Dator > hur du börjar använda variablerna för input i C plus plus ( nybörjare s lektion )

 • hur du börjar använda variablerna för input i C plus plus ( nybörjare s lektion )


 • Oavsett om du strävar efter att vara en programvaruutvecklare eller inte , att få en herravälde över grunderna i C Plus Plus datorprogrammering språk är ett utmärkt sätt att förstå hur datorer fungerar . Det låter kanske komplicerat om du har liten eller ingen erfarenhet av programmering , men efter du börja lära hur , kan du bli förvånad ( som om jag var ) att ta reda på hur lätt , enkelt och roligt det är ! En god vän till mig sa att lära sig ett programmeringsspråk som C Plus Plus är i huvudsak lära sig ett nytt främmande språk som är obekant i början, men sedan blir allt kul och användbar när du blir flytande .

  Du behöver :
  C plus plus kompilator ( finns att ladda ner gratis på nätet )
  . några operativsystem ( Mac-användare kan kod med Xcode , som finns på Apples officiella hemsida ) .


  1 .
  Följande lektion är avsedd för nybörjare i C Plus Plus som vill få en gedigen , grundläggande förståelse för vad datorprogrammering handlar om . Du får skapa ett program i C Plus Plus som tillåter dig att interagera med datorn via ingång och utgång funktioner ( de saker du förmodligen lärt i din algebra klass) . Specifikt kommer du att göra ett enkelt program för att beräkna x plus 2 . Vem som helst kan göra detta på mindre än tio minuter ! Det bästa sättet att lära sig är genom att göra , så låt oss komma igång !
  2 .
  Om du inte redan har gjort det , ladda ner och installera någon form av C Plus Plus kompilatorn . En kompilator är en IDE (ett integrerat Developer Environment ) som låter dig skapa instruktioner för din dator på ett sätt som använder logik och en kryptisk form av engelska som är översatt till maskin språk ( nollor och ettor ) som datorn kan förstå . Bra C Plus Plus -kompilatorer är Microsoft Visual Studios och Quincy . Många människor , inklusive mig , rekommenderar Quincy för sin enkelhet , särskilt om du försöker att lära sig språket . Du kan ladda ner denna programvara gratis från deras officiella hemsida.
  3 .
  Öppna ett nytt C Plus Plus källfilen. Ge den ett namn som " Variabler och input. "
  4 .
  Om man tittar på bilden bredvid inledningen stycke i denna artikel ser du allt du behöver typ för ditt program . I nästa steg kommer jag att förklara vad var och en av komponenterna är och vad de gör. De tips och varningar längst ner i artikeln kommer att hjälpa dig att felsöka om kodning du anger fungerar inte .
  5 .
  Du kommer att märka att de två första raderna i detta program består av ingenting annat än kommentarer, som alltid börjar med två snedstreck och är oftast grön . Kommentarer är inte en aktiv del av programmet . De är bara där för att förklara vad som händer i koden , vilket är viktigt om du bara lära sig att programmera i C Plus Plus .
  6 .
  Programmet inleds med en preprocessor direktiv , en rad kod som börjar med en fyrkant (#) . Preprocessorn direktivet är ett kommando som talar om preprocessorn ( den del av kompilator som " gör sig redo " för fullbordande av den huvudsakliga funktionen för programmet ) vad man ska göra . I detta fall säger vi preprocessorn att inkludera regler för användning av indata och utdata .
  7 .
  andra delen av preprocessorn direktivet omfattar " namnrymden ", som är inget annat än en inbyggd bibliotek med C Plus Plus symboler och konventioner krävs för att genomföra de program du skriver . Så i detta program kommer du att få tillgång till namnrymden " behållare ".
  8 .
  låter Nu gör den första raden i huvudfunktionen. Varje C Plus Plus -programmet har en huvudsaklig funktion där mindre funktioner äga rum .
  9 .
  Du kanske vill skriva ut de två konsolerna först . Allt som ingår i den huvudsakliga funktionen går mellan dessa konsoler .
  10 .
  Det första du ska göra i främsta funktion är deklarera en heltalsvariabel som heter " X " Som du blir mer erfarna med datorprogrammering, kan du arbeta med icke-numeriska värden för dina variabler datatyper kallas " strängar ", men just nu , låt oss fokusera på variabler som tar platsen för heltal ( positiva och negativa heltal samt noll ) som du anger som indata .
  11 .
  Skriv första utgång redogörelse för ditt program . Orden i rött är vad som kommer att dyka upp på konsolen ( svart skärm ser du när du kör ditt program ) . Personer som använder programmet kommer att se detta att visas på konsolen . Ange ett nummer
  12
  här är din inmatningsraden . Oavsett heltalsvärde du angav kommer att lagras i variabeln x du deklarerat tidigare . ( Kom ihåg att de dubbla pilarna pekar mot CIN ) .
  13 .
  I ditt andra utgång uttalande , kommer du att skriva ut värdet på x plus 2 . Detta är den magisk del av programmet , den del där du input påverkar utgången på programmet . Detta är en enkel demonstration av hur användarna interagerar med datorer .
  14 .
  Som avslutning på programmet , gör den sista raden av de huvudsakliga funktioner " returnera 0 . " Detta gör att du kan stänga konsolen fönstret efter det att programmet instruktioner utförs .
  15 .
  Skapa din egna program för att beräkna algebraiska problem . Ha kul och glad programmering !

  tips och varningar


 • hjärta datorprogrammering är att skapa algoritmer , problemlösning metoder som involverar logik . Du kan hitta din syn på världen förändras när du lär dig att tänka på ett mer logiskt sätt om du inte redan van vid det !
 • Varning ! Se till att du inte av misstag skriver in bokstaven "o " i stället för antalet "0 " när du skriver ut " returnera 0 "-raden.
 • Som nybörjare är du benägen att göra grammatiska fel vilja glömma att avsluta rader med semikolon , etc. Med erfarenhet av C Plus Plus , du får bättre och möter nya problem !

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man gör ett MMORPG

Relaterade artiklar


 • Hur ändrar jag moderkortet i en gateway mt3707?
 • Dell XPS inspiron m140/630m specifikationer
 • hur man skriver enkla Visual Basic -koder
 • eMachines t3616 specifikationer
 • bärbara hårddisk typer
 • hur man använder mikrofon i en iMac
 • eMachines t2200 specifikationer
 • Hur krympa en dataskiva dvd
 • typer av VGA-kontakter
 • Studio 15 specifikationer