Dator > hur man kan kontrollera en ingång heltal i JavaScript

 • hur man kan kontrollera en ingång heltal i JavaScript


 • JavaScript är ett användbart språk för att lägga till någon form av interaktiv eller dynamiska element HyperText Markup Language ( HTML ). Medan JavaScript har en annan syntax än HTML , kan det vara lätt integreras eller refereras i befintliga HTML-kod . För att kontrollera användarens inmatningar på en webbplats , JavaScript är ofta mycket användbart . Du kan använda JavaScript för att kontrollera ingång för eventuella villkor som du önskar och skapa en rad processer som skall utföras beroende på resultatet

  Du behöver : .
  ordbehandlingsprogram.


  1 .
  Öppna din HTML -kod i ett ordbehandlingsprogram.
  2 .
  Skapa en funktion i JavaScript som du skickar ingång . Denna funktion måste gå i antingen huvudet eller kroppen av HTML-koden . Se till att märka funktion så att det blir lätt att komma ihåg . Till exempel anser koden :  Detta skapar en funktion som kallas "test " som sedan kan anropas från HTML .
  3 .
  Ändra din HTML formtagg att ringa JavaScript-funktion. Detta kan göras på flera sätt. Ett av de enklaste metoderna är att använda " onclick "-attributet i en input tag :


  Antal :

  ;


  I din funktion , länk variabeln i funktionen med indata i form . Till exempel :

  funktion test () {
  var input=document. prompt. number. value

  Detta kan också göras med hjälp document. prompt. number . värde var du än vill kalla de inlämnade uppgifterna . Se alltid till att ditt namn inom funktionen är exakt samma som de uppträder i form taggar ( och med hjälp av syntax document. formname. inputname. value ) . Dessutom kan en variabel kallas inom funktionen genom att tilldela de inlämnade ingång ett ID och använda document. getElementById istället .
  4 .
  Skapa ett "om " uttalande i din funktion . Inom detta "om" uttalande , kontrollera om den önskade tillståndet . Till exempel , om du vill kontrollera om en insignal heltal är större än 5 , skriver :

  funktion test () {
  if ( input > 5 )
  { . . }

  inom parentesen som följer "om " klausulen anger de åtgärder som du vill ha utförda om heltal uppfyller villkoret . Skapa ytterligare "om " klausuler i händelse av flera villkor . Var noga med att även inkludera ett " annat " klausul som beskriver vad man ska göra om ingången inte uppfyller villkoren. Till exempel

  else {
  alert ( " Din insats inte uppfyller de villkor !");
  return false ; }


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:Hur konvertera ett objekt till sträng i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett trådlöst PIXMA MX860
 • hur man laddar en. pdf till en Sony Reader
 • hur du bygger dina egna solsystem i java
 • Sony Vaio PCG-F480 specifikationer
 • hur man skapar en inloggning i Visual Basic
 • hur man gör en laptop batteri från AA-batterier
 • Samsung SyncMaster 172T specifikationer
 • den bästa media för arkivering datalagring
 • hur mörkare skriva på en Dell Latitude D430
 • hur man använder VBA i Access-frågan designvyn