Dator > hur man installerar en IBM 380ed hårddisk

 • hur man installerar en IBM 380ed hårddisk


 • IBM Thinkpad 380ED modell laptop är en relativt gammal dator som släpptes 1997. Ett av dess kännetecken funktioner var att det var en av de första IBM-datorer där kunden kan byta ut hårddisken själva, utan att skicka det till en fabrik tekniker. Detta innebär att om du äger en IBM 380ED och måste installera en ny hårddisk, har du tur och kan utföra uppgiften själv. Även om du inte är mycket tekniskt kunniga finns det ingen anledning till oro eftersom processen att installera en ny hårddisk på din bärbara dator inte ska ta upp mer än en stund av din tid.

  Du behöver:
  liten krysskruvmejsel


  1
  Stäng av IB 380ED och ta bort nätadaptern. . . Stäng datorn, vänd på den och placera den på ett bord. Leta reda på batteriet i främre högra hörnet och ta bort den genom att skjuta låsknappen nedåt så att det hoppar ur facket.
  2.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att sju skruvarna sitter på undersidan av datorn. Tre av skruvarna är placerade längs framsidan av datorn, tre ligger precis till vänster på batterifacket och den slutliga skruven ligger i nedre hörnet av batterifacket.
  3.
  Vänd datorn rätt igen och vrid runt så baksidan mot dig. Ta bort de två skruvarna på vänster sida av baksidan, precis under skärmen kontakten gångjärnet.
  4.
  Vänd datorn runt så att framsidan är vänd mot dig och öppna skärmen. Sätt fingrarna i sömmen vid kanten av plast tangentbordet vakten längst upp på skärmen och försiktigt bända upp det att ta bort det. Lyft försiktigt tangentbordet från toppen och placera den upp och ner över den nedre halvan av datorn.
  5.
  Använd fingrarna för att koppla de två tjocka band kablar från baksidan av tangentbordet som går till hårddisken inuti datorn. Lägg tangentbordet åt sidan. CD-ROM och hårddisk kommer nu att synas i chassit (metallram) på datorn och kommer att märkas tydligt.
  6.
  Ta bort de tre skruvarna från sidorna av CD-ROM och dra ur kabeln från sidan av det som går till moderkortet. Skjut sedan CD-ROM-enhet till vänster för att lossa den från chassit. Lyft ur chassit med fingrarna.
  7.
  Skjut den gamla hårddisken försiktigt åt höger för att låsa upp den från dess plats och lyft ut den ur chassit. Skjut in den nya hårddisken på sin plats och sedan ersätta CD-skivan och skruvar. Sätt tillbaka tangentbordet och skruvar och sedan tangentbordet locket. Du har nu installerat en hårddisk i din IBM 380ED.


Previous:nothing Next:Felsökning hk i Windows

Relaterade artiklar


 • Hur lägger jag till en annan grafikkort till min dator?
 • hur man fyller en HP 45 bläckpatron
 • Hur ändrar jag min repa köra?
 • hur man får filer från en Dell Inspiron 8600 laptop som inte startar
 • instruktioner för att ändra bläckpatronen i en Epson-skrivare
 • typer av bläckstråleteknik
 • hur du tar bort skrivskyddet på mitt microSD-kort
 • Hur lägger jag till RAM-minne till min laptop?
 • hur du formaterar en extern USB-enhet FAT32
 • historia dator design