Dator > hur man läser filer snabbt

 • hur man läser filer snabbt


 • Läsa filer från en hårddisk snabbt är beroende av många variabler. Hastigheten på hårddisken, datorns processor, minne, operativsystem, medel, typ av fil och program som används alla spelar en viktig roll för hur snabbt en fil kan läsas. Vissa filer, som TXT dokument, öppnas snabbt i de flesta fall eftersom de inte kräver mycket av datorns resurser. Stora program eller multimediafiler, å andra sidan, åt mer resurser och öppna långsammare
  1.
  använda en snabb hårddisk. Western Digital VelociRaptor köra snurrar på 10. 000 varvtal, vilket gör den till den snabbast köra på marknaden som oct 2010, enligt Hot Hardware. En snabbare hårddisk betyder att filerna kan nås snabbare.
  2.
  Använd en snabb processor. En CPU processor är motorn för datorn och bestämmer hur snabbt maskinen kan bearbeta information. När vissa filer öppnas, måste processorn att arbeta snabbt för att öppna programmet som behövs för att visa dessa filer. En snabbare processor stöd i denna process. Den snabbaste processorn på marknaden som oct 2010 är det IBM 5. 2GHz z196, enligt Engadget.
  3.
  Lägg Random Access Memory. RAM spelar också en roll i hur snabbt en fil kan nås. Större filer kan kräva mer RAM-minne som ska öppnas. Återigen, detta är fallet med stora multimedia-filer som använder program resurskrävande. Eftersom programmet öppnas, använder den RAM för att ladda komponenterna, så mer RAM lika en snabbare laddningstid. Mängden RAM-minne en dator kan använda är beroende på moderkortet och operativsystemet.
  4.
  Byt operativsystem. Vissa operativsystem förbrukar mer medel, så att helt enkelt vrida på datorn mer resurser förbrukas med hjälp av ett operativsystem över en annan. Windows Vista är ökända för att äta upp systemresurser: Windows 7 är betydligt bättre, enligt slate. com. Intressant är Windows XP lättare (förbrukar mindre resurser), men kommer XP tvingar användare att endast 2 GB RAM, vilket begränsar det som ett operativsystem. Det finns också en skillnad mellan Mac och PC.
  5.
  Minska systemresurser. Stäng alla andra program. Starta om datorn för att rensa cache och sedan öppna filen när inga andra program är öppna.
  6.
  Öppna programmet innan filen. Varje fil måste nås av ett program för att använda den eller läsa. Öppnande av programmet innan du öppnar filen hjälper dramatiskt öka laddningstid. Till exempel, om en Microsoft Word-fil håller på att öppnas och användaren helt enkelt dubbelklickar på filen kommer programmet behöver öppnas, kommer filen att öppnas efter. Men om användaren öppnar MS Word först sedan ett visst dokument, att filen öppnas mycket snabbare eftersom programmet redan är öppet.
  7.
  Ändra det program som filen använder. Öppna filen i ett annat program kan också öka laddningstiden. Olika program använder olika program för att öppna filer och ibland kan det finnas betydande skillnader i effektivitet av programmet. Till exempel att öppna en fil JPG-bild i Windows Fotogalleri (standard bildvisare) är betydligt snabbare än att öppna samma bild i Adobe Photoshop, som förbrukar mer resurser.


Previous:nothing Next:hur man installerar ett batteri i en Toshiba A200 bios

Relaterade artiklar


 • hur tråd line-in ljud
 • processorkärna typer
 • hur man ansluter en VoIP-telefon till en router
 • hur man byter minne i en Acer m5312
 • hur man ladda ett litiumjon-batteri utan laddare
 • Compaq Presario 6300 usa specifikationer
 • hur man installerar en Dell bildskärm
 • hur man använder datorljud digitala ingångar som direkta källor
 • hur man spelar in ljud på en iMac
 • Felsökning Mac G4 safari går långsamt med min Essentials trådlösa router