Dator > hur man bygger en egen dator för nybörjare

 • hur man bygger en egen dator för nybörjare


 • Det kan verka som en skrämmande projekt, men att lära sig att bygga din egen dator från grunden är helt genomförbart. Även om du inte har någon erfarenhet att bygga en dator är inte svårt om du vet var du ska leta efter information om PC-komponenter (hårddisk, moderkort, RAM, etc. ) inklusive recensioner kund. Bygga din egen dator har många fördelar jämfört köpa en färdigbyggd stationär eller bärbar dator. Med rätt kunskap kan du spara mycket pengar och få en dator anpassad för dina behov. Till exempel, om du vill ha en billig, utan krusiduller hemdator för surfning och gör kontorsarbete, behöver du inte en tjusig quad-core processor eller extra grafikkort. Det här upplägget skulle vara mer perfekt för en hardcore gamer, som skulle förmodligen ha dyrare, mer kraftfull PC-komponenter. Om du har ett intresse för att bygga din egen dator, läs på för allt du behöver veta innan du börjar köpa och bygga din dator. Inte bara kommer du få dina egna dator, men du har tillfredsställelsen av att ha byggt det själv och kunskap som du inte kunde ha fått annars

  Du behöver:
  mellan $ 200 och $ 800, beroende på hur dyra komponenterna kommer att bli.
  omagnetiskt skruvdragare.
  ficklampa.
  tång.
  fall.
  strömförsörjning.
  moderkort.
  Processor.
  kylfläns /fans.
  minne /RAM.
  hårddisk.
  CD /DVD-enheter.


  1.
  Innan du börjar ska du läsa tips och varningar längst ner på sidan. Det finns viktiga saker att tänka på när du tänker på att bygga datorn sedan några misstag kan bli katastrofala! En sak att vara särskilt försiktig med är statisk elektricitet kortsluter datorns känsliga kretsar.
  2.
  I följande steg, jag ska hjälpa dig att jämföra och välja bra billig dator delar. För att bygga en grundläggande, allrengöringsmedel stationära dator måste du köpa: ett fall, moderkort, processor /CPU, kylare /fläktar CPU kylning, minne /RAM, hårddisk, optiska enheter (CD /DVD, etc . ) är
  3.
  fall vad håller de viktigaste komponenterna i en dator tillsammans. Eftersom det bara är "behållare" av din dator, behöver du inte spendera mer än $ 60 för ett fall om du inte vill att det ska se coolt. Se bara till att det finns tillräcklig ventilation! Det finns två typer av fall: skrivbordet slag (som kan passa under bildskärmen) och tornet slag (som sitta upprätt under skrivbordet). På bilden är det Antec 300 Black Steel Miditower målet, som är mycket billig och har bra recensioner på NewEgg. Det är en av de mest populära fall där ute, speciellt för första gången byggare.
  4.
  Moderkortet är vad ansluter de interna komponenterna, såsom CPU, RAM, etc. Se att ditt moderkort är kompatibelt med RAM och CPU. Vissa moderkort har inbyggda video-och ljudkort (detta är vad du oftast kommer att vilja). Andra moderkort har PCI-platser, som låter dig infoga mer grafik-och ljudkort för bättre prestanda. Den på bilden är Intel BOXDG43GT LGA 775 Intel G43 HDMI Micro ATX Intel moderkort, vilket är under $ 90.
  5.
  Strömförsörjningen är den del av datorn som ansluter till väggen. Det är också den del med on-off-knappen. Nätaggregat har fans, så att de inre komponenterna i datorn inte överhettas. De på bilden är Antec BP550 Plus 550W Kontinuerlig effekt ATX12V V2. 2 Modular Active PFC Power Supply.
  6.
  Processorn är den enskilt viktigaste delen av din dator. Även kallad CPU (Central Processing Unit), är processorn "hjärnorna" i datorn. Kontrollera att processorn är kompatibel med ditt moderkort. När de säger att en processor är en dual core, eller en quad core, det är bara antalet mikrochip inuti processorn. Ju mer den har, desto snabbare datorn kör. Processorhastighet beskrivs i Giga Hertz. Den på bilden är det AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3. 4GHz Deneb 4 x 512KB L2 cache 6MB L3 Cache Socket AM3 125W Quad-Core-processor, vilket är ungefär $ 180. Mest anständiga processorer är mellan $ 120 och $ 200.
  7.
  Kylfläns (fläktar) är nödvändigt för att hålla processorn från att brinna upp. Modern teknik är bra! Ingenjörer kan packa så mycket kretsar i en sådan liten yta ungefär lika stor som en nagel. Överhettning är en ständig fara, så det är därför du behöver köpa en kylfläns, som också är känd som en CPU-kylare. Den på bilden är det Zalman CNPS10X Extreme 120mm CPU Cooler med Världens första PWM fläkthastighetskontroll, vilket är ungefär $ 80.
  8.
  Minne, RAM (Random Access Memory) av datorn, är CPU bästa vän. RAM-minnet är ansvarig för tillgång till data för bearbetning. Ett vanligt missförstånd är att RAM-minnet är samma sak som en vanlig hårddisk. Det är inte. En hårddisk är att datorns inre sekundär hårddisk, vilket är var data lagras permanent. RAM-minnet "glömmer" allt när strömmen är avstängd. När du sparar filer sparar du dem till den sekundära lagring, vilket är hårddisken eller hårddisken. RAM-minnet i denna bild är Corsair XMS3 4 GB, vilket är ungefär $ 120.
  9.
  Hårddisken är en relativt billig dator del. Ett anständigt en kostar vanligtvis mellan $ 50 och $ 100. Hårddisk i en hårddisk är en magnetisk skiva som lagrar data i form av över-skrivbara mönster i den magnetiska järnfilspån. En nyare, dyrare version av en hårddisk på marknaden. Det är en "solid state"-enhet, vilket innebär att den har inga rörliga delar. En solid state hårddisk fungerar som en flash-enhet, den bärbara sekundära lagringsenheter man ofta ser nördar som transporterar överflöd på nyckelringar, som är ansluten till USB-portarna på en dator. Eftersom solid state-hårddiskar är fortfarande mycket dyra, är din bästa insats för att köpa en vanlig, billig hårddisk. Den på bilden är det Seagate Momentus 5400. 6 ST9500325AS 500 GB 5400 RPM 8MB Cache 2,5 "SATA 3,0 Gb /s inre bärbara hårddisk.
  10.
  Optiska enheter är facken där du sätter optiska skivor (CD, DVD, etc. ) Diskett-enheter är mindre populära sedan disketter är mestadels föråldrade i dessa dagar. . . På bilden är ASUS DVD-brännare, vilket är ungefär $ 25
  11
  Nu när du har fått alla hårddisken komponenterna listat ut, nu kommer den enkla delen: att välja kringutrustning. Detta inkluderar saker som tangentbord, mus, bildskärm, högtalare och skrivare. Dessa delar är lätt utbytbara och mycket varierade i pris. Du kan få alla dessa tillbehör för under $ 200, skärmen är dyrast.
  12.
  Nästa steg är att välja ett operativsystem och annan programvara för din dator. Programvaran är de data du installera på din dator. Operativsystemet är den viktigaste tillämpningen som interagerar med din hårdvara. Det övervakar alla andra program. Du kan ladda ner och installera en gratis Linux-operativsystem eftersom det är öppen källkod (tillgänglig för alla gratis). Linux är ofta som överlägsna Windows eftersom det knappast kraschar, är alltid uppgraderas av programutvecklare, och det är generellt resistenta mot virus och spionprogram.
  13.
  Om du vill datorn ha tillgång till Internet (och vem gör inte), måste du ställa in en Internet-anslutning. Detta kan göras med Ethernet-kablar, wifi, etc.

  tips och varningar


 • Innan du köper din dator delar, kontrollera kundrecensioner och detaljer produkt online. En av de bästa platserna för datorer är newegg. com.
 • Det är oftast mer praktiskt att beställa alla dina komponenter på nätet, men du kanske är bättre att köpa vad du behöver från en butik som Fry's Electronics, sedan återvänder produkter är lättare och du kan få en verklig person att svara på alla frågor du har.
 • VIKTIGT: För att förhindra statisk elektricitet byggs upp och förstöra mikrochip kretsar, alltid hålla en hand på metallhöljet när du bygger. Så länge din dator är jordad, kommer statisk elektricitet inte upp.
 • Undvik att få damm inne i datorns komponenter. Du kanske vill köpa tryckluft för att avlägsna damm från skrevor.
 • ALDRIG tvinga delar på plats. Var försiktig med datorns maskinvara.

Previous:nothing Next:Hur man laddar ner en drivrutin för min skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man byter minne i en Dell Latitude
 • hur man kopplar en ipod
 • instruktioner om hur man installerar en Intel Q9550 cpu
 • hur man väljer och installerar en trådlös router
 • hur du överför data från en iMac till en MacBook Pro
 • hur man skall avgöra HP Compaq d530 nätverkskort
 • hur man fyller deskjet bläckpatroner
 • Hur kan du överföra ditt iTunes-bibliotek till din Archos 5?
 • Hur minskar jag mängden datorskärmar kastas bort?
 • hur du ansluter trådlösa skrivaren till nätverket