Dator > förteckning över Monotype teckensnitt

 • förteckning över Monotype teckensnitt


 • Monotype teckensnitt kallas även monospace eller fast bredd teckensnitt. De bokstäver eller tecken i dessa fonter bor i samma utrymme, vilket innebär att en gemen jag upptar lika mycket utrymme som en versal M. Tim North, författare till e-boken "Bättre skrivutveckling säger i ett november . 9, 2004, artikeln i Web Design Library som fast bredd teckensnitt används av programmerare att rada upp koden. De används också i tabellerna som de passar in kolumner bättre än variabel bredd teckensnitt. Fast bredd teckensnitt inte är det bästa valet för behandlingen eftersom de inte är lika naturligt för ögat.

  Web Monotype Teckensnitt

  Andale Mono teckensnitt och Courier New typsnittet är Monotype teckensnitt som vanligen används i Windows system. De finns också tillgängliga på Mac-operativsystem. Dessa typsnitt är kompatibla med Unix och Linux operativsystem. Den Courier New font skapades för att efterlikna de typsnitt som används i skrivmaskiner. Den används ofta i tabeller och i teknisk dokumentation. Den Courier New font familj hör Courrier nya djärva, Courrier Nya Kursiv och Courrier Nya Bold Italic teckensnitt. Som med alla teckensnitt, måste teckensnitt installeras på datorn och måste stödjas av webbläsaren för att visas korrekt

  Windows Monotype teckensnitt

  Förutom de Andale Mono teckensnitt och Courier New teckensnitt, den Consolas och Lucida Console typsnitt används också ofta i Microsoft Windows-program, till exempel Microsoft Word, Windows XP och Windows Vista. Detta teckensnitt är också försedd med Office Mac 2008 och Windows Server 2008. Lucida konsol är användbart för packning bokstäver i aktiverade titlar i affischer och displayer och i manuella rubriker och tabeller.

  Mac Monotype teckensnitt

  Courier och Monaco typsnitt är vanliga Mac teckensnitt. Monaco var avsedd att hjälpa läsarna skilja mellan siffror och bokstäver som ofta förekommer identiskt i andra teckensnitt. Ett versalt O, till exempel, är ofta identiska eller nästan identiskt med det antal noll och den gemena bokstaven l liknar den nummer ett. Detta medför problem för datoranvändare behöver ange exakta lösenord eller koder säkerhet, även om det oftast inte en fråga för någon att läsa en bok eller en artikel i vilken sammanhang gör skillnaden uppenbar.

  Unix och Linux Monotype teckensnitt

  Courier och Luxi Mono är teckensnitt som vanligen används i Unix och Linux operativsystem. Luxi Mono är ett serif-typsnitt som påminner romerska bokstäver. Det är dekorativt, men ändå komprimerar bokstäverna till en fast bredd.


Previous:nothing Next:Outlook svarar inte med XP

Relaterade artiklar


 • Fujitsu mag 3091 lc specifikationer
 • specifikationer av Asus G50Vt-A1 pc notebook
 • hur du flyttar en DVR till en dator
 • hur man får ut mer av HP LJ 2600 toner
 • hur man mäter min cpu temp
 • kan du uppgradera Acer Aspire?
 • Hur konvertera divx till mpg för Mac
 • problem med moderkortet på en emachine
 • IBM ThinkCentre S50 8183 specifikationer
 • jämföra quadro grafikkort