Dator > hur du uppdaterar bärbar dator

 • hur du uppdaterar bärbar dator


 • Random Access Memory (RAM) är en temporär lagringsenhet som datorn använder för att köra operativsystemet och alla program du använder. Minnet är definitivt det mest prisvärda prestandauppgradering du kan köpa. Det finns många modeller av bärbara datorer, och installation av minnet är olika på de flesta av dem. Noterade här är allmänna steg som gäller för de flesta bärbara datorer, men också särskilda anvisningar för uppdatering av bärbara datorer varierar beroende på modell. I flesta fall kommer tillverkarens instruktioner eller webbplatser har en detaljerad förklaring om hur du ändrar dina specifika laptop minne.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Elektrostatisk urladdning (ESD) eller anti-statisk bandet.

  anvisningar


  1.
  Don din ESD bandet innan datorn eller röra minne modulen . Den mänskliga kroppen kan bygga upp tillräckligt mycket av en statisk laddning att när det släpps, kan förgöra känslig elektronisk utrustning. Om du använder en trådlös rem, se till att sätta remmen på ca 15 minuter innan du rör någon intern dator delar. Den exakta tidpunkten kan variera enligt bandet tillverkare.
  2.
  Stäng av datorn och ta bort alla externa kablar. Ta bort batteri för bärbar dator. Återigen, detta är att kontrollera flödet av el via datorn.
  3.
  Lägg en ren handduk på ytan där du ska arbeta. Detta är att förhindra eventuella repa laptop's hölje.
  4.
  Placera den bärbara datorn på handduken bottom-sidan upp.
  5.
  Leta reda på minnet bukten på den bärbara datorn. Detta är vanligtvis märkt med en symbol eller har ett klistermärke som förklarar att det är minnet Bay. Din bärbara dator dokumentation kommer att förklara exakt var minnet Bay ligger.
  6.
  Ta bort minneskortet viken. Detta sker genom att antingen skruva loss en eller två skruvar, eller genom att trycka på en flik i öppet läge.
  7.
  Installera minne. Många bärbara datorer har bara plats för en enda DIMM-kortplats. I detta fall måste du ta bort den gamla minnes-DIMM och ersätta den med den nya. Om det finns tillräckligt utrymme för att lägga till en andra minnes-DIMM, måste du kontrollera att storleken på de två DIMM är förenliga. I de flesta fall, de två minne DIMM-moduler måste vara av samma storlek. Till exempel kan du placera ett 2 GB DIMM eller två 1 GB DIMM i minnet viken. Läs din bärbara dator i dokumentationen noggrant kontrollera vilka minne kombinationer finns.
  8.
  Sätt tillbaka luckan för minnet viken, byt ut batteriet, anslut alla kablar och stänger din bärbara dator på. Under startprocessen, bör du kunna se hur mycket minne på din dator. Kontrollera att det är rätt mängd. Om datorn inte visar minnesinformation, logga in på Windows. Att visa hur mycket minne som är installerat på Windows XP, välj "System" ikonen i Kontrollpanelen. För Windows 7-användare, välj "Visa mängden RAM-minne och processorhastighet", som är under System och underhåll inom Kontrollpanelen.

  Tips och varningar


 • När utför något förfarande på din bärbara dator, läs all dokumentation som följde med den första.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man byter CPU i en Sony laptop

Relaterade artiklar


 • hur man skär ett hål i framsidan av min pc fall
 • hur du justerar höjden på en Dell platt bildskärm
 • hur du tar bort partitioner från minnen
 • hur till återvinna raderade datafiler på en hårddisk
 • hur man använder ett videoinspelningskort med min ps3
 • hur man byter en Compaq laptop tangentbord
 • hur man kan anpassa en Samsung skärm
 • hur man uppgraderar minnet i en HP
 • Hur konvertera en tv armoire till en dator armoire
 • hur man byter en HP laptop subnotebook hårddisk