Dator > grundläggande php chatt tutorial

 • grundläggande php chatt tutorial


 • PHP är en mångsidig dator programmeringsspråk som integrerar effektivt med webbplatser för att skapa komplexa och kraftfulla applikationer . Ett chatrum är ett exempel på online- programvara som PHP kan skapa . PHP integrerar sömlöst med HTML för att bygga sidor som effektiviserar dataflödet mellan en server och dess publik . Programmering i ett chattrum är ett utmärkt sätt att lära sig egenskaper av detta språk och utforska dess kreativa möjligheter

  Server Krav

  Kontrollera att din webbplats är värd på en server som stödjer PHP . Inte alla servrar , och en del webbhotell begränsa tillgången till PHP -kompilatorn . Utan denna tillgång , kan du koden inte PHP -webbplatser .

  HTML Formulär

  Skapa en enkel HTML- formulär som kommer att acceptera användaren information för varje chat -meddelande . Allt som verkligen är nödvändigt är namnet och budskapet i chatten användaren . Denna form kan vara små med några extra indata , om så önskas . Utgång blanketten till namnet på den PHP -fil som kommer att behandla chatmeddelande. Detta filnamn kommer att gå i "action "-fältet i form -taggen.

  PHP Script

  Program PHP-script för att bearbeta HTML chattmeddelandet information . Skriptet bör spara alla HTML-formulär variablerna till en separat textfil . Då ska filen läsas av manuset och dess innehåll returneras till användarens webbläsare. På detta sätt kommer chatten att presenteras i sin helhet med den nya bifogade chattmeddelande .

  Filen kan läsas med hjälp av PHP -fil ()-kommando . Läs texten i en array för enklare bearbetning . Spara HTML formulärdata till samma fil med hjälp av PHP kommandon filhantering , inklusive fopen ( ) , fputs () och fclose () . Variablerna i dessa kommandon skall vara identisk med de variabler som används i HTML-formulär . Ställ in PHP-script att autorefresh så att den automatiskt får nya chattmeddelanden utan ingrepp från servern .

  Skapa en tom textfil med samma namn som filen manipuleras av PHP -fil kommandon .

  Slutligen skapa en andra HTML-formulär som fungerar som en ramuppsättning till hus chatten anmälningsblankett och PHP-skript utgång . På så sätt användaren form och chattmeddelanden kommer att visas på en webbsida .

  Ladda upp och Test

  Ladda upp alla fyra filer till webbservern . Detta inkluderar HTML form, PHP-skript , HTML- ramuppsättningen och tomma textfil som håller chattkonversation.

  Besök URL HTML frameset och kontrollera att två avsnitt visas på sidan . Ett område är för att skriva chattmeddelande , och den andra är för visning chatten .

  Testa HTML-formulär för att säkerställa att data överförs korrekt , och om inte , dubbelkolla alla variabelnamn och filnamn för att säkerställa överensstämmelse mellan alla dokumenten.


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:skillnaden mellan en operand & operatör

Relaterade artiklar


 • hur du importerar en CSV till Palm Desktop
 • Hur du använder flera bildskärmar samtidigt med SVGA dvi
 • användningar av SanDisk fastigheter
 • Zire 71 kompatibla kablar
 • hur man byter en USB-enhet masslagringsenhet att likna något annat
 • hur du återvinner en Epson patron PictureMate foto
 • hur man skapar fri kontakt formulär
 • hur man ansluter en Toshiba Qosmio till en plasma
 • Officejet 4215v installation
 • hur man underhåller DNS-adress register utan att uppdatera dem manuellt