Dator > typer av pc-datorer

 • typer av pc-datorer


 • Datorteknik har funnits i över ett halvt sekel, men sedan 1990-talet har datorer blivit en vanlig post i många hem och kontor över hela världen. En konstant om alla datorer är att nyare modeller ständigt utvecklas med mer datorkraft, tillåter dem att bli mer kraftfulla, effektivare och snabbare än de var innan. Med 2010, det finns många olika typer av datorer, som alla är utformade för specifika typer av användningsområden.

  Stationära datorer

  En stationär dator är den vanligaste versionen av datorn i världen. Vanligt förekommande i bostäder, kontor och skolor, stationära datorer består av ett stort CPU enhet som ansluts till flera in-och utenheter, vanligen med ett tangentbord, mus och bildskärm. De kan även anslutas med alternativa ut-enheter, såsom skanner och skrivare.

  Bärbara datorer

  Bärbara datorer utgör en annan typ av extremt vanlig dator typ. De har blivit föredras av många människor under stationära datorer eftersom de är mindre, lättare och har många in-och utenheter inbyggda, inklusive tangentbord, mus och bildskärm. Dessa faktorer gör bärbara datorer mobil, samtidigt erbjuder alla funktioner som en stationär dator.

  Tablet PC

  Även bärbara datorer är små, Tablet PC kommer i en ännu mindre storlek, vilket minskar kamp att bära en dator när du reser. Hellre än att ha ett integrerat tangentbord, Tablet PC innehåller en pekskärm, vilket skapar ett virtuellt tangentbord som du kan använda en penna eller ditt finger genom att trycka direkt på skärmen. På samma sätt, snarare än att navigera med en mus, kan du navigera med fingrarna på pekskärmen.

  bärbara datorer och netbooks

  I likhet med bärbara datorer är bärbara datorer. De ger ett billigare alternativ som oftast med ofta mindre processorkraft än en stationär eller en full-size bärbar dator. Bärbara datorer är vanligtvis låg vikt och är sällan över 6 pounds, vilket gör dem extremt rörlig. De har de flesta funktioner som en bärbar dator, inklusive inbyggda trådlösa kort, grafik, video och ljudfunktioner, men vissa modeller, särskilt den senaste typen av dator, en netbook, inte kommer med tillbehör som är gemensamma för bärbara datorer och stationära datorer, inklusive poster såsom CD-ROM-eller DVD-spelare. Netbooks har oftast inte mer än en 10-tums skärm, är extremt lätta, har den längsta batteritiden på bärbara datorer och oftast en inbyggd kamera, eftersom dessa används till mer än de flesta andra typer av datorer för sociala nätverk och surfa på Internet.

  handdatorer

  handdatorer --- eller personliga digitala assistenter --- är mycket små datorer som ser mycket lika till utseendet till mobiltelefoner. De tenderar att vara mindre funktionella, oftast bara fungerar som organisatör, samtidigt som de ger webb och e-post. Tangentbord är miniatyr touch-screen tangentbord att vanligtvis kräver en touch-penna, eller ett stift, att skriva med.


Previous:nothing Next:Hur felsöker jag en kreativ ljudkort?

Relaterade artiklar


 • hur man tömmer förbrukad på en Ricoh 240W
 • hur man kan förlänga livet för en överföringsrulle
 • Hur ta isär en SuperDrive
 • hur man ansluter en bror trådlös skrivare till en bärbar dator
 • förteckning över Monotype teckensnitt
 • hur man identifierar portar på en Mac G4 m5183
 • Hur konvertera en intern DVD-brännare till ett externt
 • hur man byter skärmen på en ThinkPad T500
 • PowerBook G4 stängs skärmen medan datorn är på
 • hur man ställer in tiden på min Logitech MX5500