Dator > hur man gör en radiostyrd atomur

 • hur man gör en radiostyrd atomur


 • Denna artikel är främst inriktat på att ta emot och avkoda den WWVB radiosignalen , sänds från Colorado . Den information som finns på detta 60khz station innehåller datum och tid noggrannhet på några millisekunder av den officiella världen tid

  Du behöver :
  CMMR-6P-60 mottagarmodulen med 60khz ferritkärna antenn ( http://. novaconceptions .
  blogspot .
  com/2008/12/atomic-time-receiver-circuit-break-out .
  html ) .
  Bröd styrelsen .
  Erfarenhet av att programmera och gränssnitt mikrokontroller .


  1 .
  mottagarmodul har 8 hål i en rak linje . Ett sidhuvud kontakten kan lätt lödas genom dessa hål för att möjliggöra en enkel plug i gränssnitt till din kopplingsdäcket . Så om detta låter som en bra idé att du prova det , annars kan detta steg utelämnas .
  2 .
  8 stift CMMR modulen är alla mycket enkel att ansluta . Stift 1 är jord , stift 2 är positiv ( VCC) . Jag använder vanligtvis 3,3 volt för matningsspänning . Stift 3 och 4 ansluter till ramantennen ( ferritkärna , 60khz-ingår i modul ) . Stift 5 ger möjlighet att slå av och på enheten , vilket är mycket användbart för strömhantering av en mikrokontroller . Stift 6 är demodulerade produktion som direkt kan läsas av en av dina mikrokontrollers inmatade rader . Stift 7 och 8 för speciella ändamål, behövs inte av den här artikeln .
  3 .
  När din krets är inställd , ställ in antennen tills du får en stark signal . Se till att hålla antennen på avstånd från källor till buller , till exempel en multiplexering skärmar ( som kan förekomma som en del av din klocka krets ) samt drivna enheter i miljön . Signalstyrkan är bäst på natten , och beroende på var du bor , kan vara den enda gången då en lämplig signal kan uppnås . Ett oscilloskop kan fästas på CMMR utgång för att kontrollera signalkvaliteten . Den demodulerade signalen innehåller 1 bit per sekund och specificerar tid information i ett binärt kodad decimal representation , med pulsbreddsmodulering . Om du får mer än en bit per sekund ( eller mer än en cykel /sekund ) då du plockar upp brus och din mottagning behöver justeras.
  4 .
  Skriv en microcontoller rutin för att konvertera bredden på pulserna till antingen nollor , ettor , eller P-index . Utsignalen från CMMR modulen kommer att sjunka till låga spänningar, för olika tidsperioder . Några droppar bero på 200ms , en del för 500 ms , och några till 800ms . Dessa droppar motsvarar noll, ett eller P-index . Ditt program för din mikrokontroller måste vara medvetna om det faktum att ibland buller kan tyckas vara en av dessa puls . Felkorrigering rutiner kan skrivas för att kompensera. Till exempel , om du får en binär kod decimal signal som visar att den minut som är " 71 " ni vet att detta är felaktig eftersom minut aldrig kommer att bli högre än "59 " . Även P-index sker alltid på exakt samma ställen , en gång per minut , och om dessa inte upptäcks då signalen inte tas emot korrekt .
  5 .
  Många andra förbättring tekniker är också möjliga. Eftersom hela tiden ram sänds en gång per minut och kan innehålla fel varje gång den tas emot , på grund av dålig signalkvalitet kan det ta flera minuter för att säkerställa den korrekta tiden. Om två prover tas rygg mot rygg i en två minuters intervall, med perfekt signalkvalitet , kommer det mottagna meddelandet fortfarande inte matchen eftersom de kommer att vara två olika tillfällen ! Detta är ibland inte omedelbart uppenbara , men om ett prov tas vid 11:59 och nästa klockan 12:00 , kommer de två signalerna vara ganska lite annorlunda . Det faktum att två gången i rad signaler kommer att endast en minut kan användas av ditt program logik för att kompensera för ännu mer fel . Jag försöker oftast att få ett par minuter till ett värde av prover och se till att de alla skiljs åt av en minut . Om bara en av de tagit flera prover är helt off och de andra är meningsfull baserat på när de är mätta , då kommer jag att kasta detta och använda sig av de andra . Ännu bättre , om den bristande en minut prov matcher på andra egenskaper , såsom dagen på året , då det kan antas vara delvis korrekt , och dessutom se till att din totala förvärv har varit en framgång .

  tips och varningar


 • WWVB radiostation har varit känt för att gå ner från tid till timig , gör innan du ger dig på ditt projekt säker på radiostationen faktiskt sänder !

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur till spricka scjp

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar eMachines T1220
 • rekommenderas bärbara datorer för Autodesk
 • Hur konvertera epub att tända
 • HP Vectra 486mi specifikationer
 • HP a6000n specifikationer
 • Hur tar jag bort en Compaq Notebook V2000 fack batteriet?
 • hur man installerar en Adobe skrivardrivrutin
 • hur du säkerhetskopierar en återhämtning enhet
 • Felsöka nätverksproblem förhindrar anslutning till Microsoft Exchange Server
 • den snabbaste asus gaming laptops