Dator > hur man kan jämföra laptop processorer

 • hur man kan jämföra laptop processorer


 • CPU (eller Central Processing Unit) är den största del av maskinvaran i någon bärbar dator. Utan CPU datorn inte skulle kunna ladda även de enklaste programmen, än mindre ditt operativsystem. Om du är i marknaden för en ny CPU för din bärbara dator måste du undersöka några olika enheter och jämföra. Först då kommer du vara säker på att du spenderar pengar på rätt enhet
  1.
  Undersöka "klockfrekvens" på någon bärbar dator processorer du jämför. Denna hastighet (som kommer att mätas i gigahertz) avser det totala antalet processer en processor kan utföra per sekund. Ju högre klockfrekvens, desto mer processer din CPU kommer att kunna köra och snabbare datorn kommer att utföra.
  2.
  Titta på antal kärnor som en laptop processorn har. Bara för att en bärbar dator CPU har en till synes låg klockfrekvens innebär inte nödvändigtvis att enheten saknar makt om det finns flera kärnor. Dual-core och quad-core processorer innehåller två och fyra kärnor, respektive, alla verksamma på samma klockfrekvens. Det innebär att datorn faktiskt har två eller fyra (beroende på enheten) gånger processorkraft att den klockfrekvens som faktiskt visar.
  3.
  Titta på "Thermal Design Power" av någon laptop processorer du jämför. Detta nummer kommer att hänvisa till det totala antalet watt som en processor kommer ut och dra din bärbara dators strömförsörjning. Lägre nummer indikerar en CPU som ska arbeta i en svalare temperatur än en enhet med hög thermal design power-nummer.
  4.
  Titta på "Bus Speed" mätning av någon laptop CPUn som du "re överväger. Detta avser den totala hastighet med vilken en CPU kan kommunicera med den bärbara datorns andra komponenter. Den snabbaste processorn i världen kommer inte att göra dig mycket bra om den har en låg buss hastighet, eftersom dess instruktioner kommer att nå resten av din maskin ganska långsamt. Som med "klockfrekvens," ju högre busshastighet desto bättre.
  5.
  Jämför priset på en CPU som du tänker köpa. Priset på en CPU varierar beroende på kvalitet och den övergripande specifikationer. För en grundläggande, nybörjar enda core CPU kan du räkna med att spendera mellan $ 50 och $ 100. För en hög nivå dual core eller quad core-processor kan du räkna med att spendera allt från $ 150 till $ 350. Kom ihåg är dock att tekniken framåt hela tiden, så vad är "hög nivå" i dag kanske inte vara så nästa vecka eller till och med i morgon (avspeglar marknaden från och med mars, 2010).


Previous:nothing Next:hur reparera & Clean en DVD-enhet

Relaterade artiklar


 • hur till låsa skannern på en Dell-skrivare
 • hur korrekt hantera RAM
 • hur man sparar på ett Memory Stick
 • Felsökning ett ATI grafikkort
 • hur man byter en OptiPlex 170L cpu
 • hur man kan jämföra SD-minneskort
 • Skillnaden mellan PLC & mikroprocessor
 • hur man ansluter en trådlös router till ett trådbundet voip-router
 • hur du tar bort fläkten från en Presario V6700 laptop
 • hur man identifierar DVD-5 och DVD-R