Dator > hur man ansluter en router för att dela internet service

 • hur man ansluter en router för att dela internet service


 • När det gäller att ge ditt hem eller kontor med Internet, kan det vara en sällsam bekostnad. Du behöver inte betala för en separat Internettjänst för varje dator. Du kan istället använda en router för att dela Internet mellan datorerna. Du måste ställa in modemet med en router och ansluta routern till varje dator som du vill inkludera i ditt nätverk. Du kan använda routrar med antingen ett trådbundet eller trådlöst Internet nätverk

  Du behöver:.
  Internet modem
  . Router.
  Ethernet kablar eller trådlösa nätverkskort Internet.

  trådbundet nätverk


  1.
  Anslut ditt modem till en router som använder en Ethernet-kabel. Ethernetkabeln ansluts till den enda Ethernet-porten på modemet och till Ethernet-porten märkt "WAN" på routern.
  2.
  Anslut en Ethernet-sladd till din router för varje dator som du vill lägga till nätverket. Ethernet-portar som överför signalen till datorer är vanligtvis märkt med en serie tal.
  3.
  Anslut de andra ändarna av Ethernet-kablar till nätverket portar på varje dator som du vill inkludera i nätverket. Nätverksportar på datorer är vanligtvis märkt med en liten bild föreställande en serie av sammankopplade datorer.
  4.
  Ström på varje dator som är ansluten till routern. När det startar upp, bör varje dator upptäcker Internet-anslutningen automatiskt.

  Trådlöst Nätverk


  1.
  Lägg till ett trådlöst nätverkskort till varje dator på ditt nätverk som spelar inte har en inbyggd trådlös komponent. Använd adaptrar som är samma märke som din router. För att lägga adaptern till en dator, anslut USB-kabeln till en USB-port på datorn och ställer in den trådlösa mottagaren ovanpå din datorskärm.
  2.
  Anslut modemet till en trådlös router med en Ethernet-kabel. En Ethernet-kabel för att göra detta sammanhang är vanligen ingår i trådlösa routrar.
  3.
  Anslut nätverk kabel som följde med din trådlösa router till en port på routern. Anslut den andra änden av kabeln till nätverksporten på den första datorn. Ström på datorn. Datorn bör erkänna Internet-anslutningen.
  4.
  Öppna en webbläsare och skriv in konfigurationen webbadress som anges i routern manuellt. Om du ombeds ange ett lösenord, skriv in lösenordet som anges i bruksanvisningen. Ange ett namn för ditt trådlösa nätverk, ett lösenord under "Wi-Fi Protected Access"-avsnittet och ett administrativt lösenord som kan användas för att ändra inställningarna i ditt trådlösa nätverk som helst. Klicka på "Spara Inställningar" och "OK".
  5.
  När du har konfigurerat routern, kan du dra ur nätverkskabel från datorn och routern.
  6.
  Ström på andra datorer som du vill inkludera i det trådlösa nätverket. På enheter som har inbyggda trådlösa funktioner, se "Wireless LAN" inställning vänds till "På". Varje dator bör upptäcka den nya trådlösa Internet-anslutningen.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Hur konvertera en wma till en mp3 med Mac-omkopplare

Relaterade artiklar


 • verktyg för rengöring diskar
 • hur man gör en unix usb startdiskett
 • hur man fixar en HP Color Laser Jet 1500-serien sylt skrivarpapper
 • Hur man återskapar en jpg från ett SD-kort
 • hur du ansluter en mt PC Audio sladd till din laptop
 • hur man ansluter en trådlös adapter via en Ethernet-port
 • hur du anger en bios uppgradering Acer minne
 • hur man fixar en HP LaserJet P2015 fel formattter styrelse
 • hur du tar bort den trojanska hästen msnhook.dll
 • hur man byter CMOS-batteriet på en Dell Latitude CPX laptop