskin som innehåller kända delar i stället för en okänd konglomerat från en massa tillverkare, men ger också en dator som kommer att vara mer motståndskraftiga mot inkurans

  Du behöver:.
  Barebone dator kit (innehållande moderkort, nätaggregat, fall, processor, video, ljud och RAM-minne).
  Termisk pasta.
  Hårddisk.
  Optiska enheten.
  Hårddisk och optiska kablar enheten.
  Bildskärm eller kompatibel TV.
  Högtalare.
  Tangentbord.
  Mus.
  Operativsystem installera disk.
  Icke-magnetisk skruvmejsel kit.
  Nål-tång.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Läs moderkortet för specifika installations instruktioner och tips för moderkortet. Om dessa åtgärder skiljer sig från stegen som finns här, skjuta dina instruktioner moderkort manual.
  2.
  Kontrollera alla komponenter och kontrollera att du har alla delar som behövs.
  3.
  Öppna datorns hölje och lägg det på en plan yta i en låg-statisk yta. En köksbord fungerar bra.
  4.
  Placera anti-statiskt armband på handleden, fäster krokodilklämman till datorn fallet.
  5.

  Kontrollera placeringen för standoffs på datorn fall genom att kontrollera hål placering på moderkortet. Installera standoffs som behövs för varje hål på moderkortet.
  6.
  Installera processorn och processorn kylsystem (kylfläns /fläkt) på moderkortet. De flesta processorer i 2010 är installerad i en ZIF (Zero Insertion Force) uttag med en spak för att låsa processorn på plats, men kontrollera den exakta förfarandet med ditt moderkort manualen. Placera termisk pasta mellan processorn och kylflänsen för att säkerställa korrekt termisk överföring. Anslut processorfläkten till rätt anslutningen på moderkortet (se manual för exakt plats).
  7.
  Installera RAM (minne) på moderkortet. Kontrollera att minnesmodulerna är ordentligt låst på plats.
  8.
  Placera moderkortet i fallet, anpassa den standoffs. Använd skruvarna som följer med ärendet att fästa moderkortet.
  9.
  Montera frontplatta till I /O-portar på baksidan av datorn.
  10.
  Installera strömförsörjning i målet. Anslut strömförsörjningen till moderkortet. Kontrollera att fliken sitter säkert på plats för att säkra anslutningen.
  11.
  Installera grafikkortet (om det inte är integrerat på moderkortet).
  12.
  Installera ljudkortet (om det är inte integrerade på moderkortet).
  13.
  Installera den optiska enheten genom att montera den i lådan och ansluta kablarna. Ställ in byglarna som krävs om enheten är en PATA (EIDE) enhet. Ingen hoppare konfiguration är nödvändig på en SATA-enhet. Anslut den optiska enheten till strömförsörjningen.
  14.
  Installera hårddisken genom att montera den i lådan och ansluta kablarna. Om enheten är en PATA (EIDE) enhet, konfigurera hoppare. Anslut hårddisken till elnätet.
  15.
  En i taget, installera någon annan expansionskort som trådlöst, etc.
  16.

  Stäng till på datorn. Ta bort krokodilklämman och anti-statiskt armband.
  17.
  Placera datorn i önskad plats i ditt vardagsrum.
  18.

  Anslut ström, video, högtalare, tangentbord och mus till datorn. Om datorn har PS /2 portar för mus och tangentbord, använder dessa anslutningar istället för USB för den första installationen av datorn.
  19.
  Slå på datorn. Gå in i BIOS ställa in datum, tid och säkerhetsinformation. Kontrollera att alla anslutna hårdvara har registrerats i BIOS och rätt processorhastighet har konfigurerats. Ställ startordningen på datorn ska starta från den optiska enheten först.
  20.
  Placera operativsystemet installera disk i den optiska enheten. Spara inställningarna i BIOS och avsluta. Datorn startar om.
  21.
  Följ stegen för att installera operativsystemet på datorn.

  tips och varningar


 • Scott Mueller, författare Uppgradera och reparera datorer, rekommenderar spara varje bit av dokumentationen som följer med varje dator del samt allt förpackningsmaterial . Dokumentationen kommer att vara praktiskt för felsökning och förpackningsmaterial ovärderlig i händelse av en misslyckad komponent.
 • Två webbplatser som erbjuder barebones dator kit är www. tigerdirect. com och www. newegg. com.
 • Köpa en barebone dator kit är att föredra att köpa enstaka objekt, eftersom komponenterna har testats för att se till att de fungerar tillsammans.
 • Planera framtida lagringsbehov genom att köpa den största hårddisken du har råd med.
 • LCD-tv kan användas i stället för en bildskärm och högtalare. Leta efter VGA-utgångar på tv att kompatibiliteten. Detta ger dig möjlighet att köpa större skärmar för ditt vardagsrum dator.
 • Du kan ansluta datorn till ett surround-system för att förbättra ljudkvaliteten.
 • Separat ljud och grafikkort producera bättre kvalitet än den inbyggda sort. Du kan installera ombord sort först när man bygger eller använder ombord ljud och video, uppgradera till bättre kvalitet kort vid ett senare tillfälle.
 • Ibland processorn och minnet (RAM) kommer förinstallerat på datorn barebones kit. Om så är fallet, hoppa över relaterade åtgärder.
 • Vissa datorlådor har ett löstagbart moderkort bricka. I dessa fall kommer du att montera moderkortet att facket, sedan in magasinet i ärendet.
 • Välj en optisk enhet kompatibel med dina behov. Till exempel, om du köper en Blu-ray-enhet kommer du att kunna spela Blu-ray-skivor utan att behöva köpa en separat Blu-ray-spelare. Samma gäller för dvd-skivor och andra skivor. Du kan använda brännare för att bränna hem filmer till DVD för att dela med vänner och familj.
 • Med en snabb Internet-anslutning kan du använda webbplatser som www. hulu. com att titta på program online istället för att betala för en dyr kabel-eller satellit-TV-abonnemang. Du kan även använda tjänster som Skype eller MagicJack för telefon tjänster. Webbplatser som www. pandora. com och www. shoutcast. com erbjuder gratis internet radio så att du kan använda ditt vardagsrum dator som en komplett multimedia och kommunikation enhet.
 • Tvinga inte kort eller kablar. De är i allmänhet knappat att tillåta införande bara ett sätt, så pröva att kontrollera att kortet är rätt placerat för facket. Att tvinga komponenter kan skada komponenten, moderkortet eller både och.
 • en påslagen av datorn fortfarande bär en levande elektrisk laddning om inkopplad Kontrollera att datorn inte är ansluten till makten vid montering för att skydda dig själv och datorn.
 • Handtag i kanterna och konsoler bara. Inte bara kan statisk överföring och eventuellt skada komponenterna, men oljan från händerna kan orsaka skador också.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man konfigurerar PC-högtalare

Relaterade artiklar


 • gör-det-själv reparation och uppgradering instruktioner för Apple G3
 • Hur konvertera en SATA-enhet till USB
 • hur man byter en dvd-läsare på en dator
 • hur du exporterar HTML-tabell till Excel
 • hur man kan anpassa styrkula känslighet i Windows
 • hur man återställer bläcknivån i en Dell-skrivare
 • hur man skär ett hål i framsidan av min pc fall
 • hur man bränner en Windows Media Audio / video-filen till en dvd
 • hur du kontrollerar att din IP-adress framgångsrikt har ändrats
 • hur du sälja din dator och skydda information