Dator > Hur du tar isär en Acer 5100 laptop

 • Hur du tar isär en Acer 5100 laptop


 • Att veta hur man tar isär en Acer 5100 laptop kan vara användbart vid felsökning problem eller byta ut delar. Tillvägagångssätt vid demontering bärbara datorer i allmänhet är mycket likt, men varje märke har sin egen egenheter. Som ett varsel kan ta isär ta en hel del tid

  Du behöver:.
  Skruvmejsel med icke-magnetiskt Phillips huvud
  . Skruvmejsel med icke-magnetiserade platt huvud.

  Ta bort hårddisken


  1.
  Ta bort alla anslutna komponenter och kablar samt batteriet. Ta bort batteriet genom att vrida laptop över och skjuta batterispärren åt vänster -. . Batteriet kommer att dyka upp för att avlägsna
  2
  Direkt till höger om batterihöljet, skruva loss de två skruvarna som håller hårddisken locket på plats
  3
  Ta bort locket, skjut sedan hårddisk -. . en liten rektangulär, metalliska box-till höger och ner för att ta bort den.

  Borttagning av RAM, Mini-PCI-kort, Fläkt, kylfläns och CPU


  1.
  Orient den bärbara datorn så den tomma hårddiskutrymme är på toppen.
  2.
  Skruva loss de fyra skruvarna som en stor täcka direkt under hårddiskutrymme. Ta av locket.
  3.
  Skjut de två clipsen som håller RAM från varandra samtidigt. RAM-minnet ligger på höger sida av det utrymme som bara var avslöjats. Upprepa detta steg om det finns en annan pinne RAM-minne under den första. RAM-minnet är ungefär 3,5 "breda, ofta grön, med flera svarta rutor fäst vid den.
  4.
  I vänstra hörnet av det stora utrymme, Klipp av mini-PCI-kort i samma sätt som ni befriade RAM-genom att dra klippen isär samtidigt. Mini-PCI-kort är en rektangulär grönt kort med ett metalliskt kvadrat fäst vid den. Den metalliska fyrkantiga har 16 hål i den.
  5.
  Lossa vita och svarta kablar från mini-PCI-kort, ta sedan bort kortet.
  6.

  Längst ner i den stora rymden, ta bort de två skruvarna som håller systemet fläkten på plats. Systemet Fläkten har en metallisk täcker med ett typiskt fan i mitten.
  7.
  Dra ur kontakten i toppen av fläkten, ta sedan bort fläkten.
  8.
  bort de fyra skruvarna som håller mässing-färgade, L-formad kylflänsen på plats, ta sedan bort den genom att dra försiktigt åt höger. Du bör se CPU när du lossat kylflänsen-det är en grön fyrkant med en silver direkt rektangel i mitten av chipet
  9
  Vrid skruven på höger sida. . av CPU moturs och ta sedan bort processorn.

  Ta bort Disk Drive


  1.
  Till höger om RAM, skruva den enda skruven som håller den optiska enheten på plats. Den är stor och rektangulär och bör vara av metall på toppen och botten.
  2.
  Där skruven var, tryck försiktigt enheten till höger för att frigöra den från huvudenheten.
  3.
  Dra hårddisken ur den bärbara datorn.

  bort och demontering av LCD


  1.
  Open den bärbara datorn lock.
  2.
  På toppen av tangentbordet, ta bort den mellersta locket, som är det band som löper längs tangentbordet där strömbrytaren är placerad. Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt skilja skalet med början på vardera sidan av den bärbara datorn.
  3.
  Koppla plan, vit LCD kabel längst upp till vänster ovanför tangentbordet.

  4.
  bort de fyra skruvarna som håller gångjärnen på plats vid endera sidan av datorn ovanför tangentbordet. Dessutom, ta bort två skruvar från undersidan av den bärbara datorn direkt under skärmen som håller LCD på plats.
  5.
  Bort hela skärmen enheten. Med skärmen vänd uppåt, skruvas de fyra skruvarna i hörnen på enheten.
  6.
  Försiktigt separera plasthölje, vilket är gränsen går runt LCD-skärmen. Det är fäst med plastclips, men du kan skilja den genom att köra ett finger mellan skärmen och höljet.
  7.
  Ta bort de två skruvarna som håller omriktaren styrelsen på plats, koppla sedan ur de två kablarna för att ta bort omriktaren styrelsen. Omriktaren Styrelsen är längst ner på skärmen, där Acer-logotypen skulle ha varit om det plasthölje fortfarande på. Kablarna är i varje ända och skruvarna är några centimeter mot mitten av omriktaren ombord på kablarna.
  8.
  Bort de två skruvarna i varje hörn på botten av Skärmen håller LCD på plats, ta bort de fyra skruvarna på var sida av skärmen för att ta bort fästena.
  9.
  Koppla ur LCD-kabeln. LCD-kabel ansluts till vad som ser ut som en plastfolie med ett kretskort i den, direkt i mitten av brädet.

  Ta bort tangentbordet


  1.
  Ta bort de två skruvarna som håller tangentbordet på plats längst upp på tangentbordet mot mitten.
  2.
  Skjut tangentbordet ut precis tillräckligt för att komma åt kabeln tangentbordet anslutning som är direkt under kabeln i närheten av styrplattan.
  3.
  loss kabeln, ta sedan bort tangentbordet.

  ta isär huvudenheten


  1.
  Släpp media styrelsen kabeln nära botten på den bärbara datorn i det utrymme där tangentbordet var, precis intill att där tangentbord anslutningskabeln var ansluten.
  2.
  På botten av den bärbara datorn, ta bort de 12 skruvarna som håller fast målet tillsammans. Skruvarna är på olika ställen längs undersidan av datorn och runt kanterna på de utrymmen som öppnades från att undanröja de olika skalen.
  3.
  Ta bort skruvarna från VGA och DVI-portar på baksidan av datorn. VGA och DVI-portar är precis bredvid varandra-VGA är blå och DVI är vita. På ovansidan av datorn, ta bort de två skruvarna i det övre högra hörnet på den bärbara datorn där tangentbordet brukade vara. Höljet nu kan tas bort.
  4.
  På sidan med modemporten, ta bort de två skruvarna som håller modem styrelsen i och sedan ta bort modemet styrelsen genom att koppla bort den lilla kabeln.
  5.
  På sidan av den bärbara datorn med mikrofon och hörlursuttag, koppla bort motsvarande kablar från moderkortet.
  6.
  Skruva den enda skruv säkra moderkortet på plats, sedan försiktigt hoppar ut moderkortet från höljet.


Previous:nothing Next:information om externa modem

Relaterade artiklar


 • hur man återställer hk chips tonerkassett
 • Hur testar jag mic på min dator?
 • hur man gör en extern HD från en intern hd
 • hur man kan se om du köper en original HP bläckstråle skrivare patron
 • hur du installerar drivrutiner för en 90wd bildskärm
 • Felsökning HP-produkter
 • hur man byter en toner vagn i en Brother HL 2040
 • hur man rengör en tonerkassett för HP LaserJet 5p
 • hur man återställer en HP PSC 1300 fel skrivhuvud
 • hur man fyller en OKI tonerkassett