Dator > typer av datorchips

 • typer av datorchips


 • datachips är gjorda av ett halvledarmaterial, oftast kisel, som har förmågan att överföra el mellan isolatorer och metalliska ledare. I egenskap av halvledare, kan datorchips utföra olika funktioner, inklusive lagring av data och program som körs. Och medan alla datachips består av transistorer och är installerade på kretskorten, det finns många typer, som alla har sina egna egenskaper.

  Memory

  Dagens datorer använda RAM-minne (RAM) chips som sin främsta medlet för att lagra tillfällig information. Enligt Sematech. org, de vanligaste sorterna av dessa chips som används i datorer är dynamiska RAM (DRAM) chips, medan andra innehåller Flash EPROM och EEPROM (som oftare används i mobiltelefoner och andra handhållna apparater). Dessa marker har möjlighet att lagra information så länge en dator är påslagen, och spån får ström. När en dator stängs av, är alla data på en RAM-chip torkas av. För ökad minnets prestanda, vissa datorer har upp till åtta RAM-chips på kretskort.

  Mikroprocessorer

  Enligt HyperPhysics. edu avses med mikroprocessor i allmänhet till en centralenhet (CPU) eller en enhet som utför den funktion som detta. Detta innebär att utföra alla de programmerbara kommandon på datorn, som att vrida på den när du trycker på strömbrytaren. En mikroprocessor är i huvudsak hjärnan på en dator och består av kontroll och aritmetisk logisk enheter (ALUS). Det är vanligtvis installerad på en enda storskalig integration (LSI) chip, som innehåller tiotusentals transistorer.

  Andra datachips

  Datorer, särskilt bärbara datorer, innehåller ofta kameror och andra enheter i sina konstruktioner. För dessa applikationer-enligt Sematech. org--datorer använder applikationsspecifika integrerade kretsar krets, eller ASIC som är skräddarsydda för specifika funktioner (såsom att ta bilder eller spela in video). Datorer som har hög hastighet modem eller kapacitet telefon kan också vara utrustade med en digital signalprocessor, eller DSP, chips, som kan omvandla analoga signaler till digitala sådana. DSP kan också förbättra kvaliteten på inkommande signaler.

  Chip paket

  Enligt Internet. com, datorchips finns i tre, baspaket eller stilar. Dessa inkluderar single in-line-paket (SIPS), som har en rak linje av ben, pin-grid kedjor (PGAs), som har stift arrangerade i koncentriska kvadrater, och dual in-line paket (DIPS), som har mellan åtta och 40 ben, fördelas jämnt mellan två rader. Chips kan också komma som en del av en enda in-line memory module, eller SIMM, som består av upp till nio marker, komprimerad till en enda enhet.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur man laddar ner från en dator till micro sd

Relaterade artiklar


 • hur man startar upp ett uppringt internet
 • hur till stryka säkerhet minne
 • hur man återställer litiumjonbatterier
 • hur man byter en thinkpad hd
 • hur man gör en nätverksuttaget
 • hur man använder spöket för att klona en enhet
 • hur man skapar en mac startdiskett
 • hur till låsa upp en bärbar dator med hjälp av en fingeravtrycksläsare
 • hur man kopierar filer till en CD i XP
 • hur man kan formatera ett Memory Stick med ntfs