Dator > hur man fixar en Dell Inspiron 1525 pekplattan som inte fungerar

 • hur man fixar en Dell Inspiron 1525 pekplattan som inte fungerar


 • Navigera dig runt alla menyer och funktioner på din Dell Inspiron 1525 laptop görs via pekplattan (styrplattan) precis under tangentbordet på huvuddelen av datorn. Självfallet är detta pekplatta en av de viktigaste komponenterna på din bärbara dator, och om det går sönder eller blir skadad kan det vara förödande för din dator som en helhet. Och tyvärr, det finns inget sätt att "fixa" en skadad touchpad förutom för att byta den. Den goda nyheten är att om du behöver ersätta en skadad touchpad på din Inspiron kan du göra det själv utan hjälp av en servicetekniker.

  Du behöver:
  platt skruvmejsel
  . Stjärnskruvmejsel.


  1.
  Förvandla din Inspiron 1525 och ta bort eventuella strömkablar som är anslutna till enheten. Stäng datorn, vänd på den och skjut batteriluckan låsknappen för att utlösa rektangulärt batteri från sitt fack på undersidan av datorn.
  2.
  Förvandla din bärbara dator högra sidan uppåt och öppna datorn så att skärmen är vänd mot dig. Sätt spetsen på din platt skruvmejsel i skarven mellan plast tangentbordet vakt och på sidan av datorn. Tangentbordet vakt ligger precis ovanför tangentbordet.
  3.
  Bänd upp på vakt tills det dyker på sin plats. Var noga med att göra detta försiktigt, eftersom du inte vill skada vakten. Ta bort skyddet från datorn och ställ den åt sidan. De två tangentbord skruvarna kommer nu att synas under där vakten brukade sitta.
  4.
  Använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort två skruvar tangentbordet och använda fingertopparna för att lyfta tangentbord upp från toppen. Placera tangentbordet nedåt över pekplattan och lokalisera den tjocka kontakten band som går från moderkortet inuti datorn till baksidan av tangentbordet. Använd dina fingrar försiktigt att dra ut bandet från baksidan av tangentbordet och ställ den åt sidan.
  5.
  In spetsen på din skruvmejsel i sömmen längst ner på där tangentbordet används att vila och försiktigt bända upp det. Detta kommer att frigöra den översta plastramen från Inspiron, avslöjar alla trasiga pekplattan.
  6.
  Använd dina fingrar för att koppla bort den tjocka band från sidan av den skadade pekplatta och skjut pekplatta ur Inspiron. Skjut den nya pekplattan (finns från Dell återförsäljare eller online) i dess ställe, passar den översta ramen på plats och sätta ihop datorn i omvänd ordning du tog isär den i.


Previous:nothing Next:hur du formaterar en skrivskyddad SD-kort

Relaterade artiklar


 • hur man kopplar en ipod
 • Hur minskar jag mängden datorskärmar kastas bort?
 • hur man får påfyllda bläckpatroner för att arbeta på en Canon MP500
 • felsökning Ethernet controller en Dell gx280
 • hur till förbifartsleden hårddisk skydd på en Dell 8600
 • hur man byter fixeringsenhet på LaserJet 5200
 • hur du ansluter Mac G4 till Windows-nätverk
 • hur man installerar en intern hårddisk på en Mac G3
 • Hur fördela jag mer makt till ett grafikkort?
 • Hur man laddar ner till en skrivare HP Deskjet 5150