Dator > Hur överför jag en hårddisk till en annan dator?

 • Hur överför jag en hårddisk till en annan dator?


 • Överföra en hårddisk från en dator till en annan kan vara förvirrande för många människor, även de tekniskt kunniga. Det är en process som kräver en viss nivå av förståelse av datorkomponenter och säkerhet. Om hast, är skador på hårddisken ofta är oåterkalleliga, så försiktighet och förberedelse är idealiska. Innan installationen påbörjas, kontrollera att du har din dator manual och grundläggande verktyg installation redo, skruvmejslar och extra SATA eller IDE-kablar kan behövas
  1.
  Stäng båda datorerna. Se till att stänga båda datorerna innan du försöker överföra en hårddisk från en dator till en annan. Ta loss kablarna från väggen så att ingen elektricitet når datorns nätaggregat.
  2.
  Jorda dig själv genom att röra vid något metallföremål eller använda en antistatisk armband, som finns på många elektroniska butiker. Undvika att göra installationen på en statisk-inducerande yta såsom mattor eller en matta.
  3.
  bort panelerna datorns hölje. Beroende på datormodell, kan du behöva skruva av fallet eller skjut fall öppen med frigöringsspakarna. Se till att skruvarna åt sidan så att de inte faller in i datorns hölje eftersom det kan skada moderkortet eller andra komponenter.
  4.
  Hitta och ta bort den hårda drive. The hårddisken är i allmänhet ligger i en vik nära den andra enheter såsom CD-ROM. De flesta hårddiskar kommer att behöva skruvas loss från viken fäste för borttagning. Ta bort skruvarna, dra ur sladden och överföra data kabel ansluten till hårddisken. Dra försiktigt ut hårddisken från hårddiskfacket.
  5.
  Sätt in hårddisken i den andra datorn. Lokalisera en ledig vik i den andra datorn där du infogar hårddisken. Skjut in hårddisken så att kabelanslutningarna är öppet tillgängliga. Skruva fast hårddisken i facket montera och koppla in dataöverföringen och kraftkablar försörjning.
  6.
  Ställ hoppare. Om hårddisken är en IDE-disk, kan du behöva att ställa in byglar för att identifiera enheten som antingen master eller slav enhet. Se din hårddisk handbok för information om inställning av byglar. Om din hårddisk är en SATA-enhet behöver du inte göra några justeringar.
  7.
  Stäng datorn paneler. När du har installerat hårddisken i den andra datorn, närbild båda datorlådor. Anslut strömkabeln till datorn.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur du aktiverar korseld på ASUS moderkort hårkors

Relaterade artiklar


 • hur man visar skrivbordet bilder på en bärbar dator
 • hur man hittar tillverkaren på ett skrivbord vga
 • hur man bifoga en värme sensor till en CPU
 • hur du loggar in en Arris kabelmodem
 • det bästa sättet att ge off-grid laptop
 • Dell Inspiron vs Studio 15 bärbara datorer
 • hur man byter en fläkt gateway laptop
 • hur man installerar och ersätta IDE med SATA
 • hur du ansluter en handhållen kreditkort läsare
 • hur man torka en bärbar Windows minne