Dator > DVD-formatet typer

 • DVD-formatet typer


 • Digital Video Disc är en typ av lagringsmedia. Eftersom tekniken har utvecklats har det gett upphov till flera olika DVD-format. Många av dessa format överlappar varandra, medan andra har skilda användningsområden. För att köpa rätt typ av DVD för en viss tillämpning, måste du förstå deras användningsområden och funktioner.

  DVD-R

  DVD-R står för DVD "inspelningsbara". Inspelningsbara DVD-skivor är engångs-användning "read-only"-skivor. Detta innebär att när data har skrivits till dem, det kan inte raderas eller ändras, den kan bara läsas av andra DVD-enheter. DVD-R: s kommer i två format, ett lager och dubbla lager. Single Layer DVD-R-skivor rymmer 4,7 GB data och används typiskt i datorapplikationer. DVD-R Dual Layer-skivor lagra upp till 8. 4GB av data och används vanligen för att spela in filmer.

  DVD-RW

  DVD-RW-skivor har alla samma attribut som DVD-R. Precis som DVD-R skivor, de finns i dubbel-och ett lager format. Däremot kan DVD-RW-skivor användas flera gånger eftersom ytan på skivan är avsedd att omskrivningsbara. En typisk DVD-RW-skiva kan skrivas om ungefär 1. 000 gånger, enligt Optisk Storage. org. DVD-RW-skivor är populära som system och data skivor backup eftersom de kan skrivas om med nya data som behövs. Särskilda typer av DVD-RW-skivor betecknas med ett (+) kan skrivas om selektivt och kräver inte att radera hela skivan innan ny data kan spelas in.

  DVD-RAM

  DVD-RAM är en speciell typ av DVD-skiva som beter sig mer som det Random Access Memory som finns i datorer än en traditionell DVD. DVD-RAM är konstruerad för att användas med specialiserade skivenheter som finns i vissa industriella datorer och i media enheter som videokameror. DVD-RAM-skivor kan skrivas om, precis som en DVD-RW, men kan DVD-RAM-skivor snabbt skrivas i målområdena, som när ett segment av video raderas och sedan spelas in på nytt. Detta ger DVD-RAM-skivor och fördel över långsammare till-rewrite DVD-RW. Men till skillnad från DVD-RW, kommer de flesta typer av vanligt DVD-enheter inte igen DVD-RAM-skivor.

  DVD (+)

  DVD-R och DVD-RW-skivor med (+) utseende är inte formellt erkänd av DVD Forum som styr de normer av teknik för DVD-skivor. DVD + R och DVD + rw-skivor har utvecklats med hjälp blåkopia av teknik som tillhandahålls av DVD-R och DVD-RW. DVD (+)-skivor ge bättre prestanda i form av färre skriva /läsa fel och eliminera behovet av slutförandet före uppspelning på andra DVD-spelare. Förutom dessa faktorer, DVD + skivor är identiska med sina DVD-R och DVD-RW motsvarigheter.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man programmerar en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man byter en usb i en dator
 • hur man använder en extern hårddisk för Windows på en dator
 • hur man registrerar en Kindle utan Wi-Fi
 • hur man reda på vilken typ av ljud enhet du har
 • hur man rengör kontakterna batteri för bärbar dator
 • hur man skapar en mac startdiskett
 • mod-chip FAQs
 • hur man får till BIOS CMOS i en Toshiba Satellite bärbar dator
 • Hur loggar jag in på mitt 2wire modem?
 • hur man kopierar från cd till diskett