Dator > hur man DESOLDER en IC

 • hur man DESOLDER en IC


 • När du arbetar med kretskort och integrerade kretsar (IC), det finns många tillfällen när ICs måste bort. Orsaken kan vara att ersätta de defekta IC, eller det kan vara att du försöker att rädda delar från en styrelse som inte längre kan användas. I båda fallen avlödning en IC är inte svårt men det kräver några enkla verktyg och en stadig hand

  Du behöver:.
  Lödkolv
  . Flux.
  Löd veke eller vakuum löda remover.
  Nål-plattång.


  1.
  Värm din lödkolven till så hög temperatur som möjligt. En varmare järn kommer att ge det snabbaste sättet att smälta det gamla löd, vilket är det mest effektiva sättet att ta bort det utan att skada styrelsen eller IC.
  2.
  Identifiera chip du vill DESOLDER från framsidan av kretskortet. Sedan titta på baksidan av kretskortet och leta reda på samma IC. Det kan hjälpa att sätta en liten prick av färg i mitten av stiften på baksidan så att du inte kan hålla reda på vilket chip det är.
  3.
  Coat benen av IC på båda sidor av styrelsen med flussmedel. En liberal beläggning av flux hjälper löd att flöda när du börjar värma. Först gör benen på framsidan av brädet, vänd på den och tillämpa flux till stiftet benen bakifrån.
  4.
  Lägg en remsa av lödtenn veken längs en rad av IC benen. Snabbt touch lödkolven till löda veken bredvid varje del av IC. Tryck bara en kort stund, bara tillräckligt länge för att värma upp löda till den punkt där den mynnar i löda veken. Upprepa detta steg för varje ben på chipet. Med denna metod orsakar minsta skada på styrelsen och IC. Om du vill kan du använda vakuum verktyg löda bort att ta bort löda från IC. Kuk i verktyget så att är färdiga att använda när chipet är klar. Hastigt upp ena benet av IC genom att peka på lödkolv till benet (cirka 1 till 2 sekunder). När lodet rinner till försiktigt teststickans lodet Removal Tool på benet och släpp avtryckaren, vilket gör att vakuum åtgärder för att engagera. Detta tar bort löd från benet. Upprepa åtgärden för varje del av IC.
  5.
  Placera en käke av nål-plattång under mitten av IC på framsidan av brädet. Använd lödtenn veken för att värma en rad med ben kort och pop den sidan löst med en lätt lyft av tång. Upprepa med den andra raden i benen. De IC är nu lödas loss och bör lyfta ur kretskortet enkelt.

  Tips och varningar


 • Om du bara vill ta bort IC i syfte att ersätta det och du inte vill spara chip, kan du klippa benen av IC och löda den nya komponenten på plats, lämnar den gamla IC benen som extra stöd för den nya delen.
 • lödkolv, lödtenn, lödtenn veken, och andra delar kommer att vara mycket varma. Var noga med att undvika att bli bränd. Observera att det är mycket lätt att skada komponenterna med värmen från lödkolven. Överhettning IC kommer att förstöra det. Även när du använder verktyget vakuum bort att ta bort löda från kretskortet, ytterst försiktig eftersom det är lätt att skada spår och anslutningar på kortet vid tillämpningen av verktyget. Slutligen gör mejseln inte styrelsen med tång när du lyfter IC.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man programmerar knapparna på min dell tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en Sony Vaio till en InFocus projektor
 • Hur rengör jag min Canon 8800F?
 • hur du kan få en gateway-hårddisk till en Dell-dator
 • hur man fyller en HP 56 bläckpatron
 • hur man ansluter en router för att dela internet service
 • luftfuktighet krav i datacenter
 • hur man skapar en systemåterställning på en dold partition
 • hur man byter en thinkpad lcd inverter
 • Felsökning av en oki data skrivare
 • hur du ansluter trådlösa skrivaren till nätverket